Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do Hertza DSK-165

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do Hertza DSK-165

Witam. Ponieważ zepsuł mi się wzmacniacz, który i tak nie był dobry z resztą, chcę kupić jakiś 2-kanałowy do zestawu Hertz DSK-165. Oglądałem na allegro Axtona CAA 30 (99zł) i nad nim się zastanawiam. Kwota, jaką mogę przeznaczyć to 200zł. Czy może warto dołożyć 50zł do nowego Carpowera HBP-602 ?

Witam. Co do Carpowera to nawet nie bierz go pod uwage.. Lepiej kupić coś używanego.. Co do wzmacniacza do tych przetworników proponuje zakup Sony XM-6020 link do aukcji http://allegro.pl/sony-xm-6020-zlota...784942296.html Po pierwsze jest to dobry wzmacniacz, o dobrej jakości.. Po drugie pomimo że moc nie jest podobna do tej jaką mają dsk165 to z opini wielu osób ten duet naprawde dobrze się zgrywa.. Po trzecie ten zwzmacniacz będzie odpowiedni dla nowych lepszych głośników.. Więc warto dołożyć 50PLN ale nie do carpowera tylko do tego Sony.. Pozdrawiam..

Skomentuj

Witam ponownie. Mam pytanie odnośnie tego zestawu ... Ponieważ mam już wzmacniacz (Sennet jakiś) gra przyzwoicie, ale chodzi mi o jakieś odcięcie dołu w tym zestawie Hertza. Ponieważ mam osobno subwoofer i chciałbym, żeby przód nie grał aż tak silnym basem. Na wzmacniaczu bas ustawiłem na zero, ale i tak go czuć. Macie jakieś pomysły ?

Skomentuj

Radio powinno mieć filtr górnoprzepustowy - sprawdź najpierw w radiu, a jak nie, to kup za parę groszy zwrotnicę aktywną do podziału pasma.

Skomentuj

Witam. Mam problem ze swoim sprzętem. Mianowicie nie słyszę wszystkich częstotliwości, niezależnie od ustawień eq. Np. w piosence Kings of Loen - Sex on Fire nie słychać gitary podczas refrenu. Próbowałem nawet całkowicie wyłączyć EQ, niestety to samo. Nie wiem, co jest tego przyczyną - radio, wzmacniacz, czy głośniki ?

Radio: Sony CDX-GT450U
          Wzmacniacz: Sennet 2x60W
          Głośniki: Gertz DSK-165

Proszę o porady, gdyż nie wiem jak mam sobie z tym poradzić.

Pozdrawiam !

Skomentuj

Podłącz jakiś inny głośnik pod wzmacniacz i sprawdź czy są wysokie tony, jak nie ma - to podłącz pod końcówki z radia - też sprawdź. Jak na radiu i wzmacniaczy będą wysokie z innego głośnika, to tweetery w DSK nie działają :)

Skomentuj

Czaruję...
            X