Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

HARMAN KARDON CA 240 NA SYSTEM PRZEDNI,CZY WARTO KUPIĆ??????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

HARMAN KARDON CA 240 NA SYSTEM PRZEDNI,CZY WARTO KUPIĆ??????

WITAM.

INTERESUJE MNIE WZMACNIACZ HK CA240,CZY WARTO NIM SIĘ NIM ZAINTERESOWAĆ ?,A MOŻE HK CA 260 JEST LEPSZY NAPRZÓD?.MÓJ SYSTEM PRZEDNI ,MDS 50 W RMS.INTERESUJE MNIE JAKOŚĆ DZWIĘKU,SŁYSZAŁEM OPINIĘ ŻE BRAKUJE DOŁU,ZA TO ŚREDNIE I WYSOKIE REWELACJA.I JESZCZE JEDNE PYTANIE.PODEJRZEWAM ŻE REGULACJA CZUŁOŚCI WZMAKA (GAIN) JEST DO 2,5 VOLTA.CZY RADIO TEŻ MUSI MIEĆ WYJŚCIE CHIŃCZ 2,5 ,LUB MOŻE MIEĆ TEŻ 5 V ,MOGĄ POJAWIĆ SIĘ PRZESTERY?
    POZDRAWIAM.

A czy normalnymi literami tego napisac nie mozna :???:

Ale odpowiem ci zanim moder wywali ten temat
    Nie ma znaczenia max V ma wzmacniacz. Wlasnie po to jest gain.
    I czym wiecej V na rca w radiu tym lepiej.
    A wzmaka nie mialem ale sie czaje.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przepraszam,jestem nowy na forum.Interesują mnie wszelakie informacje na hkc240,gdyż mogę zdobyć ten wzmak za drobną opłatą.

Skomentuj

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem CA260 - Jakość dzwieku? Powiem ze nie słyszałem bardzo dawno tak dobrego brzmienia, podchodzi pod lampę w pewnym stopniu, bardzo ocieplone, i to że basu brakuje, to może być wina wyschniętych kondensatorów. U mnie nie ma problemu z basem, a wydaje mi się ze jest go własnie więcej niż na innych wzmacniaczach. To jest klasa A, ma w sobie mase tranzystorów końcowych. Mój ma 2x65W przy 4 a Twój 2x40W więc zestaw do 60W możesz zasilić - ale jaki ten zestaw masz? Ta taka tandeta MDS?

A co do zasilania - moja Alpina 7878r daje 4V na wzmacniacz i żadnych przesterów nie słyszę

Skomentuj

Co do przodu,to celuje w Proa Systems.Kondensatory można wymienić.Dziękuje za wszelkie odp.Zauważyłem że hkca240 posiada wbudowany filtr 200,raczej myśle że ten filtr można wyłączy i wtedy będzie całe pasmo?:lol:

Skomentuj

W tym modelu jest trudno to zrobić i od razu mówie, ze jest to kosztowne, bo są na wysokie napięcie. A żeby je wymienić trzeba odkręcić wszystkie tranzystory od radiatora, a tak jak wspomnialem jest ich 3x wiecej niz w przecetnym wzmacniaczu o tej samej mocy w krasie AB.

To weź te proa simplex 160 które są na allegro za pół ceny, będziesz miał z głowy.

Skomentuj

Powoli do celu :wink:Jeszcze pytanko co filtra hk 240,można wyłonczyć i będzie całe pasmo?

Skomentuj

U mnie w CA260 jest włącznik do filtra i do mostka, więc da się wyłączyć i będzie całe pasmo :)

Skomentuj

Jestem początkującym car audio,dlatego niektóre pytania wydają się bez sensu.Za kilka dni dotrze do mnie harmanek.Dziekuję za opd i pozdrawiam.

Skomentuj

i do tego simplexa masz na allegro jeszcze vife 26 za 209zl
                    tez okazja i jeszcze tylko zwrotka i masz fajny zestaw
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak wiem o tym,też ją zauważyłem .Jest też fajny mb quart rsc216,fart tej ceny? :grin:

Skomentuj

tego nie znam
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

testy tego zestawu na niemieckiej stronie są bardzo obiecujące,ocena ogólna 1,4.gdzie zestaw pvi 216 1,3 a cena nowego zestawu(pvi 216) około 900zł.

Skomentuj

aywor5, tyle ze nie można wierzyć takim testom, jest to jakaś podpora, ale raczej komercyjna. Np. w teście na najlepszy głośnik 12' w klasie średniej wygrał Magnat ADR 300 deklasując takie głośniki jak Emphasery, Focale, JL audio czy Ground Zero...

Za tą cene wolałbym sobie złożyć carpower neoset165 - tam tweeter robi pomianę

Skomentuj

zapytaj na strefacaraudio.pl
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już zdecydowałem.Przód na Proa,mam jeszcze pytanie co do hk ca240 i Jvc kd sh 1000 .czy ten jvc będzie się zgrywał z harmanem.sorki za literówki ale nie przespana nocka daję się odczuć.

Skomentuj

aywor5, technicznie będzie się zgrywał
                                  Ale jeżeli chodzi Ci o brzmienie - tego Ci nikt nie powie, musisz sam przetestować. Każdy ma inny samochód i inne radio oraz słuch - więc to będzie jego subiektywna opinia.

A który zestaw Proa wybrałeś? Simplex?

Skomentuj

tak,simplex .głośniki mają opinie bardzo dobry stosunek jakości do ceny.ja , nie słyszałem osobiście simpleksów.

Skomentuj

Bardzo fajny system.

Dobrze będzie.

Skomentuj

tez tak sądzę dan.zamykam temat,pozostaje mi tylko wierzyć że hk jest sprawny w 100% .dziękuje wszystkim za pomoc.pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X