Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do suba

Witajcie przymierzam się do zrobienia własnoręcznie subwoofera do auta (skoda superb) i nie mogę się zdecydować na głośnik więc pytam was o rady. Posiadam w tej chwili fabryczne głośniki 8 szt i grają dla mnie zadowalająco ale brakuje mi tych najniższych tonów stąd decyzja o budowie suba. Muzyka głównie elektro, dumm itp. więc szukam szybkiego głośnika z niskim zejściem dający dobrą jakość. obudowa zamknięta bo BR do mnie nie przemawiają. Cena za przetwornik do 400zł +- kilka groszy, do tego też będę potrzebował wzmacniacz więc propozycje mile widziane :) Radio JVC KDR-501.

Myślałem nad MDS10 ale nie wiem jak to gra, czytałem, że lepiej spisuje się w BR niż w zamkniętej, a co wy proponujecie?

Zamieszczone przez Rot Zobacz posta
    obudowa zamknięta bo BR do mnie nie przemawiają.
    nie wiem dlaczego wiecznie powtarzane sa te same stereotypy...
    to jak glosnik zagra w danym typie obudowy zalezy... OD SAMEGO GLOSNIKA!
    tak wiec jeden glosnik lepiej zagra w b-r a inny w zamknietej!

Skomentuj

masz rację ale od zawsze byłem zwolennikiem zamkniętej i szukam właśnie takiego, który się w niej spisze dobrze :)
      Last edited by Rot; 20.09.2011, 09:29.

Skomentuj

nie mialem MDS10 ale widzialem go glownie w zamknietej
        jak nie jestes pewien to poszukaj typowo w sklepach CA
        np w essa ladnie opisali ktory nadaje sie do zamknietej

najlepsze do typowo zamknietej jakie do tej pory mialem to min JL W3 ale tutaj cena nieadekwatna do osiagow...
        moze cos z RE audio? podobno sa dobre. podobno bo jak sluchalem najtanszy model to aluminiowy STX brzmial lepiej :p

Skomentuj

Czaruję...
        X