Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłączyć wzmacniacz i schemat filtra

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak podłączyć wzmacniacz i schemat filtra

Jutro kupuje wzmacniacz od kolegi do samochodu. Jest to blaupunkt 400W nie pamiętam dokładnie jaki to model, do tego mam radio PHILIPSA i subwoofer z głośnikiem ALPHARD' A 240w i 2 w desce rozdzielczej razem z wysoko tonowymi chyba 40w. Mam pytanie jak podłączyć te głośniki pociągnąć kabel do wzmaka czy zostawić tak podpięte jak są do radia, a tylko sub podłączyć do wzmacniacza. Z radia mam wyjście do wzmacniacza na 2 chinche biały i czerwony i potrzebuje schematu filtra dolnoprzepustowego aktywnego do tego subwoofera.

Proszę o szybką odpowiedz w sprawie filtra ponieważ jutro rano będę przejeżdżał obok elektronika i chciałbym kupić części.

---------- Post dodany o 16:49 ---------- Poprzedni post o 16:07 ----------

Zapomniałem dodać żeby filtr odcinał częstotliwości powyżej 200hz, może być z regulacją odcięcia.

Wzmacniacz pewnie ma już w sobie filtr więc kolejnego nie potrzebujesz

Skomentuj

To do wiedz się jaki to konkretnie model i powiedz. Przydało by się też widzieć czy to jest 4 czy 2 kanałowy, bo to da Ci w sumie odpowiedź na swoje pytanie.
      Tak jak jaromas napisał, nie widziałem blaupunka bez filtru dolno i górno przepustowego. Jeżeli będzie to 4 kanałowy wzmacniacz będziesz musiał kupić lub zrobić sobie rozgałęźniki typu "Y" by podłączyć 4 kanały wzmacniacza i wtedy przód też podepniesz pod wzmacniacz - zawsze to lepiej.
      Natomiast gdy 2 kanałowy, podpinasz tylko zasilanie, chinche i subwoofer, włącząsz w wzmacniaczu filtr DP i cieszysz się subem w bagażniku.

Rozgałęźniki Y - możesz o nie zapytać w sklepie, jezeli nie ma, to zakup 4 wtyki męskie chinch, 2 żeńskie chinch, 1,5m kabla mikrofonowego i sobie sam zlutujesz w domu.

Skomentuj

Czaruję...
      X