Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Closecik do RFR3112

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Closecik do RFR3112

czesc,

głosnik posiada parametry:
    qts 0,34
    qms 5,637
    qes 0,37
    vas 32,7L
    FS 26 Hz

Producent podaje ze zamknieta obudowa 28L, WinISD qtc 0,7 wykazuje 10L. To dosc potezny głosnik wiec wydaje mi sie to 10L netto byc mało. Kogo słuchac producenta czy programu ??

Dla tego głośnika closed to w ogóle średni pomysł.

Skomentuj

ma byc BP, ale zeby nie mieszac zajmuje sie najpierw kwestia komory zamknietej

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
        ma byc BP, ale zeby nie mieszac zajmuje sie najpierw kwestia komory zamknietej
        To jak ma być BP to rób od razu taką obudowę, a nie kombinuj jak koń pod górkę.

Skomentuj

no nie kombinuje tylko do BP potrzebna mi komora zamknieta o qtc 0,7. Ufac slepo WinISD ??

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
            no nie kombinuje tylko do BP potrzebna mi komora zamknieta o qtc 0,7
            A czemu nie zrobisz zwykłego BR tylko cudujesz?
            Do BP to trzeba mieć też trochę praktyki.
            W przypadku tej obudowy obydwie komory trzeba naraz analizować, a nie każdą osobno.
            Nie zrobisz dobrego BP jak teraz policzysz obudowę zamkniętą, a za chwilę zabierzesz się za liczenie obudowy bass-reflex.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
              A czemu nie zrobisz zwykłego BR tylko cudujesz?
              Do BP to trzeba mieć też trochę praktyki.
              W przypadku tej obudowy obydwie komory trzeba naraz analizować, a nie każdą osobno.
              Nie zrobisz dobrego BP jak teraz policzysz obudowę zamkniętą, a za chwilę zabierzesz się za liczenie obudowy bass-reflex.
              Bo mam BMW Sedana i wszelkie proby BR lub Closed mi sie nie podobaly dlatego chce sprobowac BP. Zgodze sie ze to skomplikowane i trudniejsze itd, ale wole sprobowac i najwyzej bedzie do kitu i strace jedynie te pare zl na plyte wiorowa

niechcialbym tu rozwijac dyskusji czemu tak a nie inaczej i dlaczego to,tamto bo sie zrobi offtop że uuu.... :)

mimo to, moze mógbys napisac jaki litraz bys w konstrukcji closed zastosował?

Skomentuj

dvd84, skoro producent podaje 27 litrow to tyle zastosuj
                w obudowie BP czesc zamknieta moze miec nawet i te 10 litrow - tylko ze cala obudowa dziala zupelnie inaczej niz osobny b-r i osobny zamkniety

jak chcesz potestowac b-p to skopiuj jakiegos gotowca sprawdzonych firm

Skomentuj

bo kolega jest z Niemiec a tam takie rozwiazanie jest bardzo popularne :wink:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                  X