Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik do 150zł 30cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ale z drugiej strony nawet potezne 500w 12" w BMW sie poprostu wykladaja
    i stare mercedresy też
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      tylko dlaczego 2? znowu jakies uzasadnienie wizualne?
      To tylko propozycja. Ma być dość mocno. Miałem kiedyś Boschmana ALX122 i podobało mi się co ten przetwornik wyprawiał z samochodem tylko do normalnej muzyki był kiepski ( typowa pompka do robienia ciśnienia jak dla mnie) teraz szukam czegoś bardziej uniwersalnego. Jestem otwarty na wszelkie sugestie.
      Co do ilości głośników to tok myślenia był taki: 2 x 12" odpada ze względu na wielkość obudowy więc pomyślałem o 10" a dlaczego po 2 szt.? Chciał bym wykożystać wzmacniacz, który bez problemu ( z relacji innych userów) napędza SONIC15 Carpower-a.

---------- Post dodany o 21:09 ---------- Poprzedni post o 21:06 ----------

Jak będę miał więcej czasu to zabiorę się za montaż okablowania do wzmaka i porobię jakieś testy. Mam w domu jednego GDN-22-300-8-SW który kieedyś miał iść jako mały subik do auta.

Skomentuj

Zamieszczone przez bociek14 Zobacz posta
        Wzmacniacz jakim aktualnie dysponuję nie jest najwyższych lotów jeśli chodzi o brzmienie ale jest dosyć mocny, może aż za bardzo ( PEIYING PY-1A76D ). Niby może chodzić na 1ohm ale już nie jedna osoba przekonała się, że długo w takiej konfiguracji może nie pograć więc chciałbym go obciążyć 2 omami gdzie jest w miarę stabilny. http://www.audiosklep.pl/peiying-ali...ok-p-1882.html
        Czy on ma faktycznie tyle mocy? Mógłbyś pokazać go od środka? To cyfrówka? Czy to kopia jakiejś konstrukcji?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Czy on ma faktycznie tyle mocy?
          nie wiem ile ma naprawde ale jest mocny
          sam go nawet do ok 25% nie odkrecilem na jakims peiyingu... moze kolega karol na stxie dak mu wiecej

Skomentuj

Ja też bym polecał STX. Za tą cenę to jedyna rozsądna firma, której głośniki Cie zadowolą i nie posypią się po 30 minutach grania ;d

Skomentuj

Decyzja podjeta 2xhttp://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp-duplikat-1.html jesli bedzie za mało mocy to przyjdzie z czasem inny wzmacniacz, co to 2 głosnikow to jesli nie da sie tego słuchac to najwyzej wyciagne jeden i zostanie tak jak Paweł radzi. Co do Tylnych głosnikow to no sory w kazdym normalnym samochodzie masz głosniki w tylnych drzwiach. Nie chodzi mi o standardowe głosniki zastosowane w matizie w pseudopolce :) a co do 2 głosnika to jak sie nie przyda do samochodu to zrobie sie jakiegos suba i ktos z okolicy dostanie.

Skomentuj

Jedna 12" w matizie zrobi sajgon, przy dwóch szkoda gadać. Będzie dobrze jak ten matiz się nie rozsypie :)

Skomentuj

a wg mnie okaze sie, ze jedna gra lepiej
                  przy otwartym bagazniku moze i tak ale przy normalnym sluchaniu wystarczy jeden
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokładnie.
                    Zamieszczone przez Fryta Zobacz posta
                    co to 2 głosnikow to jesli nie da sie tego słuchac to najwyzej wyciagne jeden
                    Do matiza wystarczy spokojnie jedna 8", dla mnie głupotą jest pakować się w 2 x 12", jedna da sobie radę, a i tak nawet nie wykorzystasz nawet 30 % przy normalnym słuchaniu muzyki.
                    No chyba, że chcesz robić jak największe bum i szpanować przed znajomymi.

Skomentuj

dla ciekawości powiem ci, że mam 8" która potrafi przyćmić 12"
                      ale oczywiście nie w cenie 150zl
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a co to za głośniczek?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          dla ciekawości powiem ci, że mam 8" która potrafi przyćmić 12"
                          ale oczywiście nie w cenie 150zl
                          Zdradzisz kolegom co to za masakrator?

Skomentuj

u-dimention rm 208L w ok 10L oz
                            u mnie w bagażniku są dwa suby, ten i cerwin vega 124
                            i jak pokazuje komuś co potrafi ten maluszek to nikt nie wierzy
                            oczywiście cv jest lepszy jakościowo

---------- Post dodany o 23:23 ---------- Poprzedni post o 23:22 ----------

dzięki temu rm-owi odzyskałem szacunek dla małych głośników
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Fryta Zobacz posta
                              a jak ty chcesz to zasilic jednym wzmacniaczem 4 kanalowym?
                              pod ten glosnik ktory wybrales powinienes podlaczyc CALY wzmacniacz (2 mostki pod kazda cewke) i wtedy dopiero glosnik pokaze co potrafi
                              jak chcesz koniecznie 2 to musisz kupic 2x2r

Skomentuj

Czaruję...
                              X