Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio sony XR-6700RDS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio sony XR-6700RDS

Witam radyjko jak w temacie. Problem następujący:
    Gdy radio jest do połowy podgłoszone czasem i mniej radio przerywa. Tak jakby się wyłączało i włączało. Jest z tyłu wyjście na 2 czincze. Mogę tylko na telefonie podgłaszać. To samo. Tylko do połowy podgłoszone. Dziwi mnie to ze podglaszam na telefonie a nie na panelu. Czy to normalne? Co robić? Kable sprawdziłem.

Całkiem się resetuje i odpala od nowa czy tylko ginie sam głos a wyświetlacz działa ,jest podłączony piecyk czy tylko sam Soniacz?

---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post o 14:19 ----------

Podejrzewam że wzmacniacza nie posiada.Sprawdź jeszcze dokładnie podłączenie głośników czy nie pomieszałeś plus z minusem oraz wejścia na kostkach.
    Wygląda że działa zabezpieczenie w radiu przed spaleniem końcówki mocy lup czegoś innego.

Skomentuj

Radio uruchamiam na stole. Kiedy slucham stacji np. eski radio przerywa dzwiek niknie na sekunde lub 2 i z powrotem jest ta stacja.

Skomentuj

Sorki ,ale nie do końca rozumiem .
        Chodzi o samo radio czy ogólnie też cd?

---------- Post dodany o 17:02 ---------- Poprzedni post o 16:59 ----------

pomyłka, kasetkę!!!

---------- Post dodany o 17:07 ---------- Poprzedni post o 17:02 ----------

i o jaki telefon biega? A najprościej zanieś do elektronika!!

Skomentuj

To jest kaseciak. mechanizm wywaliliem bo byl zepsuty. normalnie jak radio podpinam do aku to radio co jakis czas miga (czyli wyswietlacz) i przerywa. Jak jest ponad polowe podgloszone a czasem i mniej. a 2 pytanie to czy nie dziwne to gdy z tylu podepne 2 czincze i moge tylko podglaszac na odtwarzaczu mp3, telefonie?

Skomentuj

2 pytanie .powinno działać popłoszenie na radiu,tak jak doradzałem wiele niewiadomych jak tobie zależy to elektronik,weźmie marne grosze.Sprawdź Jeszce płytę główna czy cuś się nie poluzowało lub coś takiego.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

tylko nie mam auta a radia tylko chce posluchac

---------- Post dodany o 19:29 ---------- Poprzedni post o 19:27 ----------

dlaczego nie dziala podgloszanie na panelu?
              a dalby,m rade podpiac do zasilacza atx?

Skomentuj

można ale jak długo to nie wiem ,atx to zasilacz impulsowy i może zjarać radio.

---------- Post dodany o 17:48 ---------- Poprzedni post o 17:46 ----------

Można ale jak długo to nie wiem
                Atx to zasilacz impulsowy i można zjarać jedno lup drugie.

Skomentuj

a jak? bo ja mam koste 2x6 pin i nie ma zielonego kabelka;/

Skomentuj

A jest szary lup popielaty i jaka marka zasilacza.Necie sporo jest na ten temat wystarczy poszukać google.

Skomentuj

Zasilacz CWT 200Pa

Skomentuj

poszukaj sam w necie,teraz jestem w pracy.
                        A jutro lukne w google.

---------- Post dodany o 17:33 ---------- Poprzedni post o 20:30 ----------

http://www.google.pl/url?sa=t&source...j-CIJjmp6avt5g

Skomentuj

Zasilacz ma juz wlacznik i nie trzeba laczyc kabelkow. a radio tak jak podejrzewalem. wina akumulatora. na zasilaczu ani raz nie przerwalo:cool:

Skomentuj

Czaruję...
                          X