Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani i mały sub do Volvo V40

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani i mały sub do Volvo V40

Witam

Szukam jakiegoś małego i taniego głośnika 16-20cm który ma zagrać jak sub w Volvo V40 (kombi) w fabrycznym miejscu czyli prawy boczek bagażnika. Dodam że to jedyne miejsce w jakim mogę wsadzić suba, bo bagażnik jest codziennie w pełni używany (praca).

Szukam raczej czegoś niewymagającego mocowo. Wzmak będę dopiero szukał ale też niedużego ~120W w mostku.

Zapakował bym LW800 ale on potrzebuje ~22L w BR a to chyba za dużo i nie zmieszczę go w tą wnękę... Zamkniętej nie próbowałem, ale słyszałem że słabo wypada w tej obudowie.

Spoglądałem na STX 17-200-8-SW - Ale to 140W przy 8ohm

Skrzynie zeżnie od litrażu myślę zrobić z mdf'u lub włókna.

W grę wchodzi używany sprzęt.

Macie jakieś propozycje?

Tak wygląda boczek z fabrycznym subem:
    low-END

ile masz na glosnik? bo moze jakies 8" w zamknietej 6-10 litrow?
    tylko ze takie glosniki to conajmniej 200zl

Skomentuj

Dość nietypowa kontrukcja tu sie kroji Tak mi sie wydaje. a zdjęcie całego kufra da rade zrobic może inni by nasuneli jakis pomysł na zrobienie czegos z włókna Pozdrawiam

Skomentuj

Hertz HS200 da radę w 8l closed, tyle, że potrzebujesz napęd jakieś 200W RMS minimum, żeby trzymać go w ryzach
        Problemem jest też głębokość(magnes to 2 krążki 2cm grube, co powoduje, że sam głośnik jest dość głęboki)

Skomentuj

Co powduje (częściowe) powiększenie wymiaró skrzyni. ale do odważnych swiat należy :)

Skomentuj

Mam foty bagażnika z lepszej perspektywy.

Cała paczka musi się zmieścić w tej wnęce. Jutro będzie chwila to rozbiorę boczek i sprawdzę jak to dokładnie wygląda.
            Głośnika szukam do ~60zł (za lw800 kilka lat temu dałem 39zł i grał nieźle). To nie ma być żaden hi-end :)
            Nie chcę by sub grał lepiej niż przody bo jest to niska półka (gms 950).
            Po prostu odrobina w miarę szybkiego basu.

---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post o 19:41 ----------

Jak nic nie znajdę to chyba zapakuję tego stx'a ale będę musiał mocnego wzmaka wsadzić.
            low-END

Skomentuj

Czaruję...
            X