Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samodzielna budowa tuby basowej.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Samodzielna budowa tuby basowej.

Witam. Zamierzam zrobić tubę basową na bazie Manta SB1600A. Mam do tego głośnik Pioneer TS E1777 I chodzi mi o zakup wzmacniacza pod zabudowe. Jaki wzmacniacz kupić aby nie wydać dużo pieniędzy??

Nie na temat...
    Zamieszczone przez izydor6280 Zobacz posta
    Zamierzam zrobić tubę basową
    :glare:

...

hmm?

Skomentuj

Co to ma znaczyć??

Skomentuj

Co to ma znaczyć??
        Dowiedz się co to jest tuba w audio i pomyśl czy to jest to co Ty chcesz zbudować.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czepiasz się szczegółów, a wiesz o co chodzi.

Więc, chcę zbudować subwoofer aktywny.

Skomentuj

nie mogę znaleźć wymiaru glosnika ale jesli to są koaksjalne (z tweeterem na srodku) to nic z tego nie będzie bo inne jest zastosowanie takiego głosnika. jesli to jest 20cm to jak wyzej napisałem, a jak to jest 16cm to tymbardziej. odpuśc temat

Skomentuj

czyli szkoda piniędzy na zakup rury? Mam okazję kupić za 25 bez osprzętu, podobno nowa.

Głośniki 16

Skomentuj

Nie na temat...
                Czepiasz się szczegółów, a wiesz o co chodzi.
                Czy na forum kulinarnym, gdybym chciał upiec pieczeń jagnięcą zapytałbym się o przepis na jajecznicę? To nie jest szczegół, zapytałeś o coś całkowicie innego i masz do innych pretensje, że wyprowadzili Cię z błędu.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamierzam zrobić tubę basową na bazie Manta SB1600A. Mam do tego głośnik Pioneer TS E1777 I chodzi mi o zakup wzmacniacza pod zabudowe.
                  a co sie stalo z wzmacniaczem z manty?
                  skad wiesz ze ten pionek zagra w tej obudowie?
                  i po co pchac glosnik szerokopasmowy do roli suba?

lepiej zastanow sie sam czy to ma sens bo wg mnie nie

Skomentuj

Bany rozdają na elektrodzie?
                    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Reszta została wyjęta z obudowy. Czy ma sens? Może i ma, bo Pioneery i tak leżą w szafce więc przynajmniej tyle. A czemu ma nie zagrać w tej obudowie skoro i to i to ma 16cm średnicy, więc wejdzie i jakoś tam będzie grało.

LuSzTi jeśli piszę dalej model sprzętu to wiadomo o co chodzi. Napisałem "tuba" bo każdy na to tak mówi, więc mój drobny błąd.

Skomentuj

A czemu ma nie zagrać w tej obudowie skoro i to i to ma 16cm średnicy, więc wejdzie i jakoś tam będzie grało.

na allegro masz tanie panele VK
                        to jednorazowki ale przynajmniej o mocy wiekszej niz to co bylo w mancie

reszta bez komentarza - zrob, wsadz do bagaznika i wiecej sie tym nie chwal

prawdziwy sub zaczyna sie niestety od ok 200zl (calosc a nie sam glosnik)

Skomentuj

izydor6280 - przecież już zrobiłeś co chciałeś, to po co się nas pytasz?

Skomentuj

Nie zrobiłem tego co chciałem, bo to jest subwoofer fabrycznie zrobiony.
                            Ja chce zrobić coś podobnego tylko że nie z głośnikiem niskotonowym bo takowego nie posiadam.
                            Na pytanie po co odpowiadam tak poprostu, żeby był.

Na filmie jest Manta SB2500A, nie SB1600A jak w temacie.

Skomentuj

Jak się na elektro pojawi to pójdzie do kasza.

Obiecuję

Skomentuj

widze ze to forum nie jest od doradzania tylko od piepszenia glupot w tematach.

jestem zielony w temacie woec pytam a otrzymuje szereg debilnych postow w temacie. ogarnijcie się ludzie.

Skomentuj

To ty ogarnij!
                                  Chcesz zbudować subwoofer który z założenia ma wytwarzać tylko niskie czestotliwosci!
                                  I nie chcesz użyć tego tego głosnika niskotonowego...
                                  Zastanów sie chłopie co ty wygadujesz najlepiej poczytac a nastepnie wróc,Albo usuń konto i kup sobie w mediamarkcie subwoofer 15000 100 900 wat marki jbl....

Skomentuj

Ja chce zrobić
                                    Ty chcesz miec zrobione. Zeby zrobic musisz duzo poczytac, doedukowac sie, nie od razu rzym zbudowali. Na szybko to kup wzmacniacz ktory polecil Ci wyzej Pawel ("na allegro masz tanie panele VK") wsadz i bedzie wydawalo to jakis dzwiek. Kiedys stwierdzisz ze to dla Ciebie za malo i moze zglebisz sie w szczegoly. i tak jak wyzej napisane, nie chwal sie tym, bo ktos troszeczke obeznany bedzie patrzyl z politowaniem

Skomentuj

widze ze to forum nie jest od doradzania tylko od piepszenia glupot w tematach.
                                      a ty jestes kolejnym gowniarzem jakich pelno w sieci
                                      jestes tu nowy i odrazu tak sie zachowujesz?!

czytaj to co napisalem!

jak jestes w dodatku leniwy to prosze
                                      http://allegro.pl/wzmacniacz-do-tuby...999347807.html
                                      http://allegro.pl/wzmacniacz-do-tuby...999347806.html

---------- Post dodany o 18:36 ---------- Poprzedni post o 18:35 ----------

http://allegro.pl/mocny-monoblock-vk...980256102.html
                                      http://allegro.pl/mocny-monoblock-vk...985854496.html

Skomentuj

Co do vk to każdy po tej firmie jeździ więc wolę zapytać kogoś kto "ma pojęcie" niż kupić w ciemno.
                                        Do samochodu to pewnie go nie włoże bo włoże mante.
                                        A co do zachowania o odpowiadam chamstwem na chamstwo.

Aha i nie jestem leniwy kolego, bo najpierw przeglądam oferty a później pytam o konkrety.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X