Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wyswietlacz w radiu podczas słuchania muzyki przygasa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wyswietlacz w radiu podczas słuchania muzyki przygasa

Witam mam taki problem wszystko oki radio jest nowe cos takiego http://allegro.pl/nowosc-neway-radio...777866728.html i mecyz mnie fakt ze przy glosniejszym słuchaniu muzyki tzn gdzies 75-85% mocy wyswietlacz przygasa a ponadto przy wlaczonym kierunkowskazie tez mryga wraz z kierunkowskazem. Czy pomoze zastosowanie małego kondensatora. jesli tak to jaka pojemnoc a moze macie jakies lepsze propozycje.

Nie na temat...
    Przy kierunkowskazie? Co to za auto?

Skomentuj

Jeśli instalacja do radia jest fabryczna i nic nie było grzebane, to podłącz najpierw masę na krótko z aku, jeśli nadal będzie ten problem, to podłącz również plusa, jak i to nie pomoże to jedź do jakiegoś warsztatu.

Skomentuj

daewoo Matiz :P instalacja chyba orginalna bo kostka była orginalna i kupiłem przejsciowke na iso. Co do tych kierunkow to zauwazylem ze jak stalem chwilke na awaryjnych i na 30% glosnosci to wyswietlacz zauwazalnie mrygal razem z kierunkowskazami oki w przyszlym tygodniu podepne na krotko. Dzieki za pomoc i mam nadzieje ze wasze porady okaza sie przydatne

Skomentuj

a światła nie przygasają jak masz awaryjne włączone, może walnięty aku, albo regulator napięcia

Skomentuj

posiadasz woltomierz albo multimetr (miernik)?

Skomentuj

mam mierniki a swiatła nie przygasaja, tylko wyswietlacz przygasaw radiu

Skomentuj

to na wyłączonym silniku zobacz jakie masz napięcie na aku. Poza tym to radio pobiera już trochę prądu + światła + w ciepły dzień wentylator silnika, i nie wydala zestaw alternator + akumuliator. Ew. wiem że przy takich radiach wymagane jest podłączenie kabla illumination.

Skomentuj

mozesz cos wiecej o tym kablu illumination

Skomentuj

jak go podlaczysz to podswietlenie bedzie reagowac na wlaczenie swiatel

sprawdz mase na kostce od kierunkowskazow
                    i sprawdz czy do radia jest osobny bezpiecznik
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X