Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór radia do 700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór radia do 700zł

Witam!
    Powoli przymierzam sie do zmiany audio w aucie bo obecnie słucham na seryjnym radiu co jak wiadomo nie daje zbytnio dobrych wrażeń, a jak wiadomo wymiana samego radia często wiele zmienia dlatego tez zacznę od jego zmiany. Zatem jakie radio polecilibyście do kwoty 700 zł. Chciałbym żeby miało wyjście na wzmacniacz, wyjście i sterowanie subwooferem oraz wejście USB. Sam zwróciłem uwagę na 2 radia m.in na:

Alpine CDE 9880 R
    http://allegro.pl/alpine-cde-9880r-e...407036346.html

oraz

PIONEER DEH-7200SD
    http://allegro.pl/pioneer-deh-7200sd...410381249.html

KENWOOD KDC-BT6544U albo KENWOOD KDC-BT8044U

Skomentuj

No całkiem ciekawa opcja wersja KDC-BT8044U wygląda interesująco... zobaczę może jeszcze inne propozycje

---------- Post dodany o 17:22 ---------- Poprzedni post o 21:50 ----------

Przyjrzałem się bliżej temu pionkowi PIONEER DEH-7200SD. Radyjko całkiem fajne gdyby nie fakt tej połyskującej obudowy która momentalnie będzie cała w palcach i tego wielofunkcyjnego joysticka który sprawia wrażenie jakby miał zaraz odpaść.
      Może ktoś miałby jakieś inne propozycje??

Skomentuj

Witam.
        Przyjrzyj się też Jvc kd g821 -721.Starsze serie są warte uwagi.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

Dzięki przy okazji przyjże się też temu JVC. Ogólnie słyszałem nawet złe opinie odnośnie Alpine... :-/że nowy Alpine to już nie Alpine... czyli wszystkie firmy nawet te znane marki zaczynają iść w buble... szkoda liczyłem że chociaż one jeszcze dbają o jakość dźwięku. Ze starszych modeli widziałem kiedyś ALPINE CDA-9812RR ale teraz jest praktycznie nie do zdobycia pomijając już fakt że chciałbym radyjko nowe. Podobają mi sie stare pionki jeszcze z 2 pokrętłami lub z jednym pokrętłem bo teraz te ich wielofunkcyjne jogi to śmiech na sali strasznie szpeci radio... już nie wspomnę o funkcyjności...

Skomentuj

9812 to bardzo dobre radia
            chodza na alle po ok 500-600zl
            szukaj tez 9815 troche ponad 600zl ale warto
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ok dzięki wielkie. Tak słyszałem, że modele 9812 i 9815 są godne uwagi. Z chęcią bym kupił model 9815 ale na allegro go nawet nie ma a oczywiście wolałbym nowe radio. Model 9812 jest za 650 zł a czym różni się 9812 od 9815 ??

Z racji tego że niestety nowych tych modeli już nie dostane a allegro jest puste czy jest jeszcze jakaś alpina w tej cenie godna polecenia ?? Chodzi mi o jakość dźwięku no i żeby te standardy były czyli USB, wyjście na wzmacniacz, sterowanie subwooferem itp. Te kenwoody jakoś do mnie nie przemawiają. Troszkę też mizernie wyglądają a i do podświetlenia auta troszke nie pasują.

A taka Alpinka CDA-105Ri ??
              Last edited by Radekkk1984; 23.01.2011, 18:36.

Skomentuj

15 to najwyzszy model tej serii
                czy sie roznia dokladnie ciezko mi powiedziec teraz, bo interesowalem sie tymi radiami 5-6 lat temu
                a o nowym zapomnij, te radia maja swoje lata
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no tak myślałem ze nowego nie dostane :-( a coś z nowych Allpin ?? Bo kurcze tak w ciemno używany model 9812 kupić to troszkę strach a ten model akurat jest na allegro. Chyba że coś innego byś polecił w tej cenie co ucieszy ucho?

Skomentuj

ja nie rozeznaje sie w nowych radiach w dodatku do 700zl
                    jak juz to uzywka pokroju tej alpinki

na strefie ma ktos do sprzedania eclipse cd8445e mysle, ze w twojej kasie odda
                    sam mam taka i moge smialo polecic
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Troszke mało by pasowało to radyjko do kokpitu auta ( mam peugeota 406) więc jak narazie zwróciłem uwagę że najlepiej komponowała by się Allpina właśnie ze względu na bursztynowe podświetlenie. Hmm czyli wypadałoby kupić używaną 9815 lub dowiedzieć sie co można by kupić nowego do tej kasy. Lepiej od razu kupić coś z czego będzie się zadowolonym...

Chodzi też o to że najlepiej było by nowe radio bo musiałbym wziąć je na raty nie chodzi o brak takiej gotówki tylko fakt konieczność wręcz musu wzięcia czegoś na raty żeby pokazać w banku że jest sie wypłacalnym bo podobno patrzą na takie pierdoły jakby chciało sie kredyt na mieszkanie brać :-/ i dlatego coś trzeba brać na raty...

Skomentuj

a masz wzmacniacze w planie?
                        9815 tez jest na allegro, tylko z australii
                        nie wiem jak tam jest z tunerem radiowym
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może nie na temat, ale miałem okazję porównać właśnie jakąś Alpine za ok 700 zł z najtańszym peiying`iem. I powiem wam że peiying zagrał lepiej :) Alpine poszło na allegro a peiying został w aucie :)

Skomentuj

lklukasz: tak w planie jest wzmacniacz ale najprawdopodobniej tylko monoblock na subwoofer tak około 300 W w RMS nie planuję wymian głośników z drzwi ewentualnie może wymienię soprany wiec myśle że 4x50W z radia wystarczy na głośniki, ale wzmacniaczem i subem zajmę się później bo chyba będę szukał Intertechnik Nova MDS 12'' bo taki mam w domu w subie i jestem bardzo zadowolony no ale jak mówię to później jak narazie muszę wybrać zadowalające radio i je kupić ;-)

A co do peiying to jakoś bardzo sceptycznie podchodzę ;-)

Skomentuj

Zrozumiałe, jakby mieli inną, bardziej chwytliwą nazwę bardziej brzmiącą po amerykańsku, to ludzie mieli by większe zaufanie do tej firmy Oczywiście nie namawiam. To taki mój mały wniosek z porównania obu urządzeń :)

Skomentuj

A co do peiying to jakoś bardzo sceptycznie podchodzę ;-)
                                ja tez
                                ewentualnie może wymienię soprany
                                jak ma byc tanio i dobrze to kup missiony (wysokotonowy 1") z allegro
                                spoko glosnik jak za ta cene
                                myśle że 4x50W z radia wystarczy na głośniki
                                ta moc to moc maxymalna. Tak naprawde radia nie maja wiecej nie ok 20W
                                w planie jest wzmacniacz ale najprawdopodobniej tylko monoblock na subwoofer tak około 300 W w RMS
                                to lepiej znajdz mocniejsza 4 kanalowke i podlacz i przedni system

proponuje ci znalezc jeszcze jakis tani fajny woofer i zamontowac go na dystansie w drzwi. No i oczywiscie je wygluszyc.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

w kwestii wyboru radia,każda firma inny dżwięk .od twoich preferencji zależy co kupisz.jvc,pionieer grają delikatniej(ładny miętki bas,delikatne wysokie).alpine,eclipse to już trochę ostrzejsze radia.Sam posiadam jvc shx 851 i też nie narzekam . co do starszych radioodtwarzaczy,może być potrzebna wymiana kondzi (nawet w zasilaniu) które już mogły wyparować a z nim i high-end

Skomentuj

. co do starszych radioodtwarzaczy,może być potrzebna wymiana kondzi (nawet w zasilaniu) które już mogły wyparować a z nim i high-end
                                    nie przesadzaj te radia maja 5-7 lat dopiero
                                    bardziej martwil bym sie o laser

a co do basu to ja osobiscie wole twardy :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

są mocniejsze radia niż 20 w rms ,moje jvc shx 851 .zewętrzna przetwornica dc/dc .35 w rms.a co do kondzi wymieniałem i wiem że mam racje .kondensatory starzeją się a z nimi pogarsza się jakość dzwięku.

---------- Post dodany o 01:04 ---------- Poprzedni post o 00:49 ----------

sorki,kowerter dc/dc,końcówka mocy tps4100.

Skomentuj

Zainteresuj się 9855r też bdb model: http://allegro.pl/show_item.php?item=1426994329

Skomentuj

Czaruję...
                                        X