Witam mam problem jak w temacie mianowicie kumpel prosił mnie żeby w końcu podziałać coś ze sprzętem w jego samochodzie (A4 b5 sedan).Radio fabryczne, przód zmodyfikowany fabryczny system, tył seria w półce.Generalnie gra to cicho i bardzo marnie brzmi, a że budżet jest dosyć ograniczony 400 max 500zł głośnik + wzmak, uznałem że najlepszy efekt da nam wooferek.Osobnym tematem jest to że w takim sedanie byle co nie zagra, ale koncepcja jest taka żeby zabudować całość pod półką albo od strony podłokietnika, bo dosyć istotną sprawą jest to aby bagażnik nie stracił na funkcjonalności dlatego też celuje w coś co nie zabierze dużo miejsca.
Szczerze mówiąc liczyłem że jakiś tani 20cm przetwornik + chiński wzmak 50W załatwi sprawę. Zacząłem od ARN 226/4 bo jest tani i akurat miałem taki pod ręką i za ta kasę to naprawdę nie ma tragizmu poza tym że w rockowej muzyce totalnie nie daje rady ten głośnik.Próbowałem w różnych aplikacjach i jest lipa totalna.Oczywiście nie wymagam zbyt wiele od tego typu taniego zestawu jednak raczej nie słucham cięższych rockowych i metalowych kawałków więc w ogóle nie mam doświadczenia co taniego warto było by kupić.Zrobiłem parę symulacji w winisd dla stx 22/150 i tego nowego SW.STX.8.2.300.2x2.F.S. myślałem też o MDS 08 w closed tylko ze to troszkę przekracza budżet ale może warto?A może jakaś 12' w closed?
Co ciekawego moglibyście polecić?
Szczerze mówiąc liczyłem że jakiś tani 20cm przetwornik + chiński wzmak 50W załatwi sprawę. Zacząłem od ARN 226/4 bo jest tani i akurat miałem taki pod ręką i za ta kasę to naprawdę nie ma tragizmu poza tym że w rockowej muzyce totalnie nie daje rady ten głośnik.Próbowałem w różnych aplikacjach i jest lipa totalna.Oczywiście nie wymagam zbyt wiele od tego typu taniego zestawu jednak raczej nie słucham cięższych rockowych i metalowych kawałków więc w ogóle nie mam doświadczenia co taniego warto było by kupić.Zrobiłem parę symulacji w winisd dla stx 22/150 i tego nowego SW.STX.8.2.300.2x2.F.S. myślałem też o MDS 08 w closed tylko ze to troszkę przekracza budżet ale może warto?A może jakaś 12' w closed?
Co ciekawego moglibyście polecić?
Skomentuj