Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z radiem badz suboferem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z radiem badz suboferem

witam.Mam taki problem.Kupiłem radio i gdy daje głośniej to subofer się wycisza a wtedy bass znika tak do dość dużego stopnia i przód zaczyna grać takim vocalem,gdy sciszam to wyrównuję się ale na bardzo niskich decybelach.
    Ze starym radiem nie było tak bo było takie proste i tez jvc ale audio..Kupiłem jvc kdr 303 mp3.Dałem 330 zł w sklepie.Jakiej funkcji mam szukać w tym radiu ze tak się stało? a moze na wzmaku bo kolega coś też przestawił

mozesz to opisac jasniej? bo nic z tego nie zrozumialem
    napisz krok po kroku co robisz i co sie dzieje

Skomentuj

Bass to ryba.
      A co to vocal? Zdaje mi się, że to polskojęzyczne forum.

Skomentuj

i jeszcze subofer...

Napisz wyraznie co sie dzieje.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam.
          Radio raczej nie jest temu winne ,tak mi się wydaje.
          Sprawdz cinche czy nie jest zamieniony plus z minusem to samo przewodu głośnikowe do suba oraz czy prawidłowo jest ustawiony gain na wzmaku.
          Jeżeli to nie pomorze wtedy na twoim miejscu sprawdził bym Jvc lub wzmacniacz,radio w sumie niema za wielu ustawień.

Skomentuj

kolego piszesz dobrze,bo coś tam zamieniał czincze,ide sprawdzić.
            A chodzi o to że (dla nie rozumiejących) przepraszam że tak to opisałem do dupy.
            gdy daję głośniej to :
            1) subofer się scisza,czyli tak jakby nie grał
            2) przód zaczyna grać tylko.
            3) gdy zmniejszam głośność to wyrównuję się.
            4_) czasem subofer nie chcę odpalić,tzn nie działa prawidłowo i tak jakby grał 10% swojej mocy

---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post o 16:51 ----------

jak ten gain ustawic?

Skomentuj

gain ustawia sie tak:
              -gain min
              -volume w radiu na max
              -i odkrecasz powoli gain do pierwszych slyszalnych znieksztalcen i troche cofasz
              w kolejnosci, w ktorej napisalem

a ja mam wrazenie, ze subwoofer nie reaguje na regulacje glosnosci a nie sie scisza. Mam racje?

---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post o 17:08 ----------

gain ustawia sie tak:
              -gain min
              -volume w radiu na max
              -i odkrecasz powoli gain do pierwszych slyszalnych znieksztalcen i troche cofasz
              w kolejnosci, w ktorej napisalem

a ja mam wrazenie, ze subwoofer nie reaguje na regulacje glosnosci a nie sie scisza. Mam racje?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no nie masz racji.
                czy to jest dobrze jeśli:
                odłącze dolny czincz i wzmacnaicz u subofer gra?a grorny caly czas jest wlaczony,nawet jesli zamienie je ale pozostawie jeden nie podlaczony to i tak gra na górnym.O co kaman?

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxx15 Zobacz posta
                  O co kaman?
                  no wlasnie - o co tu chodzi?

prosilem zebys napisal od poczatku, pelnymi zdaniami co i jak
                  a ty zaczynasz od srodka zdania...

napisz co to za sub?
                  czy SUBWOOFER (tak to sie pisze!) jest podlaczony do jednego wzmacniacza co przod?
                  czy moze sub jest aktywny a przod pod radiem?

czy moze wszystko chodzi pod radiem i poprostu koncowka mocy sie nie wyrabia i radio odlacza moc na tyl...

Skomentuj

wzmacniacz jest podłączony tylko pod subwoofer.Tuba to magnat 1000 xbass(jakoś tak)
                    czy to jest dobrze z tymi czinczami?

Skomentuj

tak jak myslalem....
                      tak wiec twierdzenie
                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      bedzie tu sluszne
                      jak nie i jednak sub reaguje na zmiany w radiu to przyczyny szukamy dalej...

czy to jest dobrze jeśli:
                      odłącze dolny czincz i wzmacnaicz u subofer gra?a grorny caly czas jest wlaczony,nawet jesli zamienie je ale pozostawie jeden nie podlaczony to i tak gra na górnym.O co kaman?
                      tutaj chodzi o to ze wzmacniacz masz w mostku. zeby uzyskac pelna moc pownienes podac sygnal na oba wejscia. jak podasz sygnal na jedno wejscie to uzyskasz mniejsza moc...

czyli obojetnie ktory kanal (kolor kabla RCA) podlaczasz to i tak sub gra?
                      jezeli tak to dobrze - mamy pewnosc ze polaczenie radio-wzmacniacz jest OK

co do nie wlaczania sie suba (po wlaczeniu radia) to musisz sprawdzic kabelek REMOTE ktory idzie od radia az do wzmacniacza (odstajaca zyla miedzy kanalami w kablu sygnalowym)

a to ze sie wycisza to jest zawsze czy tylko jak dluzej pograsz?
                      bo wydaje mi sie ze poprostu sie przegrzewa

Skomentuj

na starym radio tak nie było.Już pisałem,wiec jeśli nie ma tej mocy to co mam zrobić z tymi czinczami?
                        Sub reaguje na radio.
                        a jak by się przegrzewało to co by sie działo? bo raczej to wykluczam

---------- Post dodany o 20:07 ---------- Poprzedni post o 20:03 ----------

Jutro po robię zdjęcia.Podpiszę co i jak jest podłączone,który kabel jest od czego bo to kupy dupy się nie trzyma dla mnie.

Skomentuj

To zrob zdjecia to moze cos zrozumiem...
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a jak by się przegrzewało to co by sie działo? bo raczej to wykluczam
                            no wlasnie jak masz za mocne wzmocnienie to sie nagrzeje i wylaczy. jak sie ochlodzi to sie wlaczy...
                            lub moze byc to samo z sygnalem wejsciowym. w przypadku przesteru moze sie wylaczyc

Skomentuj

byłem w zakładzie.zrestetował radio,ale to i tak nie to.Podłączyłem stare i pokazałem jemu o co chodzi,zdziwił się jak to grało na starym.Wina radio,jutro jade oddac

Skomentuj

i bardzo dobrze :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ciekawe jakie ja teraz kupie....

---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post o 14:02 ----------

za takie pieniadze

Skomentuj

najlepiej sprawne...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X