Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki tweeter scan speak?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki tweeter scan speak?

Witam!

Czy sluchal ktos scan speak R2004-602000 lub R3004-602000 w samochodzie, jest miedzy nimi roznica maja roznej wielkosci fronty. Zastanawiam sie nad zakupem obecnie mam Prox T2 w czym scan bedzie lepszy?

jak by ktos mial tweetery Scan Speak Illuminator R2004-602000 lub R3004-602000 w jak najlepszym stanie i rozsądnej cenie to chetnie bym przygarnal . Zdjecia i propozycje prosze przeslac na PW

Ja sluchalem ktoregos z tych nowych przez chwile ale nie mam pojecia ktorego. Z nimi jest problem bo one sa sciagniete z domowych tweeterow i sa bardzo kierunkowe. Jak je zle zamontujesz to nie uslyszysz dobrego grania. Graja kierunkow czyli tylko w jednej pozycji siedzenia kierowca moze ich sluchac. Jak sie tylko troche odchylisz to czar pryska. Miedzy innymi przez to sa malo popularne. Juz kiedys vifa probowala zrobic taki tweeter samochodowy na bazie xt25 zmieniajac front na maly i kariery ten glosnik nie zrobil. Nawet wszystkie opinie jakie o nim sa sa negatywne. A domowy jest ok.
    Wiec proponuje ci nie kombinowac i jak chcesz ss to kup sobie slawny 2904/6 i bedziesz zadowolony.
    Wystepuje tez w wersji tec 29 i neo29 od proa. Ale tu jest modyfikowany. Ma zmieniona komore, wytlumienie i odessany ferro-fluid w celu obnizenia fs z 750 na 600Hz
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

rob123, te glosniki roznia sie rozmiarem
      jeden to 19mm a drugi to 25mm
      wybor zalezy od woofera

Zamieszczone przez lklukasz
      Juz kiedys vifa probowala zrobic taki tweeter samochodowy na bazie xt25 zmieniajac front na maly i kariery ten glosnik nie zrobil. Nawet wszystkie opinie jakie o nim sa sa negatywne. A domowy jest ok.
      ale tam problemem nie byla kierunkowosc a duzo gorsze brzmienie :P (mialem je )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        ale tam problemem nie byla kierunkowosc a duzo gorsze brzmienie :P (mialem je )
        a ja ich "dzięki" tobie nie kupiłem, chociaż miałem nowe w ekstra cenie

ok
        ale tych nowych ss to całkowicie dotyczy
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

rozmiar mi nie przeszkadza jesli chodzi o montaz. dlatego tez pytam czy jest roznica w brzmieniu tych 2 tweeterow. ma grac w 3W z matrixem 6.1pp i rs802. chyba tez bede polowal na Scan Speak D2904-600000

Skomentuj

Zamieszczone przez rob123
            ma grac w 3W z matrixem 6.1pp i rs802
            o to widzę, że konkret się szykuje
            woofer rewelacja, słuchałem u wolfa i średni też ale to było ponad rok temu więc nie pamiętam a teraz już ma dwie drogi

ale do tego zestawu to podchodzi tylko matrix 1.1 bądź tlr ale ciężko go dostać i uwaga na podróby

a i widzę, że działasz :wink:
            http://www.strefacaraudio.pl/topic/1...02#entry136902

a co do sprzętu takiej rangi to musisz pytać na odpowiednim forum:
            http://www.audiocar.pl/forum/index.php

ja osobiście mam uprzedzenie do tej firmy, wyznaję trochę inną filozofię

[ Dodano: 2010-11-04, 23:17 ]
            i jeszcze ss 2904/7
            jest na allegro za dobre pieniadze do kupiena. Ten modyfikowany.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

rozmiar mi nie przeszkadza jesli chodzi o montaz
              montaz montazem, ale od wielkosci zalezy tez podzial miedzy wooferem. jak widac o tym nic nie wiesz

ma grac w 3W z matrixem 6.1pp i rs802
              w takim razie bralbym malego

Skomentuj

Ten średniak jest super :mrgreen:

Skomentuj

sluchal ktos nox 28, matrix 1.1 jest po za zasiegiem, chodzi mi o porownianie nox28 vs Scan Speak D2904-600000

@Pawel S. ktory to ten maly?

@dan124 sredniak zostanie u mnie na dlugo:)

Skomentuj

@Pawel S. ktory to ten maly?
                    R2004-602000
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X