Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powerbass s-6c zestaw odseparowany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

he he.
    Jak głośników nie mam? ja potrzebuje tylko wzmaka pod te moje power bassy.

---------- Post dodany o 16:53 ---------- Poprzedni post o 16:52 ----------

własnie jest tak ze mostkowałem ten kabelek antenowy i wzmak ani rusz.Nie dało rady.Zrobiłem osobny włącznik po prostu.
    To podaj przykład jakiegoś radia.Wybrałem pierwsze lepsze z 2-rca

Skomentuj

to podepnij pod ten wlacznik oba wzmaki

a dobrze kolega mowi alpina tamta badz doloz kilka zl do 15
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Podajcie linka,nie umiem znalesc tego radia

Skomentuj

Zamówiłeś tego velocity? bo pisałeś że dziś zamówisz.

nie kabelek antenowy, tylko remote powinno iść z Twojego aktualnego radia. Jak mostkowałeś jak drugiego wzmacniacza nie masz?

http://allegro.pl/alpine-cda-9812-rb...376768416.html

Skomentuj

chodziło mi o to że:
            -próbowałem zrobić tak by wzmak wyłączał/włączał z radiem czyli mostkowałem nie?o to mi chodziło.
            Nie dało sie,zrobiłem włącznik.
            Nie kupiłem jeszcze tego wzmaka.Po nowym roku.W niedziele zamówie bo tu jeszcze radio:)

Skomentuj

Na Twoim miejscu na początku spróbował bym podlączyc ten zestaw przedni co masz pod wzmacniacz blaupunkta który też masz - sprawdził bys jak gra ze wzmacniaczem.

Przy radiu jest na pewno kabelek oznaczony remote - to jego prowadzisz do wzmacniacza bo nim idzie +12V które załącza wzmacniacz.

Skomentuj

light własnie że tam to cholerstwo nie piszę,sprawdzałem pod 3 kabelki az tam:) pozniej musiałem je mostkowac na nowo.
                Radio do dupy.Wiesz właśnie najlepiej było by sprawdzić.Musiałbym własnie tak zrobić.

Skomentuj

a jakie to konkretnie radio? model i marka. Domyślnie to kabelek pomarańczowy albo czerwony w białe paski.

Skomentuj

napisze Ci jutro Ok?
                    bo musiałbym iść do auta.To jest jvc ale nie napisze Ci teraz.
                    Jutro napisze Ci konkretnie model.

Skomentuj

jak ma wyjscie rca to na 100% ma tez kabel oznaczony "rem"
                      wygoogluj sobie kostke iso i bedziesz wiedzial, z ktorego pinu wychodzi tan kabel
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kur*** !!! wczoraj chciałem włączyć muzykę,otworzyć bagażnik a tu lipa jak cholera!!! włącznik chyba mi siadł bo ani rusz.Wzmak się nie włączał.
                        Jak mi sie spalił wzmacniacz to i sub to sie zabije.... ale bezpiecznik cały...

Skomentuj

Jak to czytam, to wlosy sie jeza na glowie...
                          Tylko czekac az w kolejnym poscie napiszesz, ze auto ci splonelo.
                          Przewod od remote w kostce ISO jest zawsze niebieski ( coinnego w instalacji fabrycznej auta - moze byc roznie)
                          Zrob to solidnie - polutuj i owin tasma, to auto ci nie splonie.

Skomentuj

He he :)
                            Dobrze,ale to tak mi zrobili ,,fachowcy"

Skomentuj

ZMIEN FACHOWCOW!!!
                              I zrob to porzadnie.

Wystarczy poszukac schematu, google nie gryzie...
                              Prosze:
                              [google]kostka iso schemat[/google]
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fachowcy bywaja rozni, czesto robia szybko i na odp... Najpierw proponuja ci montaz w cenie zakupionego sprzetu a potem nie ma sie co dziwic, ze nie oplaca im sie zrobic tego porzadnie. Pracowalem w jednym takim warsztacie i powodowalo to u mnie takie obrzydzenie, ze sie zwolnilem.

Dam ci jeszcze kilka cennych podpowiedzi;
                                Jak zaczynasz grzebac przy kablach i widzisz, ze ktos przed toba zrobil fuszerke lepiej odlacz akumulator.
                                Mialem juz przypadek, ze jak zlapalem za kostke ISO ta zostala mi w rece, a kable pozwieraly sie ze soba i zapalily. Okazalo sie, ze ktos podpial elektryczne szyby pod radio,przewody byly tylko skrecone ze soba i niedbale owiniete przezroczysta tasma biurowa, z pominieciem bezpiecznikow!

Jak robisz instalacje, nie uzywaj szybkozlaczek, zawsze polutuj kable ze soba i owin kazdy z osobna tasma izolacyjna a potem jeszcze cala wiazke, ale po tym jak sprawdzisz czy dziala.

Przy regulacji sprzetu wylacz wszystkie equalizery w radiu i wzmakach, loudness itp. Ustaw radio blisko minimalnej glosnosci a wzmak na min. a potem powoli krec gain na wzmaku do odpowiedniej glosnosci.
                                Jesli masz watpliwosci czy glosniki podlaczone sa w fazie, pokrec balansem - jak przekrecisz tylko na jedna strone i jest bas, a na stereo znika, to masz glosniki w przeciwfazie.

Jeszcze co do remota jest pare rozwiazan, jesli twoje radio nie podaje napiecia mozesz podlaczyc pod +12V po stacyjce - zazwyczaj kolor czerwony w ISO. Wada tego rozwiazania jest to, ze jak wylaczysz radio to wzmaki nadal beda wlaczone. Wylacza sie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Jest jeszcze bardzo fajne rozwiazanie, ale wymaga zastosowania specjalnego przekaznika za okolo 40zl i wtedy mozesz wykorzystac jakis wlacznik z fabrycznej instalacji samochodu przy czym zachowa on swoja dotychczasowa funkcje

Skomentuj

ja robie troche inaczej
                                  gain na min, odkrecam volume na max i wtedy odkrecam gain do pierwszych slyszalnych znieksztalcen. Cofam minimalnie i tak zostawiam.

---------- Post dodany o 00:37 ---------- Poprzedni post o 00:36 ----------

aktualnie mam pre out 8V wiec wszystkie gain mam na min
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X