Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CarAudio do Jeep Grand Cherokee 1999r. WJ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CarAudio do Jeep Grand Cherokee 1999r. WJ??

Witam
    zdecydowałem się wymienić oryginalne radio z tym ze chce zachować instalacje tak żebym mógł jeżeli zajdzie taka potrzeba włożyć z powrotem oryg. radio. Wybrałem radio Alpine IVA-D106R

jeżeli z jakichkolwiek powodów uważacie ze jest to zły wybór prosiłbym o uzasadnienie dlaczego tak i na jakie??

Możliwe ze razem z radiem będzie również nawigacja oryginalna alpine, ale to w sumie nie ważne na ta chwilkę. Chce również, aby w dalszym ciągu moc korzystać ze sterowania z kierownicy wiec znalazłem takie coś:
    PAC SWI-JACK STEERING WHEEL CONTROL ALPINE JVC KENWOOD

do tego wiadomo obramówka radia i teraz pytanie która bo są dwóch firm. czy ktoś widział je obie i wie która będzie bardziej pasowała??
    SCOSCHE CR1277B CHRYSLER/DODGE DASH KIT
    oraz
    METRA 99-6504 Chrysler/Dodge/Jeep RADIO INSTALL KIT

teraz jeszcze chciałem zapytać by moc korzystać z nawigacji jadąc tzn moc wprowadzać zmiany itd oraz oglądać tv jeżeli zakupie tuner to potrzebuje takie coś czy może coś innego??:
    AUTOMATIC VIDEO LOCKOUT BYPASS FOR THE ALPINE IVA-D106R

czy abym mógł podłączyć iPhone to potrzebuje taki kabel:
    ALPINE KCE-435IV IPOD ADAPTER AV VIDEO 4 IVA-D106R NEW*

teraz odnośnie kabelków oraz pewnych adapterów. mianowicie na stronie scosche po wybraniu mojego modelu pojawia się kilka dostępnych rzeczy. zaślepka o której już wspomniałem wcześniej, dwa rozdaje kabli i teraz moje pytanie czym one się różnią bo nie wiem czy potrzebuje kupić obydwa oraz czy wie ktoś może do czego służą te głośnikowe adaptery które tam widać??
    Current Vehicle Selection: 1999 JEEP GRAND CHEROKEE

oprócz tego są jeszcze takie dwa kable które wygląda jakby nie trzeba było lutować skręcać itd itp. przeczytałem wszystkie tematy odnośnie audio i ktoś tam wspomniał o tym smart harnes. teraz pytanie czym one się różnią i czy jeżeli kupie takie to już nie potrzebuje tych z poprzedniego linku??
    SMCR01ALP1603B
    i
    SMCR01ALP16B

i teraz ostatnia sprawa. ponieważ chce zachować oryg. instalacje aby moc możliwość późniejszego powrotu do oryg. radia chce również zachować oryg. wzmacniacz, ale chce wymienić wszystkie głośniki na jakieś lepsze czyli 4 w drzwiach i 2 w podszybiu oraz wrzucić jakiś subwoofer. niestety żadnych głośników nie wybrałem i chciałbym abyście doradzili jakieś które będą działać pod oryg. Wzmacniaczem oraz pasować bez większych problemów, a żeby wrzucić subwoofer potrzebuje dodatkowego wzmacniacza oraz Adapter RCA (Cinch) jeżeli się mylę to mnie poprawcie. proszę również o pomoc w wyborze wzmacniacza pod subwoofer oraz samego subwoofera.

Acha i jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić i co to mi da takie urządzenie od Alpine:
    Alpine KTP-445 Car Stereo Head Unit Amplifier 180w 4Ch.

Bardzo dziękuje za pomoc w doborze sprzętu oraz rozwianiu kilku moich wątpliwości

tukan, niewiem jak to wyglada w grand cherokee ale w starszym modelu bylo naglosnienie infinty i posiadalo ono jedna wredna wade - wszystkie glosniki byly aktywne

czy u ciebie naglosninie rowniez jest infinity?

w zasadzie jezeli chcesz calosc zmienic i zostawic oryginal to nie problem
    gorzej jak ma cos z fabryki zostac

Skomentuj

chyba jest infinity, ale podobno mozna zmienic glosniki na max 4ohm i dzialaja na tym oryginalnych jeepowskim wzmacniaczu firmy alpine. pytanie teraz jakie glosniki zalozyc??

Skomentuj

tukan, jak juz pisalem w cherokee byl dobrze grajacy system infinity na aktywnych glosnikach. czyli wzmacniacz byl przy kazdym glosniku a nie jeden na wsyzstkie glosniki

czy u ciebie napewno jest jeden wzmacniacz?
        jezeli tak to mozne cos poszukac

napisz ile masz na glosniki i jakiego brzmienia szukasz

i jak mozesz to daj zdjecia miejsc montazowych glosnikow

Skomentuj

Czaruję...
        X