Jak narazie nie zawracam sobie głowy wzmacniaczem i subem na to przyjdzie czas ;-) swego czasu zmontowałem już małego potworka do domu na intertechniku NOVA MDS 12 '' zasilanym panelem Irka SUB300 i normalnie rewelka :-D dlatego to też będzie własna konstrukcja ale jak mówię o to będę pytał później ;-)
Co do Peyinga. Ponieważ to firma która w sumie chyba wchodzi dopiero na rynek więc skądś musi brać sie "taniość" ich radii czyli tanie chińskie podzespoły, słaba elektronika a co za tym idzie co w sumie najważniejsze odbija sie na jakości dźwięku. Radia "no name" nie przemawiają do mnie jakoś jak radia denwer z biedronki :-P A później chodzą na allegro wynalazki "mocarny kaban 1000 W..." a pod obudową "ogromny" :-P bezpiecznik i 50 W RMS :-P A przy dodaniu watu zniekształcenia 50% :-P
Co do dźwięku to lubię wyraźny sopran i zróżnicowany bass kiedy trzeba ma zagrać miękko a kiedy trzeba zagrać troszkę twardziej. Słuchałem tak zestrojonego sprzętu czyli głośniki tylko pod radiem wymienione soprany i tył skrzynia i ładnie grało. Słucham najczesciej Techno, House, Trance ale czasem lubie posłuchać dobrego rapu z miękkim ciśnieniowym basem ;-)
A powiedzcie mi co to jest ten imprint ??
I jeszcze jedno co sądzicie o tej aukcji czy podejrzana i czy wszystko ok z Radiem ?? Gdzie haczyk ??
---------- Post dodany o 21:49 ---------- Poprzedni post o 21:17 ----------
Widać po stanie że nie jest zjechane, naklejka na rca converterze jest ok, więc często nie było wyjmowane. Cena normalna, okazja nie haczyk, jak tak się bedziesz dalej rozglądał, to Ci je ktoś zwinie :P Bierz :)
Przecież jedno i drugie to już made in china, i tak osobiście słyszałem 9812rb i do kaszana jakich mało - przepaść do mojej 7878r. Wziąłbym bez wahania 9855r zwlaszcza ze mala roznica w cenie a duzo zyskujemy.
LightSound nie zgadzam sie z toba calkowicie. 12 jest o wiele lagodniejsza. Te nowe alpinki w tym 55 a 57 sa wg mnie sporo ostrzejsze. Sluchalem 12 dosc dlugo a 55 montowalem to wiem. 55 duzo brakuje do barwy 12. Ja jestem wyznawca starej dobrej szkoly alpine do ktorej 12 nalezy.
A co do V pre. To przy 12 jest wyraznie podane, ze ma 3 pary pre 4V. W przypadku 55 jest napisane, ze pre na sub ma 4v. Oznacza to, ze na reszte kanalow juz szalu nie ma.
Ale kolego radio musisz wybrac sam. Poczytaj tez inne komentaze.
Powiem Ci tak, było tutaj kilka osób którym polecono serie 981x - najczęściej było na allegro 9812rb i takie tez kupowali, natomiast potem pisali do mnie, ze caly zlozony zestaw nie gra - spodziewali sie duzo wiecej. Ja po odsluchach 9812rb jestem na nie w stosunku do tego radia. Nie wiem jak 9815r - wydaje mi się troche lepsze ale nie mialem go okazji posluchać.
Natomiast z tych dwóch na pewno w ciemno wybrał bym 9855r - lepszy wyświetlacz, wiecej ustawien dzwieku, i wg mnie tez lepiej wyglada :) Sam myślę żeby zmienić 7878r na 9855r tyle że najpierw musze mieć kase na 9855r zeby je bezposrednio porównac i stwierdzić co lepsze :)
argument, ze ludzie do ciebie pisali zupelnie mnie nie przekonuje. Nie ktorym sie mds nie podoba i wola pizdinga.
Mialem doczynienie z oboma.
A to, ze ladniej wyglada i wiecej ustawien no sorry...
7844r, ktore tez mam ma tylko bas i treble i to jest najlepiej brzmiaca alpina jaka sluchalem. I ustawienia suba chyba tylko 80,100 i 120 i poziom. I to wszystko.
No tak wiem ale temat zaważył sie do tych dwóch modeli. Ogólnie chciałem kupić Alpine ale że jak sie okazuje jest nie zbyt to trzeba szukać w starych radiach. Chciałbym mieć np nowego Pioneera ale te ich multi joye wyglądają jakby miały zaraz odpaść :-/
---------- Post dodany o 20:30 ---------- Poprzedni post o 20:28 ----------
A co powiecie o wersji 9812 RR ??
---------- Post dodany o 20:46 ---------- Poprzedni post o 20:30 ----------
Ogólnie napisze tak ze słucham techno, house, trance i czasem dobrego rapu więc lubię słuchać miękkiego basu i czystego sopranu przy tym.
---------- Post dodany o 21:29 ---------- Poprzedni post o 20:46 ----------
Powiedzcie mi jeszcze jedno co jest nie tak z nowymi radiami Allpina czy Pioneera bo najkorzystniej chciałbym wziąć nowe radio na raty konieczne jest to żeby bank widział ze jestem wypłacalny :-/
Ja myślę że celuj w alpine jakąś używkę. sam tak zrobiłem i jestem zadowolony już od roku.
---------- Post dodany o 15:27 ---------- Poprzedni post o 15:25 ----------
a 9812rr jest mistrzostwem świata. jakość muzyki którą wydobywa jest poprostu cudowna. jak stawiasz na jakość to bierz używkę tego modelu i nawet się nie zastanawiaj. co prawda nie ma bajerów typu usb bt ale dzwiekiem napewno Cie zaskoczy
Skomentuj