Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Crunch p175.4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Crunch p175.4

Witam wszystkich. Mam pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć co to za wzmacniacz Crunch p175.4? Wiem ze produkt pochodzi z USA. Myślałem aby go zakupić do napędzenia Hertz'a es 250. Na razie Hertz pracuje pod wzmacniaczem Blaupunkt gta 2 special nk2 i jest za słaby do niego. Crunch p175.4 mogę mieć za 250zł. Z góry dziękuje za pomoc :)

[ Dodano: 2010-10-25, 15:09 ]
    A może lepiej kupić coś innego w cenie do 250zł? Bardzo prosze o pomoc bo na prawdę nie wiem co zrobić :(

Widze ze nikt sie nie kwapi z odpowiedzia wiec swiezynka wtraci swe dwa grosze. Osobiscie wystrzegalbym sie Cruncha. Z moich obserwacji i danych ze stron podajacych prawdziwe moce wzmakow oznaczenia ich wzmacniaczy sa podawane w watach max. A czasami w RMS lecz wychodza dwukrotnie slabsze. W tym przypadku ma on 1000 w max, <2 *500 max 4ohm , 4*250 w max 2ohm, 4*175 w max 4ohm> Czyli teoretycznie moglby miec na mostek 250 W choc osobiscie watpil bym w ich jakosc <pewnie slaby DF> a i ten glosniczek czesto nazywany jest pozeraczem watow. Osobiscie polecam cos ze stajni rodka. Malo znane porzadne klocki. Obecnie dwukanalowka Rodka 2*180/1*610 pedzi u mnie Audio System Xion 10 plus i po przejsciu takze mocowo niezlego Impulse SD 500 (podobnoz mierzone 595 w RMS) kontrola i brzmienie skrzyni polepszylo sie kilkukrotnie. Jak wiadomo nie same waty sie licza - jest cos takiego jak "dobre waty" :) Oprocz Rodka moge polecic bardziej pasujace Ci cenowo pewnie Velocity serii 2100 lub Rodka 2100a. Nie pisze o innych - te mialem i za ta cene naprawde porzadne klocki mocowo conajmniej 100 w wyzej od nominalu Hertza. Mysle ze nawet najmniejsza Rodek 280 dalby rade. Pewnie inni dorzuca inne propozycje i cos dasz rade z glowa wybrac. Dodatkowa zaleta Rodka moze byc fakt iz graja raczej chlodno a gdzies czytalem ze twoj glosniczek delikatnie podbarwia.
    Pozdrawiam

Skomentuj

Dziękuje bardzo na odpowiedz :) To najlepiej będzie jak zrezygnuje z tego wzmacniacza firmy crunch? Znalazłem ze ten crunch na 2x300W RSM przy 4Ohm. A może ktoś ma jakieś inne propozycje? Nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto.

Skomentuj

Czaruję...
      X