Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powerbass s-6c zestaw odseparowany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Miałem już przypadki, kiedy to gdy na wysokotonówke podało się wiecej mocy bez filtra - zniekształcała górę pasma i to dość znacznie. Możliwe że dlatego iż membrana zaczęła uwierać o siatkę obudowy głośnika wysokotonowego. Ale to nie było charczenie, raczej jazgot.

Maxx15, odłącz głośnik w podszybiu, i sprawdź to jak lklukasz pisze.

Skomentuj

ale zaraz zaraz.Ja te z podszybia wyciągłem i wsadziłem własnie tam te tweetery.
      dobrze a co z tamtymi głośnikami ? wooferami?
      One strasznie słabe są,dlaczego?
      byłem u kolesia to powiedzial mi ze jakby je podpiął pod golfa IV to było by inaczej.Wiec co?
      Ja mam Golfa III 1995r i gorzej ma grać bo to golf III ?
      Co to w ogóle ma znaczyć? Co mial na mysli o instalacji cos?Przeciez to jest ok wszystko,tuba jakos nawala fajnie.
      CO jest nie tak?Nikt mi nie umie jak dotąd odpowiedzieć.Jest wszystko pod zwrotnicą itd.basu to one maja jakby wogole nie miały.70 rmsów a fabryka ma 20 i lepiej daje?Wiec co?
      Last edited by Maxx15; 29.12.2010, 15:43.

Skomentuj

a woofery sa dobrze przykrecone?
        A nie przekreciles kabla jakims wkretem?
        A jak ruszasz membana woofera to nic nie chaczy?

---------- Post dodany o 16:42 ---------- Poprzedni post o 16:41 ----------

poprzednie glosniki graly dobrze?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

woofer gra czysto ale basu to wogole nie ma,tzn ma ale nie ma taki jak mieć powinien.Stare dobrze grały.Nie charczały przynajmniej gwizdki tak.
          Zobacz co napisałem wyżej,bo edytowałem to.
          Wkrętami nic nie jest przykręcone.Znaczy woofery tak ale tam było miejsce na to fabrycznie zrobione

---------- Post dodany o 16:47 ---------- Poprzedni post o 16:45 ----------

Na innym forum koleś mi napisał że mam zmienić kondestory w zwrotnicy na mniejsze

Skomentuj

czyli charcza wysokotonowki?
            A co do basu: to drzwi masz wygluszone?
            A masz czym wykarmic te 70w?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tzn wykarmić to o co Ci chodzi?
              Mam wzmaka blaupunkt 700watts
              Tylko pod suba magnata xbass1000 daje rady,wszystko się trzesie.
              drzwi nie mam wygłuszonych
              Mam zamiar kupic jeszcze jeden wzmacniacz pod te głośniki.
              Nie chce tracic mocy na suboferze.
              a radio?też trzeba zmienic.Juz o nim pisałem jest to wma(audio) jvc.

Skomentuj

nic nie zmieniaj w zwrotnicy
                ona jest optymalnie dobrana do tych glosnikow
                wzmak napewno by sie przydal ale radio bez problemu powinno sobie z nimi poradzic
                jak dalej charczy to znaczy, ze ktorys z glosnikow jest uszkodzony
                pytalem czy to wysokotonowka charczy? Bo mowisz, ze drugi gra dobrze
                I basu z niego nie bedzie do puki drzwi nie wygluszysz.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a jak podłącze wzmaka pod nie to nie spale tweetery?

---------- Post dodany o 16:59 ---------- Poprzedni post o 16:58 ----------

charcza oby dwa tweetery te wysokotonówki

---------- Post dodany o 17:00 ---------- Poprzedni post o 16:59 ----------

a jakbym podlaczyl tego blaupunkta pod te glosniki?duzo strace mocy na subie?

Skomentuj

no to oznacza, ze tweetery sa uszkodzone
                    oddaj na gwarancji
                    a to jest wzmak 4 kanalowy?
                    Tweetery sie nie spala jesli beda podlaczone przez zwrotnice. Od tego ona jest.
                    Ale teraz jak sa uszkodzone a drzwi sa nie wygluszone to nie ma to najmniejszego sensu. A mocy troche stracisz ale bedzie to tak malo, ze na 100% nie uslyszysz tego. Zreszta nie o to tu chodzi.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dobrze.wysle na gwarancje ,czy kupic inne?

Skomentuj

Maxx15 zanim je odeślesz - spróbuj podpiąć je pod samo radio przez kondensator 3,3uF lub 4,7uF i sprawdź czy też charczą. Jeżeli nie masz kondensatora to spróbuj bez niego, ale nie przesadzaj z głośnościa - bo spalisz głośniki. Jeżeli charczą, to odeślij na gwarancje, bo kupno nowych mija się z celem.

Skomentuj

czyli podpiąc je ale bez zwrotnicy tak?

---------- Post dodany o 19:10 ---------- Poprzedni post o 18:28 ----------

Gra tak jakby czysto.
                          Nie ważne.Woofery i tak mnie zawiodły.
                          tak słabo....
                          Może lepiej zarzucie mi jakieś głośniki własnie o takich średnicach do drzwi
                          160-165 mm by to grało.Do 450zł
                          te sprzedam w cholere

---------- Post dodany o 19:11 ---------- Poprzedni post o 19:10 ----------

http://allegro.pl/zestaw-hertz-hsk-1...371827887.html
                          Może te?
                          A i wzmacniacz też kupie osobny.Nie będę blaupunkta męczł.Za dobrze daje:)

Skomentuj

mozesz tez dla pewnosci podpiac je w domu i sprawdzic. Tylko nie bierz glosno.
                            A co do systemu to juz twoj wybor. Sam musisz zdecydowac.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobrze.Wiec jakie głośniki proponujecie?bo z tych pb nic nie wyciągnę...

Skomentuj

lightsound byles szybszy :)

a jak nie wygluszysz drzwi to nie bedziesz zadowolony
                                wiec wymiana na inny nie wiele pomoze
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mogę ewentualnie jeszcze pójść na kompromis i kupić wzmaka pod te głośniki.
                                  Okaże się wtedy.
                                  Tylko wybierzcie mi jakiś proszę tani.Najlepiej do 300zł.Wiecej nie dam narazie.Taki byle by był i grał ok.

---------- Post dodany o 19:26 ---------- Poprzedni post o 19:22 ----------

http://allegro.pl/blaupunkt-gta-270-...383945825.html
                                  yyyyyy:mellow:

---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post o 19:26 ----------

tanio----> http://allegro.pl/alpine-mrv-t303-na...381205831.html

Skomentuj

http://allegro.pl/blaupunkt-seria-ve...387320113.html

Aż się prosi żeby go zaproponować :)

Ew. ten: http://allegro.pl/helix-dark-blue-tw...379988308.html

Lub jeden 4 kanałowy - starczyłby też bez problemu na subwoofer, a dość ciekawie gra seria radioactive.
                                    http://allegro.pl/ground-zero-gzra-4...389921615.html

Skomentuj

dzieki,ale jeszcze musisz mi napisać,który mam kupić
                                      to pomogę:)
                                      Ten helix-jestem za
                                      blaupunkt też:)
                                      ground odpada,cena.
                                      Więc light,który?

Skomentuj

To blaupunkt velocity - wg mnie lepszy i cieplejszy dźwięk i więcej mocy

Skomentuj

popieram, velocity ciekawszy...
                                          A jesli juz chcesz zmieniac ten system to bierz helixa (niech tradycji stanie sie zadosc :) )
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X