Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Starsza "szkoła" wzmacniaczy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Starsza "szkoła" wzmacniaczy.

Witam.
    Interesują mnie starsze" piece",Concord ,Audio Goods,itp.Czy ktoś miał przyjemność odsłuchu i jaki piecyk polecacie z starszej serii?

Białe concordy to kopie JBL z serii GTS i GTQ. Miałem GTS180 i polecam, moim zdaniem niedoceniany piecyk, dzięki czemu da się go kupić w dobrej kasie(mojego kupiłem za 50zł z wysyłką)

Skomentuj

Na chwile obecną testuje H/K ca240 jest dobrze ale jest przymało niskich tonów ,a jak jest w Concordzie ?.Moją uwagę zwrócił Concord QD200,jak jest scena ,dolne rejestry ,szczegółowość dzwięku.

Skomentuj

Miałem GTS 180 i jakoś nadmiaru niskich tonów też tam nie było, raczej średnica i wysokie wybijały się, ale nie skreślałbym tego wzmacniacza.

Co innego Hifonics Juno VII, ten mimo 4x22W RMS trochę basu potrafi wygenerować.

Skomentuj

o.k,generalnie chodzi mi nie tylko o sam bas,ale bas+klimat ,delikatność dzwięku który daje H/k.
          Ogólnie ,to wzmaków nie miałem za wiele.Wiec szukam podobnego do Harmanka lub może spróbuje zmodyfikować.

Skomentuj

Jesteś z Zuzeli w Mazowieckim czy Żużeli w Opolskim?

Skomentuj

Zuzela Mazowieckie.
              A co do delikatnosci dźwięku ,chodziło mi o ciepły klimat jak w Harmanku.

Skomentuj

Hifonics Juno VII, którego mam pewnie by Ci podpasił.

Inny dobry wzmacniacz to Sony XM6020

Skomentuj

Zainteresowałem się Sony i na niego zacznę "polować" na Allegro.
                  Dzięki za pomoc.
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

ej ale nie sprecyzowałeś czego oczekujesz od pieca i jaki budżet. Ja nauczyłem się, że w CA dobry piec to podstawa. No i kilka pieców mi się przewinęło przez ręce i mogę polecić coś ze stajni Audio Art - mają fajne rozwiązanie ze zintegrowaną zwrotnicą w piecach serii XE i tendencję do ukrywania potencjometrów od głośności w pozornie niewidocznym miejscu :P Jeśli chcesz kozacki klasyczny piec to bardzo zachwalany jest Audio Art 50HC i 100HC - mocniejsza wersja. Można się też zadowolić 200.2XE - bardzo ale to bardzo przyzwoity piecyk ze zintegrowanym crossoverem - to już miałem okazję posłuchać, ale sam zostawiłem sobie młodszego brata 120.2XE - dwukanałówka idealna na przody.
                    Jeśli szukamy zaś czegoś konkretnie na subika to polecam stare, dobre i uniwersalne rozwiązanie - Signat RAM III MK2. Po prostu dobrze odwala swoją robotę. Porządny niemiecki sprzęt, na którym wygrywali zawody CA. Jedyną jego wadą jaka mnie drażni jest brak ukłądu opóźniającego załączenie co skutkuje wychyleniem membrany tylko podczas włączania i to słychać. Ale signaty tak po prostu mają, choć nie tego się oczekuje po piecu tej klasy. Nic nie napisałeś o budżecie. 2 takie piece to koszt 600-800zł, albo kupujesz audio arta i na pewno będziesz zadowolony. To tylko moja subiektywna opinia na podstawie tego co miałem okazję w życiu posłuchać zastrzegam od razu.

Skomentuj

Wartościowych piecy jest sporo i można wymieniać w nieskończoność.
                      Sam mam kilka oldów w "kolekcji", amerykańców(Hifonics'y), japońców(fujitsu ten, sony, miałem alpine), niemców(protovision, ama).
                      Każdy z nich jest sprzętem wartym uwagi, kwestia tylko tego co oczekujemy od pieca, bo chociażby profil brzmienia tych wzmacniaczy jest różny.
                      Już w obrębie np. USA to można zauważyć. Jeden woli Precision Power, drugi Hifonicsa, trzeci Oriona.

Skomentuj

KREMIEN.AA jestem zainteresowany,piece są drogie ale warte swoiej ceny.
                        Co do zestawu:
                        radio JVc shx 851,zestaw przedni Mds Fanatic6 nawet dobry jak pod same radyjko.
                        Tył Amerykańskie Bostony 6x9 rewelacyjne,napiszecie pewnie że tył niepotrzebny ale Jvc i przesunięcia czasowe robią swoje cała scena jest z przodu.
                        CURSOR,a jak jest z Fujitsu Ten?
                        Wzmacniacz jaki mnie interesuje to 4 kanałówka w ostateczności 2,moc od 40w rms do 100 wat.

Skomentuj

Boston robi swietne glosniki basowe takze warto sie lepiej zainteresowac ta firma.
                          Tylko jest problem z dostepnoscia sprzetu tej firmy.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zgadzam Boston jest miodzooooooooo!!!!!!!
                            Kupiłem na Allegro za parę groszy ,wymagały renowacji pod względem lakieru a teraz pięknie śmigają .

Skomentuj

Może niebawem posłucham Fujitsu Ten LIMITED gdyż się znalazł

Na balledro jest audison lr 435 polecam :thumbsup:

Skomentuj

Nie na temat...
                                dan124to chyba nie mozliwe. Ktos sie przyznal?
                                Cos czuje, ze na spota juz nie przywieziesz zadnego wzmaka
                                Last edited by lklukasz; 10.02.2011, 21:04.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Przyznał się Magister Jesiona

E tam nie ma się co martwić jest tego coraz więcej
                                  Last edited by lklukasz; 11.02.2011, 14:58.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X