Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audion 20cm niskotonowy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audion 20cm niskotonowy.

Witam.
    Znajomy chce kupić sobie głośnik niskotonowy firmy Audion MODEL 0808.
    Proszę o opinie o tym cudzie. Jest sens czy nie za bardzo?? Ktoś ma, słyszał?

Ani to wygląda, ani to nie gra, sztywne jak taboret i przy tym dostanie 10W i się spali... Po co takie wynalazki?
    Określ budżet, docelowe pomieszczenie i muzyka...

PS. Proponuję przeczytać regulamin aby wiedzieć, że trzeba jasno określić problem nad którym mamy dyskutować...

Skomentuj

No jasno okreslilem problem, zapytalem czy warto:flapper:
      Co do budżetu to nieduży, do około 100zł. Muzyka techno, pop, ogolnie pewnie to co w radiu leci tez.

Skomentuj

Nie opłaca się.

Skomentuj

A mówisz tak bo słyszałeś ten głośnik czy tak poprostu ze swoich spekulacji, bo on jest taki a nie inny??
          Akurat ten głośnik można kupić za 85zł chyba.

A co możesz polecić w granicach 100zł?

Skomentuj

Do stówy masz nowego stx 8''

www.stx.pl
            low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez gienek Zobacz posta
              A mówisz tak bo słyszałeś ten głośnik czy tak poprostu ze swoich spekulacji, bo on jest taki a nie inny??
              Miałem go w rękach i nie ma to prawa grać. Jest to marketingowy bubel z zawieszeniem od dętki, ledwo się porusza a pierwszy wzmacniacz, który posiada realne 50W wypluje mu tą badziewiastą membranę... Przejrzyj dział gotowych konstrukcji i zobaczysz, że nie znasz 90% głośników, które grają. Brak podstawowej wiedzy w zakresie parametrów głośnika i budowy zestawów głośnikowych powodują, że ludzie kupują właśnie takie kolorowe buble.
              Brak podstawowych parametrów jak Fs,QTS,VAS itd już powinno podpowiadać o marnej jakości danego głośnika...

Nie określiłeś podstawowych warunków, które wymaga regulamin:
              - gdzie to ma grać (auto czy w domu i wielkość pokoju)
              - jaki posiadasz wzmacniacz aby zasilić głośnik

Skomentuj

http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html

lub

http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc-duplikat-1.html

Prawdopodobnie najlepsze 8 cali do suba w kategorii <100pln.

Skomentuj

A jeszcze zapytam jesli podobny glosnik do tego zalatwilby za 30zl to sens wiekszy?? Tamten ma 100W mniej w teoretyce. MODEL 1108. Zalezy mu na tanim graniu w miare mozliwosci oczywiscie.

Skomentuj

Miałem ten głośnik na testach u siebie, jeśli komuś zależy na dudnieniu to warto z tym że od razu uprzedzam że karkas (wykonany z kaptonu) ma słaby klej i drut się zsuwa ale w cale nie prawdą jest że 10W go zabija, bez przesady ja rozumiem że na tym forum wszystko co dobre to STX ale po co pisać bzdury?
                    Oczywiście nie twierdzę że nie jest możliwe zabicie go 10W bo i owszem może się to udać ale STX’a też uda się zabić taką ilością wat i oczywiście wiele innych głośników.
                    Ja zasilałem go diorą ws 502 ( z podpisanym wyrokiem ) i ja go pod diorą nie zabiłem czyli więcej niż 10W dostawał i przeżył, uszkodził go znajomy pod innym wzmacniaczem :glare:
                    zdjęcie cewki

Membrana w sumie bezsensownie pomalowana w kolor, zawieszenie z jakieś dziwnej pianki z zalet mogę na pewno polecić go tym którzy lubią przerabiać głośniki, naprawdę! dziwię się że producent nie wykorzystał możliwości tego głośnika.
                    Last edited by rysiu; 22.01.2012, 20:35.

Skomentuj

JAKI WZMACNIACZ? - celowo napisałem capsem

Skomentuj

Zamieszczone przez LosCroques Zobacz posta
                        JAKI WZMACNIACZ?
                        Wzmacniacza nie ma, a pytanie bez sensu bo skoro nie ma głośnika to po co wzmacniacz. Lepiej kupić wzmacniacz pod głośnik niż głośnik pod wzmacniacz.

Skomentuj

Czaruję...
                        X