Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twister tw-1000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Twister tw-1000

Siema,
    Zbieram powoli sprzęt do samochodu którego też jeszcze nie mam, ale najprawdopodobniej poliftowy Civic em2

no i od braciszka mam:
    wzmaka z tematu, niby 4 x 250W / 2 x 500W / 1 x 500W + 2 x 250W, miał go ktoś na warsztacie ?

Mam dodatkowo GTA 460, jaką konfiguracje polecacie?

Myślałem żeby GTA dać na przód a tego Twistera na jakiś dwucewkowy sub, tylko że nic o tym wzmaku nie wiem

Obawiam się, że po wyglądzie możesz sobie wybrać. Nie słyszałem tego wzmaka i prawdę mówiąc wątpię by słyszało go wiele osób. Najlepiej podłącz pod niego te co masz, oceń czy Ci się podoba jak to gra ale nie licz na wiele :P

Skomentuj

podlacz posiadane wzmacniacze w domu (zasilacz od kompa np) i przesluchaj je na domowych kolumnach
      w ten sposob nie przetestujesz basu ze wzgledu na mala moc zasilacza, ale da sie ocenic ktory wzmacniacz lepiej brzmi i ktory bedzie sie nadawal na przod

ten gorszy wlasnie podlaczysz do suba 2 cewkowego (wg mnie to i tak za duzo :P )
      jak narazie polecam STXa GDN 30-500-2x4AA
      niedlugo bede mial nowego tanszego STXa wiec napisze czy warto oszczedzic te kilkadziesiat zl czy lepiej brac sorawdzonego aluminiaka

problemem w twoim przypadku bedzie podlaczenie obu wzmacniaczy - musialbys kombinowac z rozdzielaczem zasilania

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
      wzmaka z tematu, niby 4 x 250W / 2 x 500W / 1 x 500W + 2 x 250W
      prawda jest taka ze te wszystkie wzmacniacze maja przetwornice 1:2 (podnosi napiecie 2x) wiec ich moc zalezy od sprawnosci wzmacniacza
      dla spokoju mozna przyjac ze bedzie to 50w/kanal

Skomentuj

ok sprawdze je na moich kolumnach, tylko co podać na remote żeby załączyć wzmaka ? 12v?

---------- Post dodany o 14:05 ---------- Poprzedni post o 13:11 ----------

blaupunkt bije tego twistera, nie wiem czy on w takim razie sie w ogóle nada na suba, nie chce mieć pierdziawy tylko konkretny basik... no to wychodzi że go musze sprzedać bo skoro mocy no i teraz już wiem że jakości to nic z niego nie ma.
        teraz jak tak słucham to nawet chyba nie ma różnicy pomiedzy Uni, ja tam audiofilem nie jestem ale wysokie grają bardzo dobrze nie co jakaś kostka TDA7294 bo takie różnice to rozpoznam :)
        Last edited by bonzo; 14.03.2011, 13:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
          ja tam audiofilem nie jestem ale wysokie grają bardzo dobrze nie co jakaś kostka TDA7294 bo takie różnice to rozpoznam
          a to dziwne co piszesz bo TDA7294 ma lepsze brzmienie niz wiekszosc tanich wzmacniaczy...
          co nie znaczy ze od wszystkich

to sprzedaj ten wzmacniacz i poluj na cos lepszego

Skomentuj

sorki pomyliłem z tda1516

Skomentuj

Czaruję...
            X