Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakłócenia w radiu .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No ale prześledź tor od wyjść (obu) RCA do miejsca gdzie znajdziesz bezpiecznik i sprawdź czy on ma przejście. Rożnie wyglądają w SMD, najlepiej jakbyś dał zdjęcie w trybie makro, albo znalazł schemat tego radia.

Zanim kupisz kolejny filtr, ja bym sprawdził jednak czy szum jest też, gdy podepniesz inne źródło dźwięku, np. mp3 playerka, albo coś w podobie - wtedy dowiesz się czy to wzmacniacz, chociaż szumów raczej nie będzie bo to zasilanie bateryjne. Najlepiej jednak jakbyś sprawdził na innym radiu.

Skomentuj

Sprawdziłem na innym radiu dalej to samo. Został jedynie wzmacniacz.
      Myślę go sprzedać i kupić jakąś 4 kanałówkę.
      Dał bym na forum ogłoszenie ale mogę tam pisać dopiero od 30 postów.

---------- Post dodany o 16:50 ---------- Poprzedni post o 15:56 ----------

Puściłem kabel sygnałowy środkiem, radio ma zasilanie bezpośrednio z akumulatora.
      Filtr od rca odczepiłem bo jeszcze głośniej było.
      Pytanko odnośnie filtru- ma on wejście i wyjście i na wejściu jest kabelek do masy i na wyjściu i teraz nie wiem czy to ma być razem spięte i do kabla minusowego czy jakoś inaczej jeszcze ?

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek200a Zobacz posta
        Pytanko odnośnie filtru- ma on wejście i wyjście i na wejściu jest kabelek do masy i na wyjściu i teraz nie wiem czy to ma być razem spięte i do kabla minusowego czy jakoś inaczej jeszcze ?
        masa jest zawsze razem spieta

Skomentuj

Poprowadziłem kabel środkiem.Niby na forach piszą że dobra firma kick 3 ekrany oplot i takie tam a przyszło co do czego ro w interkonektach główne żyły pourywane i trzeba było zalutować.
          Po wpięciu filtra zakłócenia były jeszcze większe.
          Teraz ustało wszystko zasilanie radia puściłem od wzmacniacza zamiast instalacji samochodowej.
          Jedynie muszę zrobić coś z piskiem od alternatora ten nieszczęsny kondesator, a by go wymienić to muszę całego altka wyciągać.

Skomentuj

Czaruję...
          X