kupilem suba clariona sw 3013b moc 350 wat rms , niewiem jaki dobrac wzmacniacz do 350 zl
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki polecacie wzmacniacz do subwoofera clariona sw3013b
Collapse
X
-
Najtaniej chyba wyjdzie dobra dwukanalowka zmostkowana. Dwa razy 110-120 w RMS uznanego producenta powinna byc wystarczajaca i dac w okolicy 400 W w mostku (polecam wybor wzmaka z przyzwoitym DF). Przydaloby sie tez okreslic czy wzmak ma byc nowy czy uzywany. Wybor jest naprawde spory polecam przeszukac selektywnie znany portal aukcyjny podac powiedzmy do 5 swoich propozycji na pewno ktos oceni wybor ewentualnie wysunie kontrpropozycje
-
Zamieszczone przez gigaherc1991myslalem nad magnatem 44 hq , blaupunktem gta470
magnat to to samo co reszta wzmacniaczy w tej klasie...
ja bym szukal czegos tego typu http://allegro.pl/wzmacniacz-peiying...281218302.html
jak szkoda ci tych paru zl to kup 2 kanalowy http://allegro.pl/peiying-py-2h30r-w...293904159.html
no chyba ze masz 200 a nie 350zl ;]
Skomentuj
-
Wiem ze lekki off top ale za opis tego aliena dalbym oscara w dziedzinie science fiction tudziez fantasy... :lol:
[ Dodano: 2010-10-29, 16:06 ]
Sorki ze post pod postem ale jadlem obiad myslac o propozycji przedmowcy i... nie zdazylem edystowac posta w regulaminowe 15 min.
Najedzony zmieniam zdanie bede sie czepial dowiem ze moze czegos interesujacego.
Dlaczego kolega poleca wzmacniacze ktore nie maja nawet mocy nominalnej glosnika? Sugerujac sie durnym opisem bajkopisarza ze "uciagnie"? Uciagnie to chyba dosc niefachowe pojecie? :roll: Przeciez te wynalazki nawet zakladajac ze moc podana przez producenta ma cos wspolnego z prawda jak na moj gust nie beda mialy pelnej kontroli nad glosnikiem i nie wydobeda pelni jego walorow (zakladam ze jakies tam ma). A jesli juz ktos kupuje sprzet to po to zeby poszczegolne klocki dawaly z siebie to co najlepsze. Juz pomijam fakt ze wiele glosnikow lyka spokojnie wiecej mocy niz podaje ostroznie producent i dostarcza jeszcze wiecej radosci (Audio System, Rockford i wiele pewnie innych). Nie bede nawet poruszal problemu undervoltingu... To tak jakby polecic komus wzmaka Stega ale dla oszczednosci podac linka do kabli zasilajacych 6mm ... :roll:
PIsze to zakladajac ze jest slidne wytlumaczenie takich propozycji - tak poprostu prosze mnie oswiecic w tej materii :)
Skomentuj
-
civilized, wcześniej to na tą markę nawet patrzeć nie chciałem... Do czasu kiedy poczytalem trochę opini od zaufanych osób aż wreszcie testowałem to osobiście (monoblok). Jakością oczywiście nie powala ale moc nie jest aż tak bardzo przekłamana i do tanich głośników jak ww nadają się idealniegigaherc1991, nie polecano ci chinszczyzny a właśnie to kupiłeś ale o tym nie wiesz :P
Skomentuj
-
No o monoblokach tez mi sie obilo o uszy ze mocowo za takie pieniadze bomba szkoda tylko ze nikt z tego co czytalem ni pisze jaki to ma DF. Do hip hopowego przeciaglego bimbania Jakuza pewnie bez roznicy no ale jak ktos byc chcial odtworzyc szybszy bit to juz dobry DF wspomagajacy bardziej leniwe glosniki nieodzowny. A ta czterokanalowka to nie dosc ze opis z kosmosu <wzmacniacz 1/2/3/4 hehe czterokanalowie i monoblok w jednym - cud - a i cztery glosniki po 250 watt i dobra skrzynie zasili !! :mrgreen: > to mocowo za slaby deczko <tylko 300 RMS w mostku> wiec bym go skreslil. Dwukanalowka i owsze dala by rade i zapasik by byl co by nie krecic go na full :) Choc jesli dwukanalowke to w tych pieniadzach wolalbym cos zacnego w uzywce - no chyba ze monoblock pieynga nowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez civilizedale jak ktos byc chcial odtworzyc szybszy bit to juz dobry DF wspomagajacy bardziej leniwe glosniki nieodzowny.
ani ten glosnik nie ma 300w ani ten wzmacniacz...
ale to i tak jest tania mocna 4 kanalowka i do takiego sprzetu wg mnie warto
Zamieszczone przez gigaherc1991wiec niech ktos poda nie chinszczyzne , czy wszystkie marki o jakich slyszalem to chinszczyzny ?
jak zaglebisz sie troche w temacie to zobaczys ze za taka sama kase kupisz sporo lepsze glosniki firm o ktorych malo ktory przecietny czlowiek slyszal a to nie tandeta :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gigaherc1991Zamieszczone przez Pawel S.a nie do taniego suba z supermarketu
No a teraz przejdzmy do wzmaka. Nie wiem czy to co ja pisze jest przezroczyste lub sie nie wyswietla no ale jak widze nie brane bylo pod uwage - no tak zyjemy w wolnym kraju :) Ale wedlug mnie dobranie wzmaka 220 W RMS do suba 350 W to nie byl najlepszy krok. O ile do zestawu przedniego mniejsza liczba watow z dobrego zrodla moze pokazac sie z dobrej strony o tyle do poruszania membrana glosnika 30 cm potrzebna na moje oko jest energia. A tej by sub pracowal tak jak potrafi moze byc za malo i nawet pewnie dobry wspolczynnik kontroli tego nie nadrobi.
Ale zeby nie bylo tak calkiem negatywnie - to nie martw sie wzmak do nienajmocniejszego zestawu przedniego potem moze sie przydac ze wzgledu na dobra jakosc brzmienia, :)
Tak na marginesie jakies trzy suby wstecz tez mialem Clariona- z serii pro audio 25 cm sztywna aluminiowa membrana. Serii nie pamietam ale chyba 1083 250W RMS. Pamietam ze dzielnie przyjmowal wiecej niz nominalnie watow i nawet w sedanie dziarsko walczyl. W chwili gdy go posiadalem cieszyl mi miche czego zycze rowniez i Tobie - a nastepny sub to krok do przodu bedzie i znowu radosc pod warunkiem trafnego wyboru.
Skomentuj
-
gadalem z gosciem co troche w tym siedzi , i wogole niepolecal mi wzmakow tych boshmanow, mac audio , peiyngow, itp , polecal mi te u dimension , jakies hollywood sound , z subem twierdzil ze najgorzej niewybralem
to moje pierwsze ca ,jestem calkowicie ciemny i zielony, ale widze ze kazdy gada inaczej odnosnie sprzetu, jedni chwala inni mowia ze chinszczyzna
ale w koncu to mi ma sie podobac , jesli tak niebedzie to wyladuje to na allegro i tyle
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gigaherc1991znajdz mi jakiego kolwiek clariona z supermarketu , moze mialem kupic jakis chlam w stylu mac audio ,czy voice krafta , ale widze ze wedlug was to jest lepsze ,
Zamieszczone przez gigaherc1991gadalem z gosciem co troche w tym siedzi , i wogole niepolecal mi wzmakow tych boshmanow, mac audio , peiyngow, itp
Zamieszczone przez gigaherc1991z subem twierdzil ze najgorzej niewybralem
najgorszy wybor wsrod poczatkujacych to chyba suby pionka
Skomentuj
Skomentuj