Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki monoblok wybrac dla Signat FURY 12?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki monoblok wybrac dla Signat FURY 12?

Witam panowie czas wymienic C\A zastanawiam sie na dwoma subami Signat FURY 12 jak i nad piecami posiadam teraz ALIENA PY-1K76D a suby Buszmena :razz:
    O signatach juz wspomnialem a piec chciałbym taki Sinus Live SLA 1500 V2 czy bedzie to dobra konfiguracja? czy moze zostawic tego Aliena a kupic tylko signaty?czy bedzie ruznica w jakosci dzwieku jak bedzie Sinus Live SLA 1500 V2? czy w tej klasie wzmacniaczy mozna dyskutować o jakiś róznicach jakośći?
    Pozdrawiam :wink:

Może zostaw tego Peyinga i kup na razie same suby. Z tego co czytałem Peying ma mniejsze zniekształcenia od tego SinusLive.
    Sinus Live:
    rms przy 1 Ohm 1500 Watt (THD 0,8
    rms przy 2 Ohm 900 Watt (THD 0,4
    rms przy 4 Ohm 550 Watt (THD 0,3
    Pasmo przen 10-500 Hz (elektronicznie ograniczone)
    Dynamika 85 dB
    Czułość 0,2-5 Volt
    Filtr donoprzepustowy 40-150 Hz / 24 dB
    Subsonic Filter 20-50 Hz / 24 dB
    Podbicie basu płynne 0-12 dB bei 45 Hz
    Peying:
    Moc RMS 13.8VDC
    * Moc dla 4 Ohm: 500W x1
    * Moc dla 2 Ohm : 900W x1
    * Moc dla 1 Ohm : 1250W x1
    * Min. impedancja głośnika: 1 Ohm
    * Zniekształcenie THD: 0.1%
    * Zniekształcenie IMD: 0.1%
    * Czułość na wejściu: 0.2 V~+6V
    * Impedancja wejściowa: 15K
    * Stosunek sygnału do szumu: 85 dB
    * Zdalne sterowanie basem: 0.2V~+6V
    * Filtr dolnego pasma: 40Hz~250Hz
    * Podbicie basu: 0dB~+18dB
    * Subsonic: 15Hz~50Hz
    Może inni się też wypowiedzą i dowiesz się czegoś więcej.
    Pozdrawiam.

Skomentuj

No nie ukrywam ze chciał bym sie dowiedzieć czegos wiecej na temat tych Signatów jak i na temat tego pieca przeglądałem elke i tam też nic ciekawego nie wyczytałem jedni polecaja piec inni nie! a na temat signatów to juz całkiem nic nie wiem chodz wydaje mi sie ze kiedys miałem stycznos z nimi na jakis zawodach ale nie pamietam jak to grało! :razz: Pytanie czy warto jest zamienic Chinczyka na tego lub cos innego w podobnej Cenie i mocy?a signaty wygladaja ciekawie wiec moze warto wnie zainwestowawac?

Skomentuj

Witam NA wstępie chciał bym się przywitać bo zbierałem się na rejestrację w diy trochę czasu ................
        A więc Signata nabyłem rok temu, miałem duże obawy czy go kupić czy nie(MOC RMS 350 watt) no i ogólnie w necie o nim nie słychu nie widu...........ale jednak go kupiłem. Wzięłam wszystkie parametry głośnika i siup do programiku, najpierw do WinISD
        potem na stronce podajże rockford fosgate sprawdzałem poprawność wyliczeń(porównywałem litraż) nio i potem liczenie ręczne.Gdy wszystko się zgadzało postanowiłem sklepać skrzynie.......... a teraz jaką wybrałem? a no wybrałem oczywiście BR (chociaż gar zagra nawet w closed i powiem szczerze że można go w tedy nieźle katować jak na te jego 350RMS) wracając do BR, moja skrzynia ma o ile dobrze pamiętam 56L strojenie hmmmmm 39 Hz zejście? o tak zejście ma ale co ja będę pisał jak i tak tego się słowami nie da opisać to trzeba usłyszeć.

Wzmak który masz bym zostawił,a dlaczego a no dlatego że tak jak kolega wyżej pisze.
        Mogę się założyć że jak by zrobili test alien vs sinus to na bank wygrał by alien, to że chiński nie znaczy że jest zły (do suba IDEALNY)p.s chodzą słuchy że ten sinus ma mniej mocy niż podaje producent.

Ja pędzę mojego signata piecem VIBE 500 RMS 4ohm, którego steruje jednostka alpine 9886
        Kabelki 35mm2 od spawarki (można rzec:)prawdziwa miedź ) kondzior Boss Audio 2A
        i powiem Ci tak, nie robi to wrażenia na signacie przyjął by pewnie i 700RMS.
        Ja słucham electro, techno,kawałki lat 70 80 90 trochę popu,głośnik DOBRZE czuje się w tych rodzajach muzyki.Chociaż przy kawałkach lat 70 80 90 nie ma takiego kopa ale to wina gorszych nagrań niż te co są teraz(przy mojej skrzyni BR)dobrze czuje się też w czarnej muzyce, kiedy trzeba zejdzie potężnie.

Wiadomo że głośnik do wszystkiego jest do niczego ale ten sprawuje się świetnie w większości utworów, natomiast nie daje rady przy muzyce BLACK METALOWEJ(ostra sieka)ale to raczej ze względu na zastosowanie BR.

:arrow: WAŻNA SPRAWA głośnik gra a nie buczy jak większość ''chińczyków"
        To że trzepie autem jak głupi nie znaczy że jest to powód do dumy(kupiłem głośnik głównie do słuchania a nie dudnienia)

p.s mała ciekawostka
        Po wygrzaniu głośnika około 30 h muzyki przyszedł czas na egzamin ciśnieniowy.
        Działo się to za stacją benzynową w Bielsku(centrum)mój brat był ze mną bo czekał na znajomego, który był w pizzerii na ulicy cechowej oddalonej jakieś 200m od stacji.
        Testowaliśmy signata przez około 10 minut na ok 80 % możliwości(niedostrojony wzmacniacz do radia)nio i przychodzi znajomy z dziewczyną podchodzi do nas i mówi "Ty ale my myśleliśmy że to w klimacie impreza się zaczeła" :lol:
        klimat-klub w Bielsku
        skrucony opis wrażeń odsłuchowych signata jak co to pytaj

[ Dodano: 2010-10-25, 23:53 ]
        a jeśli chodzi o jakość wzmacniaczy tej klasy.......
        alien gra jak by to powiedzieć bez urazy dla peyinga płasko pusto coś w tym stylu ale za to ma kopa
        sinus barwę ma trochę lepszą ale co z tego jak to będzie służyć do pędzenia suba
        ja bym zostawił aliena olał sinusa.......... z ciekawości napisz jakie gary pędziłeś tym peingiem busmenny ale jakie?

[ Dodano: 2010-10-26, 18:02 ]
        a tu jeszcze z innego forum moja wypowiedz która niestety znalazła się w koszu http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...049904#8049904
        PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez pinguins
          Witam NA wstępie chciał bym się przywitać bo zbierałem się na rejestrację w diy trochę czasu ................
          A więc Signata nabyłem rok temu, miałem duże obawy czy go kupić czy nie(MOC RMS 350 watt) no i ogólnie w necie o nim nie słychu nie widu...........ale jednak go kupiłem. Wzięłam wszystkie parametry głośnika i siup do programiku, najpierw do WinISD
          potem na stronce podajże rockford fosgate sprawdzałem poprawność wyliczeń(porównywałem litraż) nio i potem liczenie ręczne.Gdy wszystko się zgadzało postanowiłem sklepać skrzynie.......... a teraz jaką wybrałem? a no wybrałem oczywiście BR (chociaż gar zagra nawet w closed i powiem szczerze że można go w tedy nieźle katować jak na te jego 350RMS) wracając do BR, moja skrzynia ma o ile dobrze pamiętam 56L strojenie hmmmmm 39 Hz zejście? o tak zejście ma ale co ja będę pisał jak i tak tego się słowami nie da opisać to trzeba usłyszeć.
          czyli warto kupic te suby???
          ja moim pidzingiem pędze dwa suby buszmena VTK-S12 I basu jest big big ale to nie to co bym chciał na cisnienie jak najbardziej ale do granie to nie zero jakosci! a chodzi o to ze jak otworze klape od bagarznika (BMW E36) zeby nic nie charczało tylko było słychac bas! wiec jestem ciekawy tych Signatów :wink: piec zostaawie ale moze i kupie tego Sinus Live SLA 1500 na testy!
          a ten temat czytałem :smile:

Skomentuj

Za te kasę co ja kupiłem się opłacało, kupiłem nówkę z wystawy za 160zł razem z wysyłką.Nowy w autosound, 349zł kosztuje.Żeby było słychać bas to BR ale do BMW jeśli to ma być tańszym kosztem to polecam BP wtedy na pewno będziesz miał bass.
            Ja do głośnika się przekonałem po tym że ma miękkie brzmienie. i Dlatego go zostawiłem u siebie, tylko że do e36 wziął bym coś na zapas czyli hertza jest prądożerny,niektórzy powiedzą że ma nijakie brzmienie ale po odsłuchu stwierdzam że ma w miare przyzwoicie klarowny dźwięk, ale kopa przy odpowiednim piecu ma większego od signata. Fury gra bardziej przejrzyście od hertza, zasługą tego jest niewątpliwie papierowa membrana i polipropylenowe zawieszenie górne.

czy warto kupić te suby??
            moim zdaniem Warto a dlaczego a no dlatego że prezentuje dość wysoki poziom jeśli chodzi o brzmienie, siekę potrafi zrobić ale nie taką jak heartz. Prawda jest taka że mi się podoba jego dźwięk a Tobie nie musi się podobać. Każdy ma inne gusta ale myślę że signat zaspokoi gusta większości maniaków CA

[ Dodano: 2010-10-28, 00:59 ]
            a tego sinusa do 450zł się jeszcze kali a powyżej już znajdziesz coś lepszego
            Pzdr

[ Dodano: 2010-10-28, 01:08 ]
            a tak na marginesie http://www.classdaudio.co.cc/index.php?page=CarSys popatrz się na bebechy tego sinusa a np na mojego viba. Głównie chodzi mi o sekcje zasilania kondziory przetwornice i konce mocy jest tego więcej nie!! co daje do myślenia ile słabszy może być ten sla

Skomentuj

Kupie jednak te signaty dodam ze mają w bagarzniku dwa grać wiec cała zabudowa i mysle ze jakość też bedzie :wink: a co polecił byś z hertza bo na tych to wogule sie nie wyznaje sama marka mnie nie przekonuje ale moze jednak warto zainwestowc własnie w tego hertza chociaz na testy kupic :wink:

Skomentuj

jutro odpisze jak dam rade teraz się śpieszę a nie pamiętam dokładnie tego modelu dwa signaty to już trzęsienie a 4 signaty wyginają bagażnik na poważnie!!!!!!!!! sprawdź sam na YouTube podajże w oplu corsie nowym PZDR

[ Dodano: 2010-11-02, 20:22 ]
                nie miałem czasu na ODP. chodziło mi o tego hertza http://allegro.pl/hertz-e...1287330476.html es300 tylko to jest nowa seria nie mylić ze stara która była do dup. subik za małe pieniądze ale głębią basu zadowoli większość średnio wymagających CA maniaków oczywiście z pożądanym piecem. a chodziło mi o ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=Sc1PCprsFog 4 signaty z tym że jak by zrobić lepsza skrzynie do nich zagrały by lepiej ale i tak wymiata:)
                ostatnio przykładałem do portu mojej skrzynki stronę z gazety na której było auto i robił się fajny obraz prawie 3D sygnał oczywiście sinosuidalny

[ Dodano: 2010-11-02, 20:42 ]
                moja paka

[ Dodano: 2010-11-02, 20:42 ]

Skomentuj

Czaruję...
                X