Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

we wzmaku mam 2x stereo i to wygląd jakby 2 pierwsze kanały pod 1 zródło czincz + drugie dwa kanały drugie zródło czincz.
    Pod pierwszym zródłem mam podpięte pionki , pozostaje mi drugie wolne zródło ale nie mam w radiu drugieo wyjscia low pass stąd pytanie o rozgałęźnik....

Skomentuj

Zamieszczone przez nooboutside
      Nie musisz używac rozgałeźnika wystarczy ze np: sygnał podłączysz tylko pod lewy kanał pod warunkiem, że suba tez pod lewy i gra muzyka : )
      zupełnie nie rozumiem co napisałeś...?

AnakinSkyWalker,
      a na wzmacniaczu cą 4 rca czy 2?
      to jest wzmacniacz 4 kanałowy?
      jeśli tak to są tzw "Y" czyli kable typu 1rca-2rca i po kłopocie. A resztę zrobią filtry na wzmacniaczu o ile takie istnieją
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

fotki wzmaka:
        http://ampguts.com/gallery/showgallery.php?cat=1441

wygląda jakby można było sterować oddzielnie każdym stereo stąd moje pytanie bo mam tylko jedno wyjscie STEREO w radiu

[ Dodano: 2010-10-08, 07:00 ]
        Teraz zrozumiałem łukasz, jest tak jak mówisz czyli ten kabel"Y" to potocznie mówiąc rozgałęźnik ^^ :)

Skomentuj

AnakinSkyWalker, no i jest ok
          zakładasz te "rozgałęźniki" i już, tylko pamiętaj, że całe sterowanie masz wtedy tylko na filtrach wzmacniacza.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
            nie chce 8 calowego głośnika
            A co złego jest w 8" głośniku?

Widać, nie miałeś chyba do czynienia z dobrą 8", skoro nie chcesz takowej. No cóż twoja strata.

Skomentuj

dokładnie! Nie słyszałeś dobrej 8". One robią lepsze zamieszanie niż te co znalazłeś.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tylko w gwieździe nie sprawdzi się.

No chyba że zamiast apteczki w zrobionej budce.

Skomentuj

dan124, myślę, że da radę w mercedresie..
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moim skromnym zdaniem nie.

Skomentuj

Nie da rady w mercedesie przerabiałem ten temat nie raz! i o 8" głosniku moze zapomniec bo sie nie sprawdzi nawet jak bedzie miał apteczke w półce i ja wyjmie to i tak nic nie da 10"i to dobrej jakosci troszke pokaże tam to najmniej12" :wink:

Skomentuj

wydawało mi się, że autko jest trochę mniej pancerne. No ale ok na pewno wiecie co mówicie.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

U mnie na oparciu kanapy jest na całej

szerokości zbiornik paliwa.

Skomentuj

Ja mam 190D i potwierdzam, jest zbiornik paliwa, ale apteczka jest Ci zbędna, możesz ją wyjąć i włożyć 8mke, lub dwie 8mki. ja tak będę chyba robił, ale wkładał będę raczej MIVOC XAW210 dlatego że gra on po prostu mięsiściej z tego co pisali i zrobi więcej zamieszania jak mds. (2x wiekszy xmax niż w mds, moc ta sama, efektywnosc taka sama a moze i mivoca lepsza, wada mivoc, cięzko kupic...)
                            Sam zbiornik w mercu nie jest przyczyną złego grania suba, dochodzi do tego jeszcze małe podszybie które separuje kabine dość mocno od bagażnika, wytłumienie będące pod siedzeniem, siedzenie z gąbki pokrytej warstwą filcu, wytłumienie w postaci kocyka na biorniku paliwa, paliwo w zbiorniku, bo jak jest rezerwa to bas jest lepszy :P :) 2x8 lub 1x8 120W RMS i dobry piecyk z 150W 4R i "buczy" i gra!

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                              Ja mam 190D i potwierdzam, jest zbiornik paliwa, ale apteczka jest Ci zbędna, możesz ją wyjąć i włożyć 8mke, lub dwie 8mki. ja tak będę chyba robił, ale wkładał będę raczej MIVOC XAW210 dlatego że gra on po prostu mięsiściej z tego co pisali i zrobi więcej zamieszania jak mds. (2x wiekszy xmax niż w mds, moc ta sama, efektywnosc taka sama a moze i mivoca lepsza, wada mivoc, cięzko kupic...)
                              Inna opcja to u-dimension RM208SL

Skomentuj

cursor tylko że ten głośnik kosztuje niebo więcej jak "tak samo" dobry audio system HX 08 SQ. Wg mnie też spoko głosnik, niestety nie słuchałem żadnego, no i wybierałbym z tych 3 czyli MDS, MIVOC i AS. A co wybiore? sam nie wiem, na pewno to co będzie tanie i dobre. Po 2, co przemawia za AS i Mivoc, duży Xmax ktory to w aucie jest ważny, spore moce 120 i 200W (go mojego GLOW4075 obydwa idealne mocowo jak i impedancyjnie), dobra efektywność jak na 8mke. MDS też fajnie się przezentuje ale raczej za tymi dwoma bym był...okaże się za jakiś czas może :) Na razie czekam do 24.10

Skomentuj

U-dim'a da się kupić używkę za 300zł.
                                  Jak dla mnie gra on za miękko, ale może się podobać.
                                  Na pewno jest bardzo szybki.

Skomentuj

Za 300zł mam nowiuśkiego mivoca :) Czuje że może dać nieźle popalić temu u-dim :) Mivoc podobno głośny w aucie jest :) Ja chce zobaczyć jak zagrają moje fronty :) Czy opłacało się je kupować :) Jeszcze nie kupiłem głośników i moge zmienić zestaw w każdej chwili, kupuje po 24 pazdziernika Nie chce zakładać wątku ale cursor co byś wybrał jakbyś miał kupić zestaw za 1300? :) Chodzi o front

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                                      Czuje że może dać nieźle popalić temu u-dim
                                      Tylko Ci się tak wydaje.
                                      Miałem Hertza HS200, Mivoca XAW-210HC i U-dim RM-208SL. Wyobraź sobie, że ten RM pozamiatał wszystkie, a ilością basu(jak już tą miarą liczysz) to potrafi dorównać niejednej 10".
                                      Pod mostkiem z Philipsa DAP600(150W RMS) narobił najwięcej zamieszania w Renault 19, a jak było trzeba to potrafił też kopnąć i "zniknąć", kwestia czego oczekujesz.

Sam osobiście wolę HX08, nie rzuci może tak mięsem, ani nie zejdzie tak jak RM, ale jest za to bardziej kopiący, dlatego zostałem przy Vedze 124 i JBL'u GTI1200

Skomentuj

cursor zaskoczyłes mnie, więc sobie przemyślę tego u-dim Chce żeby jakosciowo "sub" był taki jak frony, a chce kupić MOREL DOTECH OVATION, pierwszą wersje. Ma to grac całym pasmem, z basem przedewszystkim, bo suba nie będzie długo, dopiero potem dojdzie ta zabudowa tylnej półki w 190D.

Skomentuj

Jak dla mnie to HX08 nie ma równych w 8"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X