Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trochę nietypowe audio do busa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trochę nietypowe audio do busa

Do nagłośnienia jest bus T3. Od razu powiem, że drzwi są podłe do zrobienia (jakieś profile zamknięte w środku, wywietrzniki) i kumpel nie chce inwestować w przeróbki drzwi. Jedyne możliwe położenie głośników, to sam dół, brak stworzenia konkretnych komór i ogólnie słabe wykończenie drzwi. Naszedł mnie taki pomysł, żeby zrobić jakieś małe głośniki szerokopasmowe w obudowie na deskę. Wielkość, tak około sześcian 10 cm. Nie wiem czy coś da się wymyślić w ekonomicznych pieniądzach. Może jakieś Tang Band, STX? Małe głośniczki średnio-wysoko tonowe + sub 8" i wszystko zasilone wzmacniaczem. Wiem, że nic hajendowego nie wyjdzie, ale ma to być namiastka stereo z przodu, a nie buczenie spod nóg. Ma ktoś jakiś pomysł na głośniki w takich małych budkach?

dlaczego odrazu eliminujesz drzwi?
    u UKAsza ojca w T3 zrobilismy bardzo ciekawe audio za male pieniadze
    lacznie wyladowalo tam chyba 10 glosnikow ale uzywalismy to co bylo

w drzwi spokojnie wejdzie glosnik. tam nie ma szyby wiec smialo cos glebokiego wrzucisz - my uzylismy GDN 14 SCX + mission w deske
    reszta byla z tylu

Skomentuj

Daj zdjęcia drzwi od środka w tym "ogóreczku" razem na pewno coś wymyślimy :p

Skomentuj

Drzwi nie chce koleś robić. Tylko w grę wchodzą jakieś takie małe monitorki + sub. Tak wymyśliłem to, bo mam na biurku zestaw DTT2200 i gdyby coś podobnego zrobić w aucie jemu już wystarczy.

Skomentuj

ma juz radio?
          jezeli nie to pionek z HPF i LPH i do tego wlasnie 3-4" TB + 8" STX - wszystko aktywnie pod radio

Skomentuj

Ma grać pod 4 kanałami. Pasywnie z filtrami na wzmacniaczu nie wystarczy ? Ten TB masz jakiś konkretny model na myśli?

Skomentuj

aha - zapomnialem o wzmacniaczu, to nawet jeszcze lepiej

nie mysle o konkretnym TB bo nie mialem zadnego
              jak nie TB to mozesz poszukac zestawu 10cm + wysokotonowy
              rzykladowo intertechniki jakis czas temu byly niedrogie a dobre

glosniki w kubek na deske - tam jest sporo miejsca
              a subek albo gdzies z tylu albo jako podlokietnik

Skomentuj

Czaruję...
              X