Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do samochodu do 300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do samochodu do 300zł

Witam,
    ostatnio miałem mały napływ gotówki więc postanowiłem zmienić moje bardzo słabe głośniki w aucie na jakiś zestaw odseparowany.
    Myślałem nad Helix DB 62.1, mam je w Golfie pod radiem Blaupunkta i ładnie grają.
    Ale ostatnio na Allegro widuję HERTZ HSK - 165 za 289zł i myślałem czy czasem one nie zagrają lepiej od Helixów ?
    Nie zależy mi na głośności jak to typowi Golfiarze lubią robić tylko na jakości.

Auto do jakiego to idzie to Nissan 180SX S13, Radio to Xplod Sony, wzmacniacz Bushmen 4x 70W RMS (niby na pudełku ma 4x 200 ale nie sądzę by tyle miał, suba 120W RMS ciągnie ładnie, i ma dobrą kontrolę).

A może poza tymi dwoma zestawami polecicie coś innego ?

nowki czy uzywki tez moga byc?

Skomentuj

Wolałbym raczej nowe, z używanymi bywa tak że pograją trochę i padną i znowu wymieniać będzie trzeba.

Skomentuj

no to powerbassy sa jeszcze
        starych hertzow bym nie polecal
        nowych nie slyszalem

Skomentuj

Wolalbym konkrety, Powerbassow jest sporo :)

Skomentuj

w tej cenie masz 1 model

Skomentuj

Wdg opini maja one spory Bass, mi na tym nie zalezy bo i tak poniezej 140Hz gra mi subwoofer wiec wolalbym ladny srodek i wysokie tony, spelnia one moje oczekiwania ?
              S-6C, bo chyba o tych rozmawiamy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bullseye Zobacz posta
                poniezej 140Hz gra mi subwoofer
                ja bym go nizej cial zeby sie "zgubil" w samochodzie
                i do tego celu glosniki maja grac basem

niestety zadnego produkty PB nie slyszalem

Skomentuj

Te o których mowa - są ciepłe i przyjemne, ale mało szczegółowe - "nie grają" wielu dźwięków które są w muzyce i słychać je na innych zestawach więc jeżeli szukasz czegoś innego nastawionego na średnice i wysokie, to radzę się zainteresować hertzami jeżeli nie masz radia Alpine albo innego wyostrzająego góre, ew. zestawy w kolejnosci:
                  http://allegro.pl/rainbow-slx265-del...601652117.html - imo najlepszy zestaw do 300zł.
                  http://allegro.pl/hiend-canton-rs-16...602335185.html - podpasowało mi brzmienie i detaliczność.
                  http://allegro.pl/hollywood-cx-26-co...599690273.html - na szczególną uwagę zasługują świetne midwoofery.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    starych hertzow bym nie polecal
                    A dlaczego niby nie? To bardzo dobry zestaw. Na pewno lepszy od S-6C

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                    http://allegro.pl/hiend-canton-rs-16...602335185.html - podpasowało mi brzmienie i detaliczność.
                    Zwróć uwagę, że na tej aukcji nie ma głośników

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
                      A dlaczego niby nie?
                      bo te stare tansze zestawy to mialy tandetne wysokotonowki
                      nie wiem ktora to byla seria ale najgorsze jakie do tej pory slyszalem z "markowego" sprzetu

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
                        Zwróć uwagę, że na tej aukcji nie ma głośników
                        Rzeczywiscie - wychodziłem juz i nie zwróciłem juz uwagi, drogo sobie gosc liczy - ja kupilem caly zestaw uzywany za 500zl rok temu, wiec myslalem ze polecialy ostro z ceny

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          bo te stare tansze zestawy to mialy tandetne wysokotonowki
                          nie wiem ktora to byla seria ale najgorsze jakie do tej pory slyszalem z "markowego" sprzetu
                          Pomyliłeś zestawy.
                          HSK ma tekstylną kopułkę z tego co pamiętam i ten tweeter nie jest zły.
                          Tragedia to DSK, ESK nieco mniej, ale też potrafią mocno ukłuć w uszy.

Skomentuj

nie zaglebialem sie mocniej w ta marke bo nie mialem okazji
                            a te tanie zestawy wlasnie mnie mocno zrazily...

Skomentuj

Nie wiem czy kłucie w uszy oznacza głośność bo jak tak to mnie to zupełnie nie interesuje :)
                              Maja być tylko wyraźnie wysokie tony i ładne i ciepłe środki, dół niby też powinien być niezły ale jak już mówiłem bez niego obędę się spokojnie.

Nie chcę by wysokie piszczały jak głupie wybijając się z reszty pasma co przy sporej części zestawów tak właśnie jest.

Skomentuj

Czaruję...
                              X