Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój sprzęcik jak go skonfigórować..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój sprzęcik jak go skonfigórować..

Witam szukam fachowej porady dotyczące jak można optymalnie skonfigurowac mój sprzęt. Moje auto to golf mk2
    1. Radio SONY MEX-R5
    2. Głośniki (R) Sony XS-F6935
    3. Głośniki (F) PY-T25H (peiying) ich minus brak kondensatorów :(
    4. Piecyk http://theloudest.co.uk/?sectionid=2...product_id=104 powiem że potrafi uderzyć
    5. Sub JBL p1222 http://www.jbl.com/EN-US/Products/Pa...aspx?PID=P1222 mam zamiar zbudowac skrzynke BR do niego zalecaną przez producenta. Słyszałem co taki potworek potrafi. Na różnych forach czytałem iz najlepszym materiałem na jego budowe jest impregnowana sklejka czy to prawda.
    Dodam ze mam do wszystkiego kondensator dietz 1F jeden z lepszych na rynku jezeli chodzi o cene /jakość do każdego głośnika kable 2x1.5. Kabel zasilający do wzmaka to splot 35^2:) proszę o szybką odpowiedz

---------- Post dodany o 20:12 ---------- Poprzedni post o 20:01 ----------

P.S planuje jeszcze w kieszenie wstawic jakies średniaki 13 i robie oprawy na syczki :)
    Last edited by Pawel S.; 23.02.2011, 20:31. Powód: po co html?

wywal sony, wywal peiyingi, dorob panele na przod na 16cm i wsadz tam normalny zestaw odseparowany
    jak ma byc glosno i jakosciowo dopasowany do JBLa to raczej cos w stylu hertz lub vibe

z obecnym sprzetem to masz tylko wioche a nie granie

Skomentuj

Zamieszczone przez dimon93 Zobacz posta
      wyglada na mocny piec, 4x100W powinien miec

a co do reszty to zgadzam sie z Pawłem

---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post o 21:51 ----------

a skrzynie zbuduj z mdfu jak maja byc frezy czy inne wynalazki
      jesli nie to z plyty wiorowej w zupelnosci wystarczy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

głośno ma byc w miare ale nie az tak zebym nie słyszał mysli jakie radio polecicie w miare rosadna cena do 450 zł np. czy mam sie bawic w dorabianie okablowania pod 2 drożny zestaw ( jaki kolwiek) na zwrotnicach np 16 i wkomponowac jakies syczki z tego co czytałem to jezeli chodzi o 16 sinus live odpada (słabe opinie) i dziadowskie wykonanie sprzętu.

---------- Post dodany o 22:24 ---------- Poprzedni post o 22:17 ----------

Jeżeli chodzi o radio to co byście polecili w zakresie 400-450 zł. Jezeli wywale peiyingi czy mam sie bawic w dorabianie jakies instalacji pod zestaw 2-way (syczek + mid) czy mam tez sie bawic w rzeźbe i próbowac. Lub poprostu wstawic dłosniki 2 drożne (16) Jezeli chodzi o Vibe nie ten przedział cenowy
        :crying: brak funduszy :( tuba ma byc prosta bez żadnycg "udziwnien" i polakierowana myslałem nad zabudowa całego bagażnika lecz to sie mija z celem i funkcjonalnościa całego auta

---------- Post dodany o 22:27 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

i jakie 16 polecacie za wmiare przystępną cenne +- 150 puki co nie dysponuje większa kwota

Skomentuj

no nie moge...

po co chcesz lakierowac skrzynie? jak ma byc lakierowana to faktycznie sklejka impregnowana bedzie lepsza... ale lakierowana skrzynia bedzie 3-4 razy drozsza niz wior + kocyk!

tak wiec kompletnie sobie zaprzeczasz podajac ze masz drogi sprzet, chcesz robic droga skrzynie a na zestaw przedni masz jedynie 150zl :???:

tak wiec lepiej zostaw to co masz a kase odloz do skarbonki i zbieraj na pozadny zestaw na przod

Skomentuj

lakierowanie skrzynie to cena okolo 400zl
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              a na zestaw przedni masz jedynie 150zl
              Bo tu się ujawniają priorytety

Klasa całego brzmienia, zależy od zestawu przedniego. I dlatego jeżeli robimy dobre granie w aucie, zestaw przedni nie może być potraktowany po macoszemu. Ważne jest wytłumienie drzwi, odpowiednie przygotowanie ich pod głośniki no i oczywiście jakiś dobry zestaw odseparowany. W momencie gdy mamy taki sprzęcik, można martwić się o uzupełnienie go subem. Niestety widzę, że wiele osób robi odwrotnie, i nie chcą uwierzyć jak powinno być, dopóki nie posłuchają czegoś lepszego

Zostaw na razie subwoofer całkowicie, albo zrób mu jakąś prostą budę z wióra i wpakuj kasę w normalny zestaw na przód.

Chyba że twoim jedynym celem jest żeby kolegom na widok sprzętu i "wielkiego", błyszczącego jak psie ... (no wiecie...) subwoofera stawał z wrażenia, a laski to na sam widok żeby ściągały spodnie przez głowę Wtedy zapomnij o tym co tu przeczytałeś. Bo niestety nie da się zrobić tanio, ładnie i dobrze. Z tych trzech przymiotników da się osiągnąć tylko dwa, przy zawsze niespełnionym tym trzecim. Jeśli ładnie i dobrze, to niestety nie tanio...

Zamieszczone przez dimon93 Zobacz posta
              tuba
              I błagam, tylko nie tuba...

Last edited by melisław; 24.02.2011, 09:04.

Skomentuj

Miałem na mysli skrzynie melisław tak mi sie widocznie napisało bo jakosc prasowanego kartonu nie jest zadowalająca a co do tuby to mam gdzie ją zrobic w domu mam stolarnie i lakiernie także nie mam problemu z wykonaniem bo lakierów mam pod dostatkiem :). Dziekuje równiez za porade dotycżca przodu :)

Skomentuj

Jak chcesz 16 na przód to akurat mam zestawik odseparowany signata za 150 zł.Jak coś to pisz na gg 1537222.

Skomentuj

brzmi kusząco ale musze opłacic ubespieczenie i zroic zawieszenie (komplet) i bede lzejszy jakies 600

Skomentuj

Podłączyłem Tylnie Głośniki pod wzmaciacz i powiem ze jakość dzwięku sie poprawiła 2krotnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X