Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowy zestaw do cytryny.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowy zestaw do cytryny.

Witam, ponieważ zostało mi troszkę pieniążków z prezentów postanowiłem jeden sprawić sobie :)

Auto to citroen zx, zabudowa i wytłumienie w drzwiach od dłuższego czasu już jest - zabudowa przygotowana pod 13 cm głośnik tak jak było standardowo wiec tu żadnych zmian nie będzie.

Kwota jaka dysponuje jest niewielka bo ok 450zł (system na przód auta, sub do bagażnika i jakiś wzmacniacz :))

W grę wchodzi też używany sprzęt, ponieważ samochodem przewożę sporo rzeczy liczy się dla mnie miejsce w bagażniku.

Co do muzyki jaka słucham to raczej wszystko po troszku - co mi wpadnie w ucho :)

Pogrzebałem troszkę po necie i znalazłem takie propozycje:

przód
    GMS 950 ok 140zł
    SPEED 1300 - ok 170zł

Bas
    GMS 250 w ob zamkniętej ok 25L - 100zł
    podobno dość łatwy do napędzenia

Wzmacniacz
    ??? - najlepiej 4 kanałowy, używany :)

okablowanie mam.

Radyjko chwilowo jakieś niefirmowe z usb które na początku roku wymienię na coś bardziej przyzwoitego :)

Proszę o jakieś rady co można jeszcze zmienić, jaki wzmacniacz szukać.

nie lepiej najpierw zrobić przód a później dokupić subba? 450 na wszystko to trochę mało na przód, sub i wzmak.
    do napędu poszukaj jakichś oldscholi np stare sony xm (złote) stare philipsy dap, alpine 35xx kenwoody itd.

Skomentuj

Możesz kupić dobry piec jeden z firmy keenwood, PS300T PS200T czy PS500T, wszystkie cenowo troche powalają ale korzysci są następujące, poprawnie napędzi zestaw przedni 2x4ohm a do tego wzmacniacze te posiadają tryb tri-mode czyli możliwość podłączenia jeszcze pod to mostka na subwoofer, ale w tym przypadku chyba trzeba mieć pasywną zwrotkę, no i jakoś to wszystko wyregulować. Na suba idzie moc taka jak w mostku a na głosniki przednie taka jaką podaje producent dla dwóch kanałów. Trzeba ostrożnie bo można podłączyć wszystko o łącznej sumie impedancji 4ohm czyli jak masz fronty 4R to sub musi być 8R. Ale to bardzo fajne wzmacniacze, mają sporo mocy i jakości. To na początek z przodami a potem pomyśl o subie do uzupełnienia pasma Może być nawet STX 8calowy :) da sobie to rade

Skomentuj

sony xm6020 też posiada możliwość podłączenia w trimode i jest stabilny do 2ohm

Skomentuj

Tego to już nie wiedziałem :) Szkoda ze moja alpina nie ma tak :( Te starsze ampy jak najbardziej brac i słuchac na nich

Skomentuj

Ja widzę że i tak poniżej 300zł nie zejdę za porządny wzmacniacz lub dwa bo taka myśl mi właśnie chodzi ostatnio po głowie ale tylko dlatego że niełatwo znaleźć fajny 4 kanałowy wzmacniacz właśnie z trimode wraz z filtrem, no chyba że będzie to jakiś stary magnat :)

Skomentuj

Magnatów to TY nie kupuj :) Chyba że na prawde okazja :) Od Magnata to ja wole już 100x bardziej swoje ultimate który ostrzy góre :) Za niego chce 100 a nikt nie chce przygarnąc :) Da rade do 300zl coś sensownego kupić ale nie pociągnie Ci to wszystkiego na raz :) 4 kanałówka dobra musi mieć 2x80W na przód chociaż i mostek z 200W na suba żeby jakoś pograło to :) No i prawda jest taka że te nowe graty grają jakościowo słabo w tych pieniążkach :) Filtry Ci nie potrzebne jak masz zwrotnice z zestawie przednim i podłączasz je pod osobne kanały 4kanałówki. Te GMS co podałeś to podbno nawet z radia już coś grają. Ale pod ampem pokażą pazur na pewno! W 4 kanałówkach zazwyczaj starych też filtrów brak, ale potrzeba CI tylko filtra na suba :) zeby go obciąć :) Jakie radio masz? bo nie wiem czy bylo gdzies?

Skomentuj

Czaruję...
              X