Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powerbass s-6c zestaw odseparowany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Powerbass s-6c zestaw odseparowany

Witam.Jestem nowy,założyłem tutaj temat by się dowiedzieć czegoś na temat tego sprzętu.Jak powinien grać.Otóż do rzeczy.Temat do obeznanych.
    Sprawdziłem z kolegą sobie jak to będzie grać.Podłączyłem jeden głośnik razem z zwrotnicą i co?
    Fabryczny głośnik zagłuszał ten nowy.
    po 1.Jak to wogóle ma grac?czy ma pokazywać swoją jakąś moc?czy gorzej niż fabryka(nie sądze)zapewniano mnie inaczej,nawet opinie.
    po 2.Czy to ma Charczeć? jak to robi teraz.
    po 3.Wiem ze trzeba wszystko podłaczyć ale przecież to powinno grać chociaż coś.
    po 4.Jest to możliwe że jest to zle podłączone?

dla jasności wklejam link
    POWERBASS S-6C ZESTAW ODSEPAROWANY
    http://motoallegro.pl/powerbass-s-6c...313652536.html

Niezbyt rozumiem o co Ci chodzi, ale wydaje mi się, że skoro tak się dzieje to pewnie źle podłączyłeś głośniki do zwrotnicy. Do T- i T+ podpinasz wysokotonówkę (tweeter), do V- i V+ podłączasz niskotonowca (woofer). Do dwu pozostałych gniazd w zwrotnicy ( nie mogę odczytać liter, ale chyba ZN i ZX) podłączasz kable którymi wcześniej miałeś podłączony fabryczny głośnik. Myślę, że pomogłem:glare:

Skomentuj

pomogłeś.Teraz gdzie mam zamontować tweetery? gdzie je wsadzić?
      golf III

Skomentuj

tweetery najlepiej w oslonki lusterek ( w mkIII sa fabryczne tweetery właśnie tam). Ten zestaw jest jednym z tanszych poprawnie brzmiących. Czym to napędzasz?

Skomentuj

Ho ho. Jeśli chce Ci się rzeźbić to możesz w słupki, albo w te zaślepki od lusterek. W golfie III jeżeli nie chcesz sie bawić włóknem i żywicą to o ile się nie mylę w podszybiu masz na to miejsce tyle, że będziesz musiał dorobić sobie dystanse.

---------- Post dodany o 23:05 ---------- Poprzedni post o 23:01 ----------

malutkiz Niewydaje mi się żeby było tam standardowo miejsce, ale nie chce się sprzeczać golfem nie jeżdżę:razz:

Skomentuj

qrde, faktycznie, pomyliło mi się z golfem 4

Skomentuj

a drzwi masz wygluszone?

---------- Post dodany o 23:43 ---------- Poprzedni post o 23:40 ----------

a jak glosnik testowales to byl gdzies zamontowany czy trzymales go w reku?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Był w drzwiach już włożony.Panowie no strasznie charczy,nie wiem co mam zrobic.Zobacze jeszcze raz do tego.Jak probowalem to tylko podlaczalem glosnik pod zwrotnice.Sprobuje podlaczyc jak kolega mi napisal wczesniej,chyba pirewsza odpowiedz ale wydaje mi sie ze tak bylo podlaczone ale bez gwizdka.
                Co masz na mysli w miejscu kolo lusterek?
                to co sie reguluje lusterka?nie bardzo wiem o co chodzi.
                A ja myslalem ze jak trzeba wymienic tweetery to jest to pod szybą.
                Ale tego mam nie ruszać?
                gdybym się tylko znał to bym robił to sam,robiłem to z kolega.
                Tam gdzie jest T+ i T- np.TO jest plus i masa tak?

Skomentuj

tak tweetera
                  a ktory glosnik charczy
                  wysokotonowy czy nisko sredni
                  sprobuj rowno scisnac membrane palcami i sprawdz czy cewka nie chaczy
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

myślę ze charczy bo zle podłączone Łukasz.Ten wooffer charczy.Ubieram się i idę.Napisze co i jak jak ,,coś tam porobię"

Skomentuj

to ze charczy to nie moze byc wina zle podlaczonych glosnikow
                      poprostu graly by w przeciwfazie i tyle
                      chyba, ze nie wiadomo co wykombinowales z podlaczeniem
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dobra juz ok jest.Charczą mi te pod szybą.Nie wiem co z tym zrobić

Skomentuj

a wogole to jak to mozliwe, ze nie wiesz jak podlaczyc
                          przeciez tam jeast wszystko pieknie podpisane
                          In - sygnal z radia
                          w - woofer
                          t - tweeter
                          i oczywiscie odpowiednio + i -

---------- Post dodany o 11:54 ---------- Poprzedni post o 11:53 ----------

wyciagnac i odciac kable
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxx15 Zobacz posta
                            Co masz na mysli w miejscu kolo lusterek?
                            Miałem na myśli zaślepki lusterek od strony wewnętrznej samochodu takie trójkąty, ale skoro masz na to miejsce w podszybiu to wszadź je tam. NIe zostawiaj tych charczących głośników bo to nie ma sensu:)

Skomentuj

Nie jest ok jednak.Panowie czy to moze byc wina radia?
                              bo mam radio jvc ale na audio.45x4

Skomentuj

Może być wina radia, jeśli nie daje Ci ono wystarczającej mocy napędzając głośniki i tym samym jest wg Ciebie za cicho... Szybko przsterowujesz sygnał a wg Ciebie dalej za cicho...

Skomentuj

one ma 39db najwiecej

---------- Post dodany o 17:22 ---------- Poprzedni post o 16:18 ----------

no tak a jak bym zostawił? a co jesli te gwizdki gorzej daja?bo tak jest.Wogole ich nie slysze prawie...
                                  Jaki wzmacniacz do tego mam kupic?Do 300zl.Mam tube z magnata jeszcze 1000 xbass.

---------- Post dodany o 21:59 ---------- Poprzedni post o 17:22 ----------

moze pod wzmacniaczem dobrze zagrają?

---------- Post dodany o 18:12 ---------- Poprzedni post o 21:59 ----------

wszystko podłączone.
                                  Dlaczego tweetery charczą?

Skomentuj

one ma 39db najwiecej
                                    To głośno pracuje to radio :P

wszystko podłączone.
                                    Dlaczego tweetery charczą?

Bo podpiołeś je bez zwrotnicy pod kabelki po głośnikach w podszybiu, albo trójkątach przy lusterkach. Pociągnij kabel od zwrotnicy do tweeterów i dopiero powiedz co i jak.

moze pod wzmacniaczem dobrze zagrają?
                                    Tak, na pewno lepiej zagrają pod lepszym wzmacniaczem.

Skomentuj

lightsound one są podłączone pod zwrotnice.
                                      Nie wiem czemu tak jest,wina radio?

Skomentuj

przeciez jak sie podlaczy wysokotonowy bez zwrotki to wcale nie oznacza, ze ma charczec albo cos w tym stylu.
                                        Bedzie gral normalnie. Spali sie dopiero jak dostanie bardzo duzo mocy ale i tak nie odrazu.
                                        A napewno to charczy glosnik z tego nowego zestawu nie ten w podszybiu tak jak mowiles?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X