Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw JBL - czy taki będzie odpowiedni?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw JBL - czy taki będzie odpowiedni?

Witam wszystkich. Potrzebuje porady fachowców;] mam możliwość kupienia komplet głośników ze wzmacniaczem JBL za około 1200zł, wszystko nowe. Takie zestawienie jest odpowiednie? Co ewentualnie mógłbym dokupić do tego. A może jakiś inny zestaw?

http://allegro.pl/jbl-gto5355-gto-53...276820942.html
    http://allegro.pl/jbl-gto6583c-3-dr-...263286746.html
    http://allegro.pl/jbl-gt5-10-subwoof...281295314.html

rozumiem, ze ten caly zestaw za 1200zl?
    A myslales juz o montazu tego? To jest zestaw 3-drogi wiec nie bedzie latwo.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nic specjalnego
      za ta kase szukalbym czegos innego... ale niestety nie nowego

Skomentuj

Tak jak powiedział pan Paweł S. to nic specjalnego. Wg. mnie JBL skupia się raczej na mocy a nie na jakości dźwięku. Ale każdy ma inny gust.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

bartos2207 a wygłuszyłeś drzwi? Wg mnie lepiej wygłuszyć drzwi jak wypluć kase na głośnik basowy do bagażnika, bo dobre przody potrafią wiele zdziałać, z tego co wiadomo, ten kto słuchał JBL wie że ta firma produkuje głośniki do napier******a a nie grania, więc z tego 3way będzie głośno i z basem jeżeli dobrze drzwi wygłuszysz. No i szkoda kasę wydawać na piec 5 kanałowy, nie lepiej kupić coś 3 kanałowego lub 4 kanałowego i mostek dać dwóch kanałów jak chcesz sub miec? Ja bym tego nie kupił :) Za kilka miesiąc możesz podjechać do mnie posłuchać mojego CA i zobaczyć co daje wygłuszenie drzwi :) Mieszkam w Stargardzie :)

Skomentuj

jak narazie to w moim samochodzie jest tylko tuba "samoróbka" i wzmacniacz blaupunkta GTA FLASH 200, w drzwiach nie mam nawet otworów na głośniki, dopiero odłożyłem kasę i chcę w końcu coś zmontować. Znajomy kupił taki sprzęt i się napaliłem na taki sam ale już sobie odpuściłem;] nie muszę brać sprzętu ze sklepu, najważniejsze żeby dobrze grało i nie kupić gówna.

Skomentuj

najważniejsze żeby dobrze grało i nie kupić gówna.
              no i bardzo dobrze
              to jaką kwotą dysponujesz, jakiej muzyki słuchasz, jaki samochód i czy umiesz coś sam zrobić czy ktoś będzie ci to robił w sensie czy trzeba będzie mu za to zapłacić i ile?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bartos2207 wrazie W piszę się na pomoc, ale nie licz że będzie to wyglądać ładnie itd, mogę Ci pomóc w kwestji elektryki podłączenia wszystkiego itd. No i wygłuszanie matami itd... Napisz do mnie na PW może damy rade skombinować pewne elemnenty taniej, dostałem sporo propozycji od pewnych ludzi co mają sklepy CA, ceny niższe niż na alledrogo itd :) :) Co do wyboru sprzętu to powoli, nie spiesz się, nie warto, jest czas. Mów jaką masz kase i jaki chcesz zestaw, 2+1? Czy stereo w drzwiach Cię interesuje tylko ?

Skomentuj

Na sprzęcik chcę przeznaczyć około 1200zł, ale jak będzie trzeba to się coś dołoży, słucham raz techno a raz hip-hop, moje autko nie jest duże, hyundai s-coupe, nie wiem jaki zestaw brać, chciałbym aby był bardzo mocny bas ale żeby też czysty dzwięk i nic nie charczało jak słucham głośno. Z podłączeniem sobie poradze, może ewentualnie będę potrzebował paru podpowiedzi. Aha no i myślę że przydałby się jakiś kondensator.

Skomentuj

Kondesatror dobry to około 150zł-180zł, można szukać używkę jakąś do 100zł :) Trzeba patrzec by kond miał jak najmniejsza rezystancje wewnętrzną Zestaw przedni, chyba lepiej pójść w 2way + sub skoro chcesz mocny bas, charczy tylko dlatego że coś może być zle zestrojone albo po prostu KICZ a nie sprzęt Jeżeli planujesz już coś konkretnie dawaj propozycje, jakoś Ci pomożemy, kable do sprzętu to koszt około 150zł, kable słabej klasy 20mm2(odpowiednie do mocy 600W sub). Myślę że sub będzie OK na STXie, znany i lubiany i pompe robi niezłą podobno, co do przodu, cięzko coś wybrać, jedynie czego nie bierz to oklepanych helixów, niech chociaż u Ciebie gra inaczej :) Wygłuszanie drzwi to ważna sprawa, chociaż miekkie APP. Powiedzmy że sub to około 300zł z złożeniem w budke. Maty liczmy że wydasz na APP miekkie 100zł masz już 550zł wydane a gdzie radio, wzmacniacz i głośniki do frontu, jak widać budżetowe CA to coś niezwykle drogiego :) Ja też tak zaczynałem :) Tzn zacząłem wybierać sprzęt a potem poznałem pewnego pana no i suma sumarum wydałem sporo więcej, ale wszystko rozłożyło się w czasie okolo 3-4miesiące więc to co innego...

Skomentuj

Czaruję...
                    X