Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w doborze CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w doborze CA

Witam :)

Zmagam sie z problemem zlozenia takiego przyzwoitego CA do mojej Hani. Konkretnie co mnie interesuje:
    - scena przod ( jakies dobre glosniczki 165 mm )
    - wzmak ( 4 kanalowy do pozniejszego suba )
    - radyjko
    -( w pozniejszym czasie planuje jakiegos suba )

Ogolnie w temacie CA bardzo kuleje i nie chcialbym kupic czegos co poprostu totalnie ze soba nie bedzie wspolgralo. Muzyka jakiej bede sluchal to zapewne Rege, house, rap ( ten desen ) . Nie interesuje mnie lupanie zeby drzwi pracowaly na boki i zeby z km bylo slychac ze jade, ale ladny czysty dzwiek i soczysty bas. Chce to sciagnac z USA ( mam taka mozliwosc poprostu) zastanawiam sie caly czas nad radiem czy by nie kupic w PL ( brak RDS i problem z odbieraniem stacji radiowych ;/ )

To tak radio ku ktoremu sie sklaniam to:
    ALPINE IDA-x303 / ALPINE IDA-x305
    moze jeszcze z Kenwooda z serii KDC ?

wzmacniacze ktorys z tych (ze wzgledu na ceny ):
    Kenwood KAC-8404 (wyszedlby mnie z +/- 350 zl)
    Kenwood Kac-8405 (wyszedlby mnie z +/- 300 zl )
    Alpine MRP-F300 ( wyszedlby mnie z +/- 390 zl )
    Crunch Ground Pounder GPV1600.4 ( wyszedlby mnie z +/- 300 zl )

Glosniki
    ( wiem ze morele najlepiej lub hertzy ale ciezko z tym ;/ gdyz glosniki tez z usa chce sciagnac a tam widze to srednio popularne ;/ )
    Alpine Type-R SPR-17C ( niby zadowoleni CI co kupili... po 85$ alledrogo: 350 zl)
    Alpine Type-R SPR-17S ( po 133 $ ) na alledrogo widze je po 999 zl
    Infinity Reference 6030cs ( 100 zl roznicy )

Co o tym sadzicie ? Graloby to w kupie ze soba jakos ladnie ?
    ( tak oczywiscie drzwi beda wygluszone i kabelki kupione )
    Prosze o opinie :)

Zamieszczone przez maciek_krk
    Nie interesuje mnie lupanie zeby drzwi pracowaly na boki i zeby z km bylo slychac ze jade, ale ladny czysty dzwiek i soczysty bas.
    Nie obraź się, ale sprzęt który wybrałeś, właśnie do tego służy

Zastanawiałeś się nad innymi mniej znanymi a lepszymi firmami jeżeli chodzi o dźwięk?

Morele w stanach są tanie jak barszcz :)

Co do radia, masz racje - warto wziąć europejczyka - ale jak często bedziesz słuchał radia?

Polecam od siebie Alpine CDA-9855R - nie wybajerzone w kosmos jeżeli chodzi o ilość funkcji typu Usb, Blutu, i inne dupe szwance, ale za to rekompensuje dźwiękiem i możliwościami jego modyfikacji. Przedział cenowy ten sam.

Wzmacniacz - Ta alpina to porażka co podałeś tutaj postawił bym raczej na inną firmę - Genesis, Rockford Fosgate, SoundStream lub JLaudio.

Głośniki - Uważam że nie warto dopłacać do infinity, chociaż bardzo doby zestaw. Wolałbym wziąć Morele Dotech.

Skomentuj

Zamieszczone przez maciek_krk
      Glosniki ( wiem ze morele najlepiej lub hertzy ale ciezko z tym ;/
      hertza nie polecam, alpinki i gruby H/K rowniez
      z glosnikow z USA zobacz JL audio
      zobacz ile kosztuja JL seria W3 - ciekawe glosniki do naprawde malych obudow. u nas sa dosc drogie, nie wiem jak w usa

co do przodow to morele to najtansze co gra

mozesz podeslac jakiegos linka do sklepow w usa? przejzymy i doradzimy

Skomentuj

LightSound, ale juz niepotrzebnie wmieszales w te klocki genesisa
        to nie ta liga
        oczywiscie gienek w klasie wyzej
        popatrz tez na dls-a
        a ta strona sklepu w us by sie przydala
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Prosze to adres : www.amazon.com ( tak to raczej musi isc z tamtego sklepu :) )

http://www.amazon.com/Car-Electronic...8&node=1077068

tutaj odnosnik strikte do car electronics ( tam po lewej jest wybor glosnikow, radia , wzmakow itp )

Wiadomo przedzialy cenowo to tak mniej wiecej jak podalem wyzej

Zobaczcie moze zauwazycie cos ciekawego co ja pominalem :)

Skomentuj

250 czy 300$ za glosniki to troche nie moj przedzial budzetowy :( ( tak 100-150$ to jest to co moge dac - chyba ze cos sie zmieni to dam znac ale nie sadze )

Mowisz ze te Soundstream TRC.60C lub Polk Audio DB650 beda znacznie lepsze niz te infinity ktore dalem przykladowo :) ?

a co z jakims wzmakiem 4 kanalowym . Co proponujesz / proponujecie ? :)

[ Dodano: 2010-11-26, 22:34 ]
            No i nic Panowie ? co taka cisza

Skomentuj

Witam, jestem nowy na forum...

Szukam opini na temat soundstream - mysle o zestawie glosnikow PC.6 oraz wzmacniaczu 4ch TN4.900d, nie moge sie dogrzebac na forum nic na ten temat, wiec odgrzeje starego posta o podobnej tematyce.

Mam zamiar zamontowac audio w VW t5 ( dwa glosniki w drzwi i dwa glosniki z tylu przy podlodze ( sa przygotowane pod to skrzynie ).

Ostatni sprzet CA ktory zlozylem skladal sie z dwoch glosnikow Ground Zero GZIC i wzmaka 4ch GZTC - jeden kanal zostawilem pod suba, ale sprzet zagral wystarczajaco dobrze bez suba, wiec odpuscilem sobie. Podobnie chcialbym zrobic w vanie, same glosniki, ktore zagraja czysto i jak bedzie trzeba to dadza sobie rade z basem...

Prosze o opinie na temat w/w komponentow, jezeli ktos jest w stanie zasugerowac cos lepszego w podobnej cenie ( glosniki 300 - 500zl wzmak 500 - 750zl ), to bede wdzieczny.

Pozdrawiam serdecznie
              Mikolaj

Skomentuj

Czaruję...
              X