Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa CA Seat Toledo II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa CA Seat Toledo II

Witam po dłuższej przerwie. Chce zrobić lepsze CA w moim Toledo II. Jako ze w Home Audio czuje się jak ryba w wodzie w CA zawsze coś dodatkowo popsuje(mówie to z praktyki) stąd tez moje pytanie. Chodzi o wytłumeinei dzwi, nie chce brac się za rozkrecanie całkowite drzwi, poniewaz widząc ogrom "kabli i linek" lekko mnie to przeraża. Czy wyklejenie tylko blachy i zatkanie otworów z zewnątrz zaraz pod boczkiem ma sens bez wytłumiania wewnątrz blach karoserii??

Ten tutorial mnie skutecznie wyleczył: http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm

drzwi jak w golfie czy passacie
    nawet bez wytlumienia bedzie dobrze
    ale jak juz chcesz to zrobic pozadnie to proponuje sie nie bac a rozebrac i pozadnie wykleic

efekt bedzie na tyle ciekawy ze nawet bez wlaczania muzyki odczujesz duza roznice

jezeli cenisz swoj czas i prace to nie polecam najtanszych mat
    lepiej zainwestuj w markowe drozsze maty

Skomentuj

Z matami to mi dałes lekcje na GG:) bardziej mi chodzi czy wykleić tylko zewnętrzną częśc blach czy rozebrac wszystko. Z doświadczenia wiem ze coś urwe pewnie...

Czy naklejenie mat na te blachy ma sens:

Skomentuj

ma sens
        chcesz zrobic dobrze to rozkrec to wyklej obie powierzchnie
        calkowite minimum jak jednak sie nie zdecydujesz to jedna duza mata na drzwiach dokladnie za glosnikiem
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak za głosnikiem to i tak musze rozebrac drzwi. Po prostu boje się ze jak w poprzednim aucie cos popsuje... głupie ale prawdziwe

A teraz konkret. jakie kable od wzmaka do aku?? Zwykłe grube z elektrycznego czy ten bardziew z allegro?

Skomentuj

jak sie boisz to oddaj do zakldu CA
            napewno popsuja to samo co ty ale o tym nie bedziesz wiedzial

kable zwykle z elektryka
            LGY tanio kupisz i sa wystarczajaco elastyczne
            ostatnio za 35mm2 placilem 15,5zl/m :p

Skomentuj

Oddałem do naprawy popsutego mechanizmu opuszczania szyby to mi popsuli głosnik.... Juz wole sam coś zepsuć.

Skomentuj

Witam , ja w swoim Leonie mialem ten sam problem co ty , na początku obkleiłem tylko blachę z zewnątrz i na tyle ile pozwolił mi otwór na głośnik wewnątrz.
                Na początku było bardzo pozytywnie , z czasem jednak zauważyłem ze klamka od drzwi wpada w rezonans , lusterko , karoseria drzwi od zewnętrznej strony.

Długo sie nie zastanawiałem i rozkręciłem drzwi , korzystałem z tej samej fotorelacji która podałeś w linku. Proszę się nie bać i śmiało rozbierać to naprawdę nic trudnego a efekt jest bardzo pozytywny zarówno przy słuchaniu muzyki jak i codziennej jeździe (zdecydowanie ciszej w kokpicie).

Skomentuj

Kolejne powazne pytanie to Radioodtwarzacz, JVC KD G721 jednak radio dziwnym trafem przestało działać.

Rozglądam się za czyms budżetowym i uwage przykuł LG LCS500UR LCS-500UR. Co o nim sądzicie lub co polecacie?

http://allegro.pl/lg-lcs500ur-lcs-50...776923999.html

Skomentuj

Do 250 zł polecam Kenwood'y , nie ma bajerów za to dźwięk jest ok.

Skomentuj

Zgadzam się - z tych nowych budżetowych to kenwoody grają jakoś akceptowalnie.

Skomentuj

tez sie zgadzam
                        kenio w tej kasie daje rade
                        za to zapomnij o alpince
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Alipna mnie nie kreciła nigdy. A warto dołozyć i np poszukac czegos za 350-360zł?? Czy to dalej taka sama klasa?

Skomentuj

Nie, to dalej ta sama klasa, bo widzę że chcesz nowe radio z USB itp.
                            Jak chcesz coś co będzie dobrze grało, to rezygnujesz przeważnie z USB czy tym podobnych bajerów na korzyść dźwięku i naklejki made in china na made in japan

Skomentuj

No dobra ale co wtedy mam kupić?? Do tej pory miałem JVC KD G 721 na przetowrniku BB jednka radio przestało grać.

Skomentuj

Ja bym na Twoim miejscu poszukał JVC KD SH1000 skoro do alpinek masz wstręt.

Skomentuj

Nie tyle wstręt co kazdy dres to ma...

Skomentuj

jvc kd1000sh to super wybór - ma bdb przetwornik i do tego pełną korekcję czasową pod 3way (bardzo przyszłościowe radio), wymagane przez ciebie USB również jest :)

Problem w tym, że takie radio to już wydatek rzędu 450-600 złotych a i tak nie jest łatwo trafić zadbaną sztukę.

P.S. Lightsound ma rację - ja przerzuciłem się ze wszystkomającego radia LG ma mające tylko cdaudio i radio PiONEERA P99R -Stara dobra szkoła - wg mnie gra lepiej niż zachwalany przez wielu i droższy p88rs. Jest ciepły i bardzo rozdzielczy - tylko już stary. Dobrze, że mam trupa 2gi egzemplarz na zmianę częśći w razie czego :)

Skomentuj

Problem z uzywanymi jest taki jak mówisz wyzej. Mam trzyletnie JVC dośc dobre które z niewiadomych przycznym przestało grac...:/

---------- Post dodany o 17:41 ---------- Poprzedni post o 10:30 ----------

Do bagaznika idzie subbasik w związku z tym pytanie, mam gołe blachy na podłodze. Czy warto je wytłumić?? Zastanawia mnie tez klapa nie chce by dzwoniła.
                                      Na podłoge dałbym te maty jednka zastanawia mnie filc i pochałianie wilgoci przez niego. Co o tym sadzicie?
                                      http://allegro.pl/wygluszenie-maski-...754853601.html

Skomentuj

ja bym uzyl zwyklych mat i na to:
                                        http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Mata-GMS-022/340
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X