Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy sprzęt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowy sprzęt

Witam
    Jestem tu nowy i szukam pomocy bo nie mam wogóle pojęcia o sprzęcie car audio a chcę sobie zainstalować go w autku. Na początek chcę kupić radio i głośniki w drzwi. Wiem tylko tyle że głośniki rozmiar 165mm głębokość montażowa to 50mm, mam na oku takie HERTZ DSK 165 bo słyszałem że mino tego że mają głębokośc montażową większą to i tak będą pasowały a są b. dobre do tego chcę kupić dobre radyjko w cenie 300-400zł to w tym miesiącu.
    W przyszłym miesiącu chcę kupić wzmiacniacz do tego i subuffer na te dwie żeczy mogę przeznaczyć 600-700zł to chyba że będzie warto jeszcze dołożyć 100-200zł to się nad tym zastanowię. Proszę o waszą pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

zanim wybierzesz jakies glosniki to je posluchaj
    masz u siebie jakies sklepy ze sprzetem CA?

ja nie trawie hertza bo jest przereklamowany i tansze serie graja poprostu fatalnie! :???:
    tylko ze nie slyszalem nowszych serii...

Skomentuj

tylko ze te na allegro to NERTZ a nie Hertz ludziom sie rozpadaja i graja beznadziejnie.
      Popatrz na nowe Helixy B 62C

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
        Helixy B 62C
        Dosyć dobre opinie ten zestaw zbiera z w sieci, ludzie je sobie chwalą.
        Cena chyba nie jest wygórowana jak za tą jakość?

Skomentuj

Dzięki za informację jak będę w sklepie to wezmę ten zestaw pod uwagę. A co proponujecie dalej do tego radio, wzmacniacz i subuffer

Skomentuj

młody, nie "subuffer", tylko subwoofer. Chyba, że o coś innego chodzi :)

Skomentuj

mam te helixy, ale jeszczw nie montowane za 2 tyg bedzie auto tlumione i zakladane.
              Suba zakladam do tego mds 08.

Corsa jest tylko troche mniejsza od coupe wiec mysle ze podobny dzwiek.
              Jesli chcesz cos duzego z lupnieciem to mam polk audio SR 124 DVC

Skomentuj

konradzik88 ja bedę głośniki kupował dopiero za 3tygodnie więc jak już je zamontujesz to daj znać jak sie sprawują

Skomentuj

a wytlumione masz drzwi? bez tego nie ma sensu zakladac

Skomentuj

jeszcze nie ale będę je wytłumiał. Możez mi doradzić jakieś dobre radio tak do 400zł. chcę odrazu kupić głośniki i radio

Skomentuj

ja mam sentyment do clariona teraz kupilem 3 radio tej firmy i nie narzekam czego oczekujesz od radia? musi byc naped cd? czy wystarczy SD?

---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post o 20:22 ----------

i czym bedziesz tlumil drzwi? mam nadzieje ze nie tasma dekarska

Skomentuj

tylko ze te na allegro to NERTZ a nie Hertz ludziom sie rozpadaja i graja beznadziejnie.
                        nie wprowadzaj ludzi w BLAD!
                        to nie NETRZ a HERTZ!
                        ta bledna nazwa bierze sie ze specyficznego H w grafice firmy

juz wiele razy widzialem jak ludzie to komentuja...

radio bierz takie jakie ci sie podoba
                        zwrocilbym uwage zeby mialo 2 pary wyjsc RCA

co do wzmacniacza i suba napisz czego oczekujesz
                        czy kultury czy cisnienia

Skomentuj

aha to zobacz na filmiki gdzie membramy odpadaja od tych glosnikow, albo po rozpakowaniu widac jak klej wszedzie wycieka. jesli to jest jakos firmy HERTZ to juz GMS jest 200% lepszej jakosci wykonania

Skomentuj

czytałem trochę o tym i wiem że będę napewno stosował maty wygłuszające. Dokładnie jeszcze nie wiem jakie, potrzebuje też kilku pomocnych wypowieedzi w tej kwestii.
                            Pawel raczej preferował bym jakości dzwięku. A jakie masz zdanie na temat tych głośników http://allegro.pl/hertz-dsk-165-160w...772428370.htmlNad radiem wstrzymam się do momentu jak pojadę do sklepu, na żywo będzie łatwiej coś wybrać choć chciałbym jeszcze otrzymać od was kilka propozycji dobrych radyjek.

autoradia_pl (10765)
                            280,00 zł
                            z dostawą: 295,00 zł

Dodaj do koszyka

Skomentuj

aha to zobacz na filmiki gdzie membramy odpadaja od tych glosnikow, albo po rozpakowaniu widac jak klej wszedzie wycieka. jesli to jest jakos firmy HERTZ to juz GMS jest 200% lepszej jakosci wykonania
                              jak widac kazdej firmie zdazaja sie wpadki...
                              Zamieszczone przez pkpmlody Zobacz posta
                              Pawel raczej preferował bym jakości dzwięku
                              w takim razie na suba polecam wielokrotnie walkowanego intertechnika MDS08
                              w gotowej obudowie ok 300zl

A jakie masz zdanie na temat tych głośników http://allegro.pl/hertz-dsk-165-160w...772428370.html
                              nowej serii nie slyszalem. ale starej unikam jak tylko sie da
                              w miare normalnie za te pieniadze graly helixy (starsza seria), ewentualnie zainteresowalbym sie GMS'ami
                              w tych pieniadzach naprawde trudno cos kupic. poszukaj uzywek

choć chciałbym jeszcze otrzymać od was kilka propozycji dobrych radyjek.
                              za te pieniadze to wszystkie graja podobnie do siebie

Skomentuj

Paweł pisząc "w tych pieniadzach naprawde trudno coś kupić" to masz na myśli małą sumę? Jeżeli tak to może zastanowię sie nad tym żeby zainwestować więcej w głośniki. Tylko teraz jakie miałyby to być?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  jak widac kazdej firmie zdazaja sie wpadki...
                                  bez przesady zeby w kazdym opakowaniu tweetery od strony montazowej byly polepione klejem....
                                  u kumpla graja bo graja na szczescie mu sie nie rozpadly, ja bym nie kupil, dlatego wybralem Helixy, low end ale przyzwoicie grajacy

---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post o 14:36 ----------

z radyjek zalezy na czym Ci zalezy i ile masz kasy. Ja jezdze duzo autem i mi zalezalo na zestawie glosnomowiacym wiec wybralem clarion fb289rbt ktory ma modul bluetooth oraz mikrofon zew oraz 2x rca, wczesniej posiadalem przez miesiac hx-d2 a auto kupilem z clarionem BD269RMP, na zadne z nich nie moge narzekac jakos juz polubilem te firme za jakosc wykonania ktora wg mnie jest na bardzo wysokim poziomie nawet przy tanich jednostkach

Skomentuj

Paweł pisząc "w tych pieniadzach naprawde trudno coś kupić" to masz na myśli małą sumę? Jeżeli tak to może zastanowię sie nad tym żeby zainwestować więcej w głośniki. Tylko teraz jakie miałyby to być?
                                    car audio to bardzo dziwna dziedzina
                                    tylko tutaj za naprawde niewielkie pieniadze mozna zaczac zabawe...
                                    ale zeby zaczelo cokolwiek grac na naprawde dobrym poziomie to trzeba wydac duzo wiecej niz na sprzet domowy
                                    przykladowo wg mnie najtanszy zestaw ktory gra i do ktorego sie nie czepiam to morele tempo za 700zl! :o tansze zestawy dla poczatkujacych bywaja wystarcajace, ale zdaza sie tak ze zestaw za 300-400zl gra gorzej niz fabryczne glosniki!

bez przesady zeby w kazdym opakowaniu tweetery od strony montazowej byly polepione klejem....
                                    nie znam sytuacji wiec sie nie wypowiem. ale jak widac nie tylko na STXa sie narzeka :p

Skomentuj

zebym ich nie widzial to bym nic nie mowil, ale wykonanie tragiczne, nawet towar z chin ktorego naprawde duzo przez moje rece przeszlo jest wykonany lepiej. Tandeta klej wszedzie wyciekniety, klejone na goraco zwyklym klejem.

ale zdaza sie tak ze zestaw za 300-400zl gra gorzej niz fabryczne glosniki!
                                      jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem, i chyba nie ma takiej mozliwosci aby jakikolwiek zestaw odseparowany z wytluionymi drzwiami pod wzmacniaczem zagral niz firmowe audio.
                                      Jedyne seryjne audio, ktorego mialem okazje posluchac podoba mi sie w toyocie prius mojej bylej i lexie rx starych. Toyota ma gdzies ukrytego suba ale nie moglem znalezc a rozbierac nic nie chcialem bo naprawde gleboki mocny bass lepszy niz z niejednego suba.

Skomentuj

Morelki bardzo ładnie graja mam je a swoim autku, słyszałem Dls r6 zrobiły na mnie niesamowite wrażenie ale były za drogie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X