Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tweeter+filc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tweeter+filc

Witam,

kiedyś widziałem na seryjnym tweeterze z opla naklejone filc lub coś podobnego na magnesie.

Zastanawiam się w jakim celu to zrobili, czy spowoduje to uspokojenie tweetera?
    Pytam bo mój tweeter rainbowa cos mnie zaczyna męczyc nieco i chciałem go nieco zmiękczyć. Ma to jakiś sens?

mój sprzęt: radio kdc 7024m+xm6020+rainbow slg 265

Zamieszczone przez vxam Zobacz posta
    kiedyś widziałem na seryjnym tweeterze z opla naklejone filc lub coś podobnego na magnesie.
    Nic to nie wnosi.

Skomentuj

ten filc na magnesie ma za zadanie tlumienie drgan... glosnika o plastiki spowodowane drganiami woofera :P

filc lub inny material tlumiacy mozesz zastosowac ale pod kopolke
      czyli musisz rozebrac glosnik i na gorny nabiegunnik przykleic troche materialu tlumiacego (o ile juz tam czegos niema)

Skomentuj

dzięki za wyjaśnienia, z tego co piszecie niewiele się zmieni.
        Pozostaje zmiana syków na coś lepszego.

Skomentuj

.... właśnie odkryłem że po wyłączeniu loudnes'a w radiu zrobiło się na górze miękko i całkiem miło... no szok, róznica jest duża.....

Dopiero teraz rozumiem dlaczego niektórzy słuchają na ustawieniach zerowych/flat...

Skomentuj

Tak się wtrącę, najgorzej się przyzwyczaić, później słuchając na flacie stosując jakiekolwiek podbicia słyszy się tą nienaturalność dźwięku i z nich... rezygnuje.

Skomentuj

Czaruję...
            X