Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hx-d2 vs vz709+pxe-h650

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hx-d2 vs vz709+pxe-h650

Witam juz jeden z ostatnich krokow do skompletowania audio. Juz bylo postawione ze bedzie stacja multimedialna clariona vz709, w miare poglebiania tematu zdecydowalem sie na hx-d2 lecz przyznam ze bardziej wygodnie dla mnie miec stacje gdyz czesto potrzebuje navi a zewnetrza srednio wchodzi w gre.
    Tak wiec zasadnicze pytanie czy bedzie duza roznica miedzy hx-d2 a vz709 plus do tego oddzielny procesor jb ms 8?? nie jestem obeznany w dziedzinie procesorow, ktora konfiguracja jest lepsza i czy jest kolosalna roznica miedzy tymi zestawieniami? Kolejny temat ale niestety ogolnie w car audio idzie 35k dlatego lepiej pytac niz zalowac
    Last edited by konradzik88; 12.03.2011, 00:22.

od siebie dobrze radzę jeśli chcesz wydać 35k na audio i nie wiesz co kupić to nie kupuj - oddaj auto do dobrego zakładu i powiedz czego oczekujesz :)

pytasz czy bedzie duża różnica miedzy hx-d2 a stacją, różnica w czym?
    pozatym mam tez pytanie, gdzie zamierzasz to hx-d2 nabyć?

Skomentuj

wszystko bedzie zakladane w zakladzie radio mialo byc hx d2 ale bede musial oddzielnie navi wozic. hx-d2? na allegro nawet ale mam dojscie do usa i japonii. tam sa hx d2 i wersje amerykanskie z niparzystym skokiem czestotliwosci radia

Skomentuj

hx-d2 gra zacnie zostawiając resztę Twoich propozycji w daleko w tyle, tylko jaka reszta systemu?

Skomentuj

roznica w jakosci dzwieku i jego naturalnej barwie bez znieksztalcen. jesli stacja to z zewnetrznym procesorem bo inaczej srednio da sie tego sluchac

---------- Post dodany o 00:08 ---------- Poprzedni post o 00:06 ----------

wzmaki rockforda t1000-4 i t1000-1bd sub polk audio 124dvc i na przodzie brax graphic pro, wytlumienie cale auto dach podloga slupki bagaznik wszystko co sie da dynamatami

Skomentuj

wzmaki zmien na matrixy
            głosniki na dego master
            suba też na dego -moze byc 12 jak polk audio

i masz jeden z najbardziej audiofilskich systemów jakie można obecnie skonstruować - zdając sie na dobrego montażystę który najsłabsze ogniwo jakim będzie auto umiejętnie zabuduje.

Skomentuj

wzmaki zostaja bo mam je nowe za 40% ceny, glosniki juz nie 1 osoba mi poleca zamiane na mastery niedlugo jade na odsluch i zdecyduje bo 10k braxy przy 5k dego to jest roznica, sub zostaje bo go syszalem i naprawde mi sie podobal
              chodzi mi tutaj o to czy stacja multimedialna i oddzielny procesor utrzyma wysoka jakosc dzwieku czy inwestowac w hx-d2 ale z tym bedzie przerobka tunera. zewnetrzny procesor nie dorowna do tego clariona?

Skomentuj

powiem tak
                co to za braxy za 10k? "zabytkowe" grafiki pro? o tym modelu piszesz?, w tym roku wznowiono produkcję twitera HT1 (2999zł detal) TT1 nie jest już produkowany a zwrotki z zestawu nie są ci potrzebne do aktywki.

gwoli ścisłości w hx-d2 nie potrzebujesz przerabiać tunera, z DRZ9255 trzeba się pobawić.

nie ma takiego procesora zewnętrznego z wymienionych przez Ciebie co mógłby choć przybliżyć się dźwiękowo do clariona. Dźwięk clariona pozycjonuje sie bardziej w kierunku F1 status który jest od clarka kilkukrotnie droższy. ( a i tak clarion gra lepiej IMHO)

Skomentuj

hx-d2 na rynek amerykanski i japonsko to wlasnie dzr9255. tak stara wersja graphit pro jest dostepna w usa i japonii. sa tak drogie bo albo caly komplet albo jak piszesz tweetery. Pojade oslucham sie dego i pomysle. wzmaki i suba juz mam teraz mam zamawiac radio. btw dzr9255 z japonii mozna sciagnac za 1500zl

Skomentuj

a skąd jesteś?

Skomentuj

podlasie aktualnie uk, jutro bede znal dokladna cene clariona bo japonczyk w opisie mial 450-480usd

Skomentuj

Adam troszeczkę zaszalałeś z tymi opiniami.

Skomentuj

a co miałem napisać o porównaniu najwyższego clariona z imprintem?

Skomentuj

Akurat nie miałem na myśli radia

Skomentuj

Czaruję...
                            X