Witam, chciałbym popracować nad projektem swojej skrzyni do sedana e36. Zdecydowałem się na bass refleks, gdyż słucham R&B, czasem HH, jestem zwolennikiem mocnego głębokiego basu. Bardzo prosił bym o pomoc w kilku kwestiach a na początek w wyborze głośnika pod który będzie robiona skrzynia. chcę na niego wydać ok 500zł, myślę że w takiej cenie znajdzie się coś co ładnie i mocno zagra w sedanie, bo jak wiadomo bagażnik jest całkowicie oddzielony od kabiny. Jaką firmę polecacie?? w czym zacząć wybierać?? A może zakupić 2 tańsze?? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwszy projekt skrzyni BR do sedana, prośba o wskazówki
Collapse
X
-
z tymi samochodami jest mega wielki problem z przebiciem sie do srodka... :???:
sczerze mowiac to za te pieniadze wolalbym kupic tanszy i mniejszy glosnik i pokombinowac z jego montazem w kabinie
mamy w planach zabawe ze skrzynia Band-pass gdzie ujscia beda w tylnej polce... ale z braku stalego dostepu do samochodu prace sie przeciagaja
-
Dokładnie, dlatego też wolałem poradzić się na forum zanim kupie coś i będę niezadowolony. Myślałem o wmontowaniu w środkowej części kanapy(za schowkiem) widziałem nawet projekt, ale czy będzie oczekiwany efekt?? W pewnym znanym sklepie car-audio polecono mi też Magnat Transforce Reference 1000W i zapewniono że zagra świetnie, ale czy na pewno?? Przód mam zrobiony, wszystko gra ładnie i teraz została kwestia dodatkowego basu.....
Skomentuj
-
bez jaj - te tanie chinczyki nie graja
sprzedalbym ci za 300zl poslki glosnik w skrzyni i bedzie o niebo lepiej (sami klienci zauwazyli ze gra lepiej niz JBLe itp za wieksza kase)
ale problem w tym ze w tym aucie trudno sie przebic i potrzeba bardzo mocnego wzmacniacza
E36 ma fabrycznie otwor w podlokietniku w tylnej kanapie?Zamieszczone przez dadus18 Zobacz postaPrzód mam zrobiony, wszystko gra ładnie i teraz została kwestia dodatkowego basu.....
Skomentuj
-
:-) nie nie gdzież by, tam są zwrotnice, z przodu wygłuszone drzwi i zrobione panele na 165 Hertza ładnie wkomponowane no i wysoko tonowe tam gdzie są lustereczka(z tyłu). Z przodu jestem naprawde zadowolony, pod moją alpinką gra świetnie, czysto, i jak trzeba to nogawkami trzęsie:-). W półce są elipsy magnat dark ale to tylko do puki nie ma subwoofera.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dadus18 Zobacz postaW półce są elipsy magnat dark ale to tylko do puki nie ma subwoofera.
dasz rade tam wmontowac w polke 8"?
bo takie 8" w polce da duzo lepszy efekt niz 500W 12" w bagazniku
Skomentuj
-
miejsce na 8" tam jest... tylko zeby pociac ta polke to trzeba by szybe demontowac...
czyli w takim razie zostaje sub w bagaznik i niech przez otwory po glosnikach dostaje sie do wnetrza...
moze na poczatek cos tanszego a wcale nie gorszego?
http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-...uplikat-1.html
bije na glowe wszystkie tansze JBLe i podobne wynalazki...
problem w tym ze potrzebuje te 300w zeby zaczal lepiej grac
Skomentuj
-
Jak by się zmieścił w półce(nakładce) to jeszcze bym zaryzykował, ale tak to kupa roboty a szkoda troche półki bo niedawno obszywana. Nie słyszałem w sumie takiego głośnika więc zdaje się tu na Ciebie, kwestie pieca rozgryziemy myślę na samym końcu bo trzeba kupić coś z zapasem żeby się nie męczył. Więc mówisz żebym taki oto zakupił, może 2 ?? Dodam jeszcze że głośno nie słucham, wole ciszej ale żeby był ten głęboki basik :-)
Skomentuj
-
Masz taki na sprzedaż czy szukać?? Ok jak coś będziemy myśleć po efekcie:-)
---------- Post dodany o 15:51 ---------- Poprzedni post o 15:32 ----------
Ok głośnik już kupiony, rozpatrzę się w kwestii skrzyni, mam 19mm płyty więc myślę że wystarczy, przednia ścianka 2x19mm, co do pojemności postaram się obliczyć, tak samo tunel, ewentualnie poproszę o pomoc. Na razie dzięki wielkie:-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dadus18 Zobacz postaMasz taki na sprzedaż czy szukać??
zamknieta czy b-r?
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaW sumie system do E36 czy E46 jest już opracowany
Albo 8'' w podłokietnik,
w E36 jest tai bajer?
bo przeciez przejscia z bagaznika tam nie ma...
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaalbo 12'' / 2x12'' / 2x10'' z BR wsadzony w półkę
nie kazdy to chce robic no i dojscie bez wyciagania szyby jest bardzo paskudne :???:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojtus Zobacz postaCo do wyciągania szyby, to znam osobę która robiła ten patent w E36 i obecnie w E46 bez wyciągania szyby.
w sedanach czesto (nie zawsze) glosnik lepiej brzmi skierowany w strone oparcia
tak wiec moze na poczatek pozycz jakas skrzynie i zobacz jak umieszczony gra najlpeiej
wtedy zadecydujesz jaka skrzynie zrobic
Skomentuj
-
Pawel, no akurat nie mam możliwości pożyczenia skrzyni bo nikt ze znajomych nie ma, jeśli będzie źle to się sprzeda a płyt mam na kilka skrzyń. Tylko pytanie jaki kształt zrobić, i czy zastosować samą rurę BR, czy też robić taki tunel w środku i z przodu otwór po wysokości?? Widziałem kilka projektów ale niestety nie wiem jaką zrobić do tego głośnika.
Skomentuj
Skomentuj