Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LG LAC-5900RNU czy PIONEER DEH-2320UB - radia do 300 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LG LAC-5900RNU czy PIONEER DEH-2320UB - radia do 300 zł

Witam.
    Zbliżają się święta, szukam prezentów dla rodziców. Ponieważ w naszym samochodzie nie ma radia, a wiem, że przydało by się, chciałbym kupić coś typowo amatorskiego. Nie chodzi mi o radyjka za 1000 zł, bo wiem, że nie będą w pełni wykorzystane.

Wybrałem dwa - opisane w temacie:
    LG - http://allegro.pl/show_item.php?item=1362331512
    oraz
    Pioneer - http://allegro.pl/pioneer-deh-2300ub...371032529.html

zależy mi na zielonym podświetleniu, będzie ono ładnie komponować się z podświetleniem deski.

Jeżeli chodzi o markę, to zawsze lepszą wydał mi się Pioneer, przynajmniej w CarAudio.

Jeżeli macie jakies typy do +/- 300 zł, to bardzo proszę o przedstawienie.

Proszę o opinie na ten temat - radio musi być zamówione jeszcze dziś.

Dziękuję bardzo.

Warto dolozyc trzy dyszki do tego clariona. W swojej cenie mysle najlepszy wybor...
    http://allegro.pl/nowosc2010-clarion...356478791.html

Skomentuj

Dobra, zamówiłem LG.

Nie ma co się rozczulać, jak coś będzie nie tak, to za rok też są święta... :)

Skomentuj

aha... ciekawe podejscie

Skomentuj

to tak jak w dowcipie o kolczykach i przekluciu uszu :biggrin:

ja z tej pary wybral bym na pewno Pioneera
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez badyllek1993 Zobacz posta
            Dobra, zamówiłem LG.
            szkoda , moim zdaniem najgorszy wybór :(
            PZDR

Skomentuj

No szkoda, czy nie szkoda... ale radio jest już u mnie. Czytałem wcześniej co wybrać, a spece na forach car audio pisali, że do tej ceny (300 zł) to należy brać radio najtańsze i to które nam się bardziej podoba. Padło na LG, tym bardziej, że w ostatnich latach widoczny jest ich rozwój w elektronice.
              Z zewnątrz wygląda dość solidnie i gustownie. Ma dwa kanały na zewnętrzny wzmacniacz z tyłu, z czego jestem zadowolony. Jutro zrobię próbę podłączeniową czy to pudło w ogóle gra i czy nie trzeba czegoś przerabiać w instalacji samochodu (wolę sprawdzić, żeby nie było wpadki na święta).

Zdam relację jak gra, podzielę się opinią, pozdrawiam.

---------- Post dodany o 01:31 ---------- Poprzedni post o 22:11 ----------

Właśnie wróciłem z garażu, zrobiłem przymiarkę radia, na szybko podłączyłem. Musiałem to zrobić o porze, kiedy tylko ja jestem na nogach, żeby nikt się nie skapnął co ja kombinuję. Udało się -

Gra!

Jakość:
              Ciężko powiedzieć, bo nie wziąłem ze sobą nic na pendrivie, a jakość radia, z prowizorycznej anteny z drutu raczej nie jest dobrym wzorcem. Ale jak złapało fale, dałem delikatne podbicie basów, to zrobiło się fajnie... Auto nabrało klimatu. Szkoda, że nie mam porównania z tym Pioneerem, ale i tak jestem zadowolony.

Ważne, że gra, bo starszym na jakości zbytnio nie zależy - cel osiągnięty.

Dzięki, pozdrawiam.

Skomentuj

Szkoda że długo nie wchodziłem na diyaudio... Sam miałem podobny dylemat jak ty ponad rok temu i też kupiłem LG wszystko było ok przez jakieś 6miesięcy po tym czasie radio zaczęło żyć własnym życiem itp więc poszło na serwis gwarancyjny. Po rozmowie z serwisantem załamałem ręce podobnież co drugie LG trafia z powrotem na serwis bo zimnych lutów tam do groma, złącza padają, impulsatory też cudowne nie są, serwisant pocieszał mnie tym że przynajmniej nie robią problemów z naprawą tego gówna... Moje radio po tamtej naprawie śmiga ok lecz podobnież wtedy poprawili w nim sporo.... Serwisant powiedział mi wprost jakoś podobna jak perszing jeśli chodzi o radia i na przyszłość radził omijać LG jeśli myślę o car audio...

Skomentuj

Słuchaj...
                  Wiadomo, że są czasem jakieś wadliwe egzemplarze i może na taki właśnie trafiłeś?
                  Przed zakupem czytałem komentarze na temat tego LG, a że były pozytywne, to zamówiłem. No teraz nie ma co rozpaczać, przynajmniej jest pilot i pendrive gratis...

Skomentuj

Włanie tym pilotem i wejściem usb się zasugerowałem, ogólnie życzę bezawaryjnego użytkowania ale pisze dla potomnych żeby omijali radia LG z daleka....

Skomentuj

Czaruję...
                    X