Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Re Audio SR12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Re Audio SR12

Siemka.Testował ktoś z was Re Audio SR12d4?Jak on się ma do JBL GT 5-12 pod względem ciśnienia i głośności(re ma być w br szczelina).Jaki wzmak do 500zł wybrać by dobrze kontrolował re?Dzięki za podpowiedzi i wskazówki.

Ja mam ten głośnik i się dosyć fajnie spisuje. Radziłbym ci spróbować najpierw klozeta, bo uwierz mi ciśnienia i zejścia to mu nie brakuje. To taki bardzo uniwersalny głośnik i wszystko potrafi zagrać. Te jego 300W jakie ma napisane nominalnie to raczej minimum jakie należy mu zapodać. Ludzie piszą, że potrafi przyjąć na klatę nawet i z 800W i nie narzeka. W każdym razie u mnie jest napędzany signatem RAM 3 mk2 i musiałbym chyba po jednym takim piecu na cewkę dać, żeby go rozruszać Jestem z niego zadowolony. Powiem szczerze, że spisuje się lepiej niż MDS10 DVC. Jak chcesz to mogę ci go odsprzedać kupiłem nówkę we wrześniu, razem z obudową, pudełkiem, gwarancja, paragon stan idealny. Pisz na PW. Wyrosłem już z głośnego słuchania muzyki i sub się u mnie "marnuje". Mam zamiar kupić MDSa 08 do kulturalnego grania i tak sobie będę jeździł

Upewnij się, że masz odpowiedni przekrój kabli zasilających i nie byle jaki piec to pozytywnie cię zaskoczy :)

Skomentuj

Dzięki za odpowiedz.O prąd zadbałem.Kabelki + i - 50mm2 .Aku 74ah i altek 120A.Dałem kabel 16mm altek/aku więc elektrownia przygotowana.Narazie szukam opinii na temat tego przetwornika,jak się zdecyduję to dam ci znać.Czekam na inne opinie.Da radę znaleźć jakiś fajny wzmak 400w/4ohm z dużym DF by dobrze trzymał w ryzach tego re?Czym się różni poprzednia wersia od nowej?

Skomentuj

Zamieszczone przez Master5 Zobacz posta
        Czym się różni poprzednia wersia od nowej?
        Tylko wyglądem, technicznie to te same głośniki

Zamieszczone przez Master5 Zobacz posta
        Da radę znaleźć jakiś fajny wzmak 400w/4ohm z dużym DF by dobrze trzymał w ryzach tego re?
        Ja sam polowałem za kenwood PS M 400, ale niekoniecznie łatwo go dostać. 400W to mam mój signat RAM 3 mk2, którym aktualnie pędzę tego RE, ale spiętego w dwa ohmy. Spokojnie daje mu rady, ale ten głośnik wytrzyma sporo więcej. Ten signat też zresztą w bdb stanie mógłby być na sprzedaż jakbyś był zainteresowany, ale ten piec daje bardziej taki miękki basik, kulturalny, nie każdemu to musi pasować. Niektórzy wolą twardsze łupanie, ja też tak miałem, lecz przyzwyczaiłem się i zaczęło się podobać.

Skomentuj

Czaruję...
        X