Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przody do Uno

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Ten dls to ciekawa propozycja.
    ten czarny?
    poprzednik chyba a4?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowany na Rodeka 4100, może jutro tam podjadę obaczyć rzeczonego.
      Teraz zapytanie o kable; pewnie 20mm^2 starczą (obciążalność chyba ponad 80A) i jakiś sygnałowy - czy warto brać zestawy z alledrogo np http://allegro.pl/dietz-20-mm-kabel-...518608810.html w których masa jest prowadzona z karoserii, czy lepiej od razu poprowadzić oba kable od akumulatora? Oraz jaka jest jakość dołączanego przewodu RCA?
      Nie wiem jak to z kablami rozwiązać, ale w 150zł za przewody chciałbym się zmieścić.

Skomentuj

wez te kable z linka
        masz caly komplet bez koniecznosci kombinowania
        wyglada uczciwie

a zainteresuj sie tym czarnym dls-em jeszcze
        stara dobra szkola
        chyba najbardziej interesujacy dla mnie
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Warto, podjedź, miałem styczność, i gdyby nie odsłuch - nie uwieżył bym w tą firmę. Na prawdę profesjonalne brzmienie.
          Jeżeli masz zamiar kupować gotowy zestaw, to dołóż do dużo lepszego - http://allegro.pl/hw-energetic-profi...522113512.html
          RCA lepszej jakości niż te dietza - którę nie są z tego zestawu i są do... W każdym razie oryginalne z tego zestawu dietza uwypuklają średnie i strasznie łapią zakłucenia, w dodatku remote jest o dupe potłucz - trzeba swój kabelek prowadzić.. Chyba to jedyne kable które "słysze" :P
          Lepiej jest, gdy masa idzie prosto od akumulatora, no ale to dodatkowy koszt. Lepiej imo zainwestować w kondensator niz dodatkowy przewód

Skomentuj

Hehe, oba DLSy są czarne, tylko jeden aktualnie za 360zł, a drugi 550zł i aukcja zakończona niepowodzeniem sprzedającego.

---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post o 21:26 ----------

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
            Jeżeli masz zamiar kupować gotowy zestaw
            A jest jakaś alternatywa, żebym w założonym budżecie 150zł (można naciągnąć do 200) zrobił godniejsze okablowanie? Bo myślałem żeby kupić kilka m kabla 20mm^2, konektory, oprawkę na bezpiecznik i do tego z 15m kabla np procab mc305 (mikrofonowy, 2 żyłowy w ekranie, gdzie jedna żyła to byłby sygnał, a druga masa połączona z ekranem) do tego 8x RCA i poskładać wsio w kupę :)

Skomentuj

Najlepiej będzie jeżeli kupisz ten zestaw który podałem + kondensator jakiś nawet używany za parę groszy - bedzie o inwestycja lepsza niz w lepsze kable

Skomentuj

Nie na temat...
                Ha! W Bieruniu (ci od Rodeka) mają ten sam zestaw kabli, też za 119zł, więc uda mi się upiec dwie pieczenie za jednym razem :razz:

Skomentuj

Nie na temat...
                  Widzisz, a mówiłem że porządny sklep :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    do tego z 15m kabla np procab mc305 (mikrofonowy, 2 żyłowy w ekranie, gdzie jedna żyła to byłby sygnał, a druga masa połączona z ekranem) do tego 8x RCA i poskładać wsio w kupę
                    coś źle chyba policzyłeś z tymi rca

---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post o 22:36 ----------

Hehe, oba DLSy są czarne, tylko jeden aktualnie za 360zł, a drugi 550zł i aukcja zakończona niepowodzeniem sprzedającego.
                    http://allegro.pl/dls-reference-200-...533888310.html
                    o tym mówiłem a ty o którym jesazcze mówiesz?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/super-wzmacniacz-d...550839276.html - podałeś go w swojej liście propozycji.
                      Czemu źle RCA? 2 sztuki na głośniki przód wpięte do radia, 2 szt. na suba do radia i 2x2 szt. do wzmacniacza od w.w.

Nie wątpię, ę ten DLS będzie grał zacnie, w końcu kosztował prawie 4000 w przeliczeniu na polskie srebrniki, ale nie wiem skąd kasę już wytrzasnę nań. No chyba, że gra on sporo zacniej jak Rodek, to coś się wymyśli.

Skomentuj

z tymi rca ok
                        ale po co 15m kabla?
                        8-10 w zupelnosci wystarczy

a co do wzmaka
                        wg mnie dls zagra lepiej
                        ale to kwestia gustu
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gra sporo zacniej jak rodek

Skomentuj

Wziąwszy pod uwagę to, że jeszcze wydatki na auto/audio się nie kończą zajechałem dziś rano do Bierunia po Rodeka i kable. Sprzedawca okazał się na tyle przyjazny i przystępny, że za Rodeka i taki zestaw kabli http://allegro.pl/super-zestaw-kabli...530847989.html zapłaciłem 515zł :) (można do tego doliczyć 2 litry benzyny :P )

Teraz pytanie: fabryczna instalacja pod radio w Unie składa się z 6 kabelków: +12V, GND, i 2x 2 kabelki na głośniki :/ Kupiłem gniazdo iso żeby to jakoś podłączyć i nie wiem czy razem z zasilaniem, czyli +12V (żółty) mam zlutować też podświetlanie (pomarańczowy), czy w jakiś inny sposób podłączyć te kable (np do odbiornika, który dopiero dostaje napięcie po odpaleniu auta czy przekręceniu kluczyka)?

Mam też w zamiarze po świętach kupić jakiegoś niskotonowca do bagażnika. Średnica nie jest jakoś konkretnie określona; od 8 do 12 cali. Interesuje mnie głównie obudowa zamknięta, bo chcę zrobić zabudowę w bagażniku w podobnym stylu jak na zdjęciach http://diyaudio.pl/showthread.php/49...#post562974961 , znaczy płyta na podłogę z wyciętym okręgiem na ewentualność wyjmowania zapasu, sub wkomponowany z lewej strony a z prawej wzmacniacz (i miejsce na ewentualny kondensator). I tu pytania:
                            czy to jest z maty szklanej i żywicy epoksydowej, czy jakieś inne maty/żywice?
                            czy wzmacniacz może być tak ukryty za płyta wiórową/mdf bez szkody dla niego (przegrzanie)?
                            jaki głośnik 8-12" w kwocie około 300zł warto wziąć? myślałem nad http://allegro.pl/re-audio-re-10s4-2...528335070.html ale używane w tej kwocie pewnie są zauważalnie lepsze, zgadza się?

Skomentuj

czyli +12V (żółty) mam zlutować też podświetlanie (pomarańczowy)
                              podświetlenie podłącza się do światel samochodu
                              jeśli chcesz mieć na stałe to je zlutuj

czy to jest z maty szklanej i żywicy epoksydowej, czy jakieś inne maty/żywice?
                              tak mata szklana i zywica ale czy chcesz z epoksydowej czy technicznej to twoj wybor
                              epoksydowa bardzo szybko schnie i nie mozna jej dowolnie formowac i jest droga
                              a techniczna sprzedaje Pawel S bardzo tanio
                              tylko schnie dlugo ale mozna z nia przez dlugi czas robic co sie chce

czy wzmacniacz może być tak ukryty za płyta wiórową/mdf bez szkody dla niego (przegrzanie)?
                              to zalezy czzy bedzie mial gdzies jakies otwory wentylacyjne
                              jesli tak to mozesz go spokojnie przykryc

ja mam przykryte wszystkie trzy wzmacniacze podloga tak ze ich nie widac
                              ale do okola sa otwarte przestrzenie
                              jeszcze nigdy sie zaden nie wylaczyl
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Teraz pytanie: fabryczna instalacja pod radio w Unie składa się z 6 kabelków: +12V, GND, i 2x 2 kabelki na głośniki :/ Kupiłem gniazdo iso żeby to jakoś podłączyć i nie wiem czy razem z zasilaniem, czyli +12V (żółty) mam zlutować też podświetlanie (pomarańczowy), czy w jakiś inny sposób podłączyć te kable (np do odbiornika, który dopiero dostaje napięcie po odpaleniu auta czy przekręceniu kluczyka)?
                                Podświetlenie zostaw najlepiej nie podłączone - chyba że chcesz żeby podczas jazdy gdy radio nie jest włączone, świeciło się podświetlenie. W mojej alpince, gdy podłączony miałem kabelek od podświetlenia, to świeciły się nie tylko przyciski, ale i podświetlenie wyświetlacza - widać ktoś kombinował

Kabelek remote idzie na pewno od radia. Oczywiście pociągnij nowe kable do głośników które dostałeś w zestawie, mogą nie wystarczyć ;/

Co do niskotonowca - jeżeli po świętach - to warto wtedy dopiero poszukać używek i okazji. Zamiast tego Re - wolałbym osobiście przetestować nowego STXa 10'.

Skomentuj

u mnie po zapaleniu swiatel zapala sie podwietlenie klawiszy
                                  inaczej nie swieci
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kilka dni temu założyłem radio. Nie wiedziałem, ze głośniczki (10cm), które są założone obecnie w desce rozdzielczej mogą tak zmienić swoje granie, tylko po wymianie radia :) Skoro teraz jest znaczna różnica "in plus", to już nie mogę się doczekać, aż pozakładam wszystkie klocki

Wczoraj w nocy znów mnie naszło na szukanie głośnika do bagażnika. Znalazłem Tang Banda http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...cPath=2_66_121 - obudowa 25l @ 32Hz, -3dB przy 30Hz, ale nie wiem czy to nie będzie "muł".

W czasie pisanie tego postu natknąłem się na inne Tang Bandy:
                                    http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-833
                                    http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-854

Lubie mieć coś innego niż wszyscy, więc może coś z powyższych, albo macie jakieś inne propozycje?

Skomentuj

Hmm Co do TB - raczej mało kto miał te głośniki w Polsce, i może się o nich wypowiedzieć, więc pewnie musiałbyś je przetestować na swojej skórze - co do tego z zapcha - patrząc na parametry, nie wygląda na wielkiego muła, ale też na demona szybkosci. BL wysokie jak na 8', ale niestety wysokie mms - jak w 10' głośniku. Tak więc bez mocnego pieca z dużym DF do niego nie podchodz
                                      Dwa pozostałe - to już typowe pompki.
                                      Popatrz za głośnikami Xetec.

Skomentuj

Odrzuciłem jednego TB - tego z neodymowym magnesem, bo cena znacznie wyższa, a różnica w zasadzie tylko właśnie w magnesie. Napisałem też do Polinka z pytaniem o dostępność i ewentualne cenę TB W8-740P oraz Daytona DCS205-4 http://www.parts-express.com/pe/show...number=295-200
                                        Zobaczę co odpiszą.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                        typowe pompki
                                        Czytając komentarze pod głośnikami doszedłem do wniosku, że musi to grać (TB) co najmniej przyzwoicie. Symulacja obudowy 15l@40hz wygląda również zachęcająco. Symulacja w/w Daytona w obudowie 25l@40Hz praktycznie pokrywa się z wynikami TB, z tą różnicą, że Dayton ma wyższą efektywność.
                                        Jak już napisałem poczekam na odpowiedź Polinka i będę myślał dalej.

Skomentuj

ja odradzam glosniki basowe xeteca
                                          to perelki xls
                                          sa mulowate i nie graja rewelacyjnie
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X