Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub na 2xGDN-17-200-8-SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub na 2xGDN-17-200-8-SW

Witam ! Planuję sobie wykonać teraz, na czasie subwoofer do Opla Vectry A Sedan. Mój budżet wynosi 200zł na głośniki + skrzynię. Mam wzmacniacz 2x60W niestety bez możliwości mostkowania. Nie chcę zbierać więcej pieniędzy czy czekać do wakacji, ale powiem, że na wakacje na pewno zmienię wzmacniacz. Także mój wybór padł na te oto dwa głośniki w zamkniętej skrzyni. Nie wiem, czy to dobry pomysł, więc piszę na forum. Słucham głównie pop/trance, często też rock/metal. A więc uniwersalne uzupełnienie dołu, ale lubię głęboki, niski bas. Proszę o porady :)
    Pozdrawiam.

dokup 2 mb do tego zesawu i bedzie ok
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No właśnie też nad tym myślałem, ale to znacznie przekroczy mój budżet. Chyba, że mogę te MB później dołożyć ;>?

Skomentuj

jak zrobisz taka skrzynie, ze bedzie jak wyciac to ok
        ale 2 mb to koszt 60zł
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bez mb nie ma sensu robic suba na tym glosniku

Skomentuj

Jak masz 200zł na głośnik i skrzynie, i wzmacniacz 2x60w to może nowy STX 12' 2x4ohm w BR? Zmieścił byś się w 200zł. Nikt go nie testował jeszcze, ale 2x6,5' a 1x12' to jest duża różnica w powierzchni membrany.

Skomentuj

szkoda ze nie mozesz czekac bo ma sie pojawic wersja 4r tego glosnika...

Skomentuj

Nie wiem jak w BR ale w linii ten głośnik gra fajnie i nawet w samochodzie się sprawdza,linia grała w hondzie civic i jak na taki mały głośnik dawała radę. Jest tylko jedno ale,jeśli chcesz na nim poszaleć to nie ma mowy bo dość szybko osiąga swoje maksymalne wychylenie i w samochodzie możesz tego nie widzieć,i nawet nie usłyszeć.

Skomentuj

ale kolega i tak chce 2 szt wiec 4r sobie zrobi bez problemu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No ciekawi mnie ten głośnik, o którym wspomnieliście: http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
                    Jestem gotowy na kupno i testowanie, ale nie mam nawet pomysłu na początkową skrzynię i jak ją zestroić. Jak byście coś polecili, to co mi szkodzi spróbować Później jak wzmacniacz zmienię, będzie git.

Skomentuj

Paweł S. go ma i będzie go testował pewnie na dniach, więc może poczekaj na jego opinię.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        ale kolega i tak chce 2 szt wiec 4r sobie zrobi bez problemu
                        a zapomnialem ze i tak ich nie kupi bo skonczyly sie nabiegunniki do tego modelu :P

Skomentuj

I jak wiadomo już coś Paweł ? Jak to gra ? Bo jutro mam zamiar już ten głośnik zamówić, będę w domu więc mam czas na sklejanie budy. Jeśli coś, to może chociaż jakieś pomysły na litraż i zestrojenie ?

Skomentuj

dopiero dzisiaj bedzie gralo
                            mialem spore opoznienia ze skrzynkami

Skomentuj

No, to czekamy Pawle z niecierpliwością, ja na pewno

Skomentuj

Czaruję...
                              X