Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia pod Raveland AXX 1515

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To zapoluj sobie na Kenwooda KAC-401PS skoro Ci tylko na DF zależy... akurat pasuje mocowo do głośnika, ale w tej cenie tylko używany.

DF jest chyba ostatnim parametrem przez pryzmat którego wybierał bym wzmacniacze...

Skomentuj

Zakupiony wzmak o którym wcześniej pisałem, RODEK 2180i, 625rms@4ohm w mostku, DF>300. Wpadł mi w mojej okolicy za 300zł także bardzo fajnie.
      Czas na kable zasilające. Wzmacniacz ma dwa bezpieczniki po 30A czyli suma 60A. Tyle może wynosić maksymalny pobór.
      Wg tej tabelki http://obrazki.elektroda.net/72_1220033923.jpg kable jakie powinienem zakupić to 20mm2. Do mojego autka (ford galaxy) kabel zasilający o długości 6m oraz 1m kabla minus. Łącznie 7 metrów. (czy sumuje się długość obu kabli czy tylko zasilający?). Teraz ostateczne pytanie. Czy kabel 20mm2 z bezpiecznikiem 50A przy aku będzie wystarczający do zasilenia tego wzmacniacza? Czy od razu zainwestować w kabel 35mm2 ?

Skomentuj

spokojnie mozesz dac grubsze kable - przeciez przod tez przyda sie kiedys zasilic?
        bezpiecznik dobiera sie do instalacji z nie do bezpiecznika, ale to nie wazne

czy aby napewno 6m kabla zasilajacego? jeszcze nigdy nie wykozystalem nawet 5-5,5
        masa mile widziana z aku - ale nie jest to obowiazkowe
        tylko pamietaj o solidnych konektorach i solidnym montazu masy!

Skomentuj

Obecnie mam zasilający o dł. 5,5 metra (miał 6m ale uciąłem żeby nie zawijać go nigdzie). Przodu zasilać nie będę a w sumie przednich i tylnych drzwi. Cięty jest zwrotnicą w radiu, puszcza pasmo od 90Hz w górę, do tego fabryczne wysokotonowe z przodu w desce i z tyłu w drzwiach. Czyli gra czysto i głośno bez żadnych zniekształceń. Sub robi resztę. Czyli generalnie 20mm2 powinien być ok. A co do bezpiecznika to wiadomo, że ten przy aku nie może mieć większej wartości niż suma bezpieczników we wzmacniaczu.

Konektory:
          kabel zasilający przy aku - konektor oczkowy
          kabel masy - konektor oczkowy pod śrubę mocowania pasa bezpieczeństwa lub taki konektor: http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../56/2662605665
          kabel zasilający i kabel masowy od strony wzmacniacza - konektory tulejkowe bo tylko takie można przykręcić lub "żywe" kable
          Wszystkie konektorki lutowane

Tylko mam dylemat co do grubości kabli. 20mm2 czy 35mm2

Skomentuj

Czaruję...
          X