Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio i głośniki do Clio II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio i głośniki do Clio II

Witam :)
    Dostałem za zadanie od koleżanki nagłośnić jej samochód...

Auto to Renault Clio 2 ph 1, które fabrycznie nie miało żadnego nagłośnienia tzn instalacja podobno jest, nie ma głośników ani radia.
    Budżet jakim dysponuje to 500 zł.
    Co do wymagań - "żeby grało..." Radio musi posiadać usb, odtwarzać mp3 i... wszystko musi być nowe :/
    Osobiście myślałem nad takim zestawem:
    Radio:
    1 PIONEER DEH-2300UB ( http://allegro.pl/pioneer-deh-2300ub...667714730.html )
    2 Kenwood KDC 4051UR ( http://allegro.pl/kenwood-kdc-4051ur...671246767.html )

Wiem, że w tej klasie cenowej gra to wszystko tak samo, jednak chodzi mi np. o awaryjność i obsługę (tu mam chyba większe przekonanie do Pioneera)

Głośniki - i tu jest problem :/ Osobiście ładowałbym bez zastanowienia 165mm jednak na pewnym forum wyczytałem, że trzeba ciąć blachę oO Po za tym nie wiem czy resztę budżetu w całości przeznaczyć na głośniki, czy może wziąć tańsze i mieć jeszcze na wygłuszenie drzwi?
    Na razie jedyne co mi wpadło w oczy to chyba tylko to: HELIX BLUE 62C ( http://allegro.pl/helix-blue-62c-wym...665159997.html )
    Ważne, żeby głośniki nie były prądożerne, bo raczej na pewno będą zasilane tylko i wyłącznie z radia.

Zajmował się ktoś w ogóle nagłaśnianiem tego auta?
    Ahaa i wolał bym raczej kupować osobiście na terenie Krakowa :)

Pozdrawiam, Michał :)

O witam Krakowiaka :)

W clio 2 nie musisz nic ciąć - tu masz rozebrane drzwi: http://lh6.ggpht.com/_eGaoIGA5Suw/SU...M/DSC02101.JPG
    Magnes głośnika wejdzie, co najwyżej musisz dać dystanse, jak zestaw będzie głęboki.

W caraudiodomain mozesz posluchac zestawów - sprawdz te helixy, powerbassy 6s, HERTZ DSK 165, GROUND ZERO GZIC 650X noi sam wybierz co gra najlepiej, chociaż podpowiadam że skup się na helixach i pb.

Pozdrawiam

Skomentuj

To tam bez dystansu wejdzie 165mm? :) W sumie skupiałem się głównie na helixach, bo mają najmniejsze zapotrzebowanie na prąd, a i wyczytałem, że pod radio podobno sprawdzają się JBL'e CS-6c ( http://allegro.pl/jbl-cs-6c-kurier-g...693305470.html )
      Hertze słyszałem u kumpla w aucie ( niestety nie wiem który dokładnie model, ale albo ESK albo własnie DSK ) i nie skrzywdził bym jej takim zestawem :) Te wysokie masakrycznie kłują po uszach... Ground Zero mam wrażenie, że będą potrzebowały wzmacniacza żeby "w ogóle zagrać"
      I czy ktoś miał do czynienia z tymi radiami, które podałem wcześniej? :)

Skomentuj

możesz zobaczysz sobie jeszcze macromy m3s.61, sporo osób je poleca na strefie

Skomentuj

Tyle że w Krk ciężko je spotkać - najbliżej w Kocmyrzowie, w stronę Proszowic, no zestaw gra bardzo podobnie jakościowo do Tonsilów Speedów 1700.

Skomentuj

Do Kocmyrzowa mam bliżej niż na zakopianke :) Jest opcja tam ich posłuchać? :) i jakieś wskazówki w którym to jest miejscu?
            I nie wiecie jak się będą zachowywać pod samym radiem?

Skomentuj

To jest kocmyrzów 239, Łukasz Kluzek. tel. 666-571-522, mail klukasz@poczta.onet.pl

Dzwoniłem do niego - obecnie nie ma macromów, ale jak do niego zadzwonisz to jutro zamówi i do odbioru będą pod koniec tygodnia. Jak będą - możesz posłuchać - ma też hertze HSK165 które imo grają lepiej - trzeba ściszyć tweeter, i nie podłączać go pod radia alpine, to dobrze zagra :) Helixy też ma. Więc polecam podjechać - ale wcześniej przedzwonić i się umówić.

BTW - skąd konkretnie jesteś, jeżeli można wiedzieć? możesz na pw.

Skomentuj

Hertze słyszałem że są strasznie prądożerne... a ciężko mi będzie namówić na wzmacniacz :P Poza nie ta kasa troche 500 na radio + głośniki + jeszcze pewnie dystanse ... bo o wygłuszaniu to już nie ma co mówić.

Skomentuj

Wczoraj montowałem Kenwooda KC321 - świetne radyjko, dobre brzmienie jak na chinę, stereofonia nawet się pojawiała. Interface przyjazny - na pewno bym uderzył w strone Kenia jeżeli chodzi o radio.

Każdy głośnik jest prądożerny :P z czegoś żyć musi w końcu, jeden musi więcej drugi mniej skonsumować. To jakieś stereotypy odnośnie ich prądożerności - grają pod radiem, oczywiście do momentu kiedy nie włączymy loudnessu i nie podbijemy basu. Oczywiście pod wzmacniaczem pokazują dużo więcej.

A nie udało by Ci się namówić koleżanki na sprawdzone używki? Powiedz że może mieć wtedy sprzęt dużo lepiej grający od tego co idzie kupić nowe.

Skomentuj

Namówić... może być ciężko :)
                    Coś nie mogę znaleźć tego radia, zjadłeś chyba 'd', ale i tak nie widzę symbolu 321 :P

Skomentuj

JVC KD-R321 ale jest bez usb - bardziej chodzilo mi o marke - bo wiekszosc rzeczy w srodku jest taka sama, roznia sie tylko osprzetem.

Skomentuj

No to niestety jak nie ma usb to odpada :/
                        W takim razie raczej będę celował w zestaw Pioneer DEH-2300UB i do tego te macromy, ew. helixy...
                        Chyba że ma ktoś jakieś inne propozycje? Albo jakieś zastrzeżenia do powyższego zestawu?

Skomentuj

Ja mam do pioneera. Aktualnie mam jedno z wyzszych modeli Pioneera z bajerami - w podpisie znajdziesz model. I powiem że to w ogóle nie gra poza właśnie bajerami nie ma nic z dźwięku do zaoferowania. Nie wiem czy 3x tańszy keniek którego wczoraj montowałem nie zagrał by lepiej od tego pionka, więc sądzę w tanich radiach pioneera dźwięk będzie jeszcze uboższy. Więc postaw na kenia.

Skomentuj

Czekaj bo się pogubiłem 2x piszesz o kenwoodzie a podajesz dokładny model JVC :P Myślisz że Kenwood KDC-4051UR będzie lepszym wyborem? Jak już mówiłem, to usb jest obowiązkiem, koleżanka nie ma mega wymagań i jej mp3 w zupełności wystarcza...

Skomentuj

Wiesz jest jeszcze ciekawy Peiying PY8138. Ma dużo szmerów bajerów np. Pilot, USB, czytnik kart pamieci :)

Skomentuj

Jakoś nie mam zaufania do takiej masówki... stawiam to na równo z medionem i innymi "krzakowatymi" firmami
                                Po za tym zaznaczyłem to, ppm> wyszukaj w google... I zgadnij co mi się pierwsze rzuciło w oczy? Problem z czytaniem mp3 przez usb :P

Skomentuj

Trochę się pozmieniało, mianowicie używki też wchodzą w gre :) Macie jakieś propozycje? Najlepiej na terenie krakowa..., chociaż rozważę też coś w dalszych rejonach
                                  Last edited by Michal93; 16.07.2011, 14:22.

Skomentuj

Z radii oba ze starej serii:
                                    http://allegro.pl/pioneer-deh-p3600m...714646401.html
                                    http://allegro.pl/pioneer-deh-p6400r...710363319.html

Ja jutro będę wystawiał swoje cantony, czas się z nimi rozstać ;/ Canton CS2.16 więc jak będziesz zainteresowany to daj znać :)

Skomentuj

Niestety... brak usb :/

Skomentuj

Osobiście posiadam Kena KDC-4047 i mogę go z czystym sumieniem polecić jestem z niego b.zadowolony praktycznie niczym się nie różni od KDC-4051.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X