Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

odseparowany zestaw pod wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

odseparowany zestaw pod wzmacniacz

Witam, mam w domu 18akx 25dxtg, jaki zestaw zapewniłby mi nie gorszą jakość w samochodzie? Oczywiście 165cm,
    szczerze to nie słyszałem nic u nikogo dorównującego takiej jakości dźwięku (słuchałem tylko serii)

uuuu - zeby to zagrala na takim poziomie to niestety musisz troche kasy wydac
    najtanszy zestaw ktory zaczyna grac to morel tempo

Skomentuj

aha. czyli cenowo jest niewielka różnica dom/auto :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
        czyli cenowo jest niewielka różnica dom/auto
        niestety nie
        w car audio caly komplet da sie zlozyc taniej niz do domu...
        ale w tej samej cenie glosniki domowe graja sporo lepiej niz samochodowe

roznica zaciera sie w okolicach 1000zl

Skomentuj

Ogólnie zaciera się ale w aucie jest też potrzeba po prostu innych głośników :) Większość mysli że jak włoży 16tke w drzwi to będzie z tego bas...a figa, z głośnika samochodowego tak, z domowego powiedzmy że coś popierdzi ale nie tak jak trzeba. Morel tempo są ok, tak samo Hertz HSK... Podróbki na allegro kosztują 300-350zl a grają dość dość :) warto kupić w tej cenie fajnie to gra:) Ale wysokie wymagają wzmacniacza nieostrzącego góry.

Skomentuj

Jakoś chyba nikt nie udowodnił że to podróby.

Sorki za OT

A z HSK przy solidnym i właściwym montażu można uzyskać bas.

Oczywiście muszą być dobrze wykarmione.

Skomentuj

aha już rozumiem.. HSK i Tempo to taki jakościowo odpowiednik, jeżeli myśleć o brzmieniu porównywalnym z akx dxtg. no czyli jednak różnica jest... bo zestaw prawie kosztuje tyle co moje kolumny, jeszcze maty dochodzą i jednak wychodzi drożej

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                Jakoś chyba nikt nie udowodnił że to podróby.
                ale o czym mowa?
                o jakie glosniki chodzi?
                HSK i Tempo to taki jakościowo odpowiednik, jeżeli myśleć o brzmieniu porównywalnym z akx dxtg.
                HSK nie mialem wiec nic o nich nie napisze
                ale morele sa OK
                basu podobne ilosci co z AKXa, srednica OK
                wysokie sa delikatniejsze niz vifa, ale sa bardzo wrazliwe na ukierunkowanie. tak wiec slupki lub trojkaciki koniecznie musisz zarobic
                co do mocy to nie sa wymagajace i graja spokojnie pod radiem...

Skomentuj

A ja myślałem że morel prądożerny jest :) ech :) Powiem tak, one pod radiem pierdzą a nie grają :) Ja mam swoje dotechy pod 200W na kanał i masakra jest :) Zestaw taki może grać już jako zestaw który gra pełnym pasmem w aucie, bez suba. Co do ukierunkowania, 100% racji dla Pawła, zanim się dojdzie do ustawienia fajnego to masakra :) Dodam tylko że warto na zwrotnicach sciszać wysokie bo są one jednak głośniejsze jak woofer nawet do 2dB :)
                  HSK fajne też są, słuchałem i ogólnie podoba mi się w nich stopa itd :) Bas jest ok, ale mógłby być głębszy... Jeżeli lubisz hard basior który kopie to HSK są spoko, jeżeli lubisz miekki to morel jest dla Ciebie, jezeli lubisz ostre wysokie to HSK, jezeli łagodne to morel :) Tyle ja od siebie mogę powiedzieć :) Chociaż HSK grają ładnie pod spokojnymi piecami kenwooda np :) A morel pod keniem to już troche maślanka Ja wole pośrednio i morele łączyłem z alpine 3544 :) Ale po przesiadce na TECa jeszcze bardziej mi się podoba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                    A ja myślałem że morel prądożerny jest ech Powiem tak, one pod radiem pierdzą a nie grają
                    montowalismy je kilka razy pod radio i to nawet gra
                    oczywiscie pod wzmacniaczem sporo lepiej

wg mnie te morele to idealny zestaw dla kogos kto chce sluchac muzyki a nie szpanowac
                    morele, niedrogi 4 kanalowy wzmacniacz, MDS08 do bagaznika i mamy przyjemny zestaw na dlugie godziny sluchania

Skomentuj

MDS08 albo STX AWX 8cali Potwierdzam zdania Pawła:) Morele to wg mnie i nie tylko najlepiej grające zestawy dla ucha w swojej cenie :) Z czystym sumieniem polecam :) A jak możesz kupić same wooferki i dokupić lepsze tweeterki to tym bardziej :) MT11 morela gra tak sobie, MT12 już lepszy a co mówić 22 a 23 :) Na strefiecaraudio jest sporo sprzedawców co CI sprzeda taki zestaw "składaka" w rozsądnej cenie, a zwrotnice w wiekszosci są standardowe, jeżeli nie znajdziesz takiego kogoś pisz do mnie :) Ważne wygłuszenie drzwi jest, najlepiej doinwestować i założyć GMS albo STP :) Chociaż dyna wychodzi na 2 drzwi 40-50zł drożej tylko :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        wg mnie te morele to idealny zestaw dla kogos kto chce sluchac muzyki a nie szpanowac
                        słuchać muzyki i nie szpanować znaczy słuchać po cichu ?? nie chce jak śp kumpel wozić w Cinquecento bsw124 w bagażniku, ale lubię słuchać głośno

Skomentuj

słuchać muzyki i nie szpanować znaczy słuchać po cichu ?
                          nie
                          zeby sluchac muzyki wcale nie trzeba robic tego cicho
                          chodzi tu raczej o osoby ktrore sluchaja bez korektora, potrafia docenic delikatna gre tego zestawu i nie beda katowali tych moreli przesterami :P
                          ja lubie sluchac glosno ale chce sluchac czegos co nie rani uszu i od czego glowa nie boli
                          i wlasnie te morele wg mnie to najtanszy zestaw ktory mi to zapewnia

Skomentuj

Ja też lubie posłuchać głośniej :) No to może ode mnie filmik, co prawda nie oddaje jakości gry i nie jest to tempo ale jest to morel dotech

To jeden z 3 filmów z pokazem co głośniki basowe potrafią zrobić. Niestety nie nagrałem jak lusterka się trzęsą, jest to niewidoczne tutaj ale potrafią poruszyć lusterka w kabinie i drzwiach. Jak to ja mówie, do 16 VOL słucha się względnie ok, dośc normalnie, powyżej 16 do 22 czasem mozna mówić o SPL :) Przy dobrych drzwiach zagra to na prawde z jajem :)

Skomentuj

Chodziło o wypowiedź Dawid-a SS a dokładnie o ten fragment:

" Większość mysli że jak włoży 16tke w drzwi to będzie z tego bas...a figa, z głośnika samochodowego tak, z domowego powiedzmy że coś popierdzi ale nie tak jak trzeba. Morel tempo są ok, tak samo Hertz HSK... Podróbki na allegro kosztują 300-350zl a grają dość dość warto kupić w tej cenie fajnie to gra "

Skomentuj

no dobrze, to może jeszcze pytanko, jeżeli chciałbym przeznaczyć na głośniki (przód) nie więcej jak 500 to co byście polecili

Skomentuj

nowe?
                                  bo w/w morele da sie kupic za 400zl

Skomentuj

Jak ktoś widzi jak u mnie na filmie gra to raczej nie będzie chciał używek haha :) Ale powiem Ci że mimo tego u mnie one dostają w pi... ale nie są jakoś przesterowywane ani nie pierdzą czy coś w tym stylu, normalnie tak nie słucham, lubie głośniej tak jak na fimie ale bez przesady :) Bierz albo HSK albo MORELE :) MOREL wg to jeden z lepszych :) I DLS<3

Skomentuj

haha nie wyobrażam sobie gościa co pisząc posty na diy przesterowuje głośniki ;D moim akx'om w domu też moge zapodać wylot ale proste że tego nie robie ani to do słychu ani dla kieszeni nie dobre jak mi cewka poleci...

Skomentuj

Witam.
                                        Co do głośników ,polecam German Maestro.
                                        Młodszy brat MB Quart,już pod samym radiem ładnie grają ale pełne możliwości pokażą pod piecem.
                                        Moc 50 w rms,wysokie są jak dla mnie rewalka ,dobry dół i średnica.Nie porównuje do innych zestawów ,gdyż za wiele nie miałem w swoim posiadaniu ale ten jest na razie najlepszy.
                                        Na YouTube jest kilka filmików pokazujących możliwości German pod radyjkiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X