Mówiłem/pisałem o 8-2-300 a konkretnie o dwóch sztukach :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki głośnik 8" do małej skrzynki?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaMówiłem/pisałem o 8-2-300 a konkretnie o dwóch sztukach
Skomentuj
-
Dlatego robię dls w610 w br :)
Ale własnie dwa 8'' cały czas chodzą mi po głowie, po prostu chciał bym taka konfiguracje przetestować, nie koniecznie na stx'ach ale np na Helix'ach W8.
Aha, przepraszam za ot.
Wracając do tematu to ten stx z aukcji + mb to chyba niedrogo, tylko zadzwonić i pytać czy jest paragon, w razie W.low-END
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez teodor Zobacz postai takie pytanie -ile litrów optymalnie i minimalnie powinna mieć skrzynia pod tego stx-a?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaWytłumienie dobierasz już pod siebie eksperymentując. Możesz na początku spróbować bez, później wytłumić na ściance za głośnikiem i posłuchać. Za dużo nie pakowałbym materiałów tłumiących do środka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez teodor Zobacz postaOk,jeszcze jedno ,czy ścianka za głosnikiem musi być po skosem w stosunku do ścianki z głosnikiem?
PS. Nie brałbym tego mocno do siebie i zrobił taki kształt jak Ci pasuje:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaIm mniej równoległych ze sobą ścianek tym lepiej ze względu na eliminację fali stojącej.
Skomentuj
-
Hej dołączę się do tematu.
Mam mały problemik z tym stx'em 17-200 SW.
Poleciłem go koledze, bo chciał niedużego suba do auta i był zadowolony przez około pół roku.
Niestety twierdzi, że głośnik zaczyna "harczeć". Ma obudowę o pojemności 5 litrów z MB.
Nie jest fanem łupania więc jakoś go strasznie nie katował.
Wzmacniacz jakim to napędza to JVC KS-AX4302 - zmostkowany daje 200W na 4 ohm.
Pytanie brzmi co można wsadzić do takiej obudowy zamiast tego STX'a ??
Lub ewentualnie czy jest sens go reklamować??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez devolt Zobacz postaNiestety twierdzi, że głośnik zaczyna "harczeć".
Zamieszczone przez devolt Zobacz postaPytanie brzmi co można wsadzić do takiej obudowy zamiast tego STX'a ??
Skomentuj
Skomentuj