Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy głośniki brzęczą po włączeni zapłonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomocy głośniki brzęczą po włączeni zapłonu

Witam piszę tutaj pierwszy raz ale liczę na waszą pomoc bo nie mogę rozwiązać problemu który powstał w moim Caraudio.
    Moje zestaw to głośniczki i radiu Pioneera oraz wzmacniacz Harman Carman.
    Do dziś wszystko działało pięknie, ale postanowiłem zarobić sobie końcówkę do kabla głośnikowego, która się ułamała i powstał problem. Głośniki po włączeniu zapłonu (kluczyk w pozycji 2) zaczynają głośno brzęczeć, a gdy włączę silnik to już całkiem wyją w niebogłosy. Co dziwne gdy kluczyk jest w pozycji 1 głośniki grają ok.
    Wątpię żeby to był problem z pozostałymi kablami (zasilającym, masą, itd) bo ich nie ruszałem , pyzatym sprawdziłem to i ruszanie kablami nie przynosi zmiany. Wszystkie też mają styk.
    Pyzatym gdy wzmacniacz ma odłączone kable sygnałowe z radia nie wydaje on (głośniki) z siebie żadnych dźwięków.
    Na kablu zasilającym jest filtr bo kiedyś jak dodawałem gazu to był świst ale to też raczej nie bo teraz piszczą przy przekręconym kluczyku w pozycji zapłonu niezależnie czy jest on podłączony czy nie, a wręcz gdy jest podłączony piszczą mniej.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to że może jakieś zwarcie się zbiło na kablach wychodzących do głośnika i zepsuło wzmacniacz. Ale przecież gdy kluczyk jest w pozycji 1 działa on bardzo dobrze.
    Ma ktoś jakiś pomysł?
    Z góry dziękuje za pomoc.

Tak, mam pomysł - użyj opcji szukaj, a jak jesteś leniwy, to zaraz pod Twoim tematem jest identyczny problem, tam zerknij, tam jest odpowiedź.

Uważam że temat do zamknięcia.

Skomentuj

filtr z media markt za 30 zl

Skomentuj

Filtr to najgorsze rozwiązań jakie znam.

Tak wycina sygnał że dźwięk jest na maxa wykastrowany.

Skomentuj

Czaruję...
        X