Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Domowe" głośniki do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• eternality
    replied
    Myślę, że można chociaż bałbym się trochę kierunkowości founteka,szerokopasmówki mają z tym duży problem, że są właśnie piekielnie kierunkowe.

Zostaw komentarz:

• Karol82
    replied
    Czy można zastosować głośnik szerokopasmowy np. Fountek FR89EX w połączeniu z głosnikami FW168?

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    UWAGI MODERATORA
    pierwszy post i taki poziom? oj nie za dobrze sie prezentujesz :p

Zostaw komentarz:

• ozygana
    replied
    U mnie w moim kaszllu tonsile lepiej napierdzielaja . nagral bym ale moja nokia aparatu nie ma. :flapper::flapper::flapper:

Zostaw komentarz:

• UKA
    replied
    No pięknie to gra

Zostaw komentarz:

• lklukasz
    replied
    kocham takie filmy...

Zostaw komentarz:

• dimon93
    replied
    nawet godnie to gra :)

Zostaw komentarz:

• benek25
    replied
    http://www.youtube.com/watch?v=PQnje...eature=mh_lolz Tak graja glosniki domowe w samochodzie. Narazie tylko dwa w drzwiach .

Zostaw komentarz:

• lklukasz
    replied
    Zamieszczone przez disaster3 Zobacz posta
    no u tego wlasciciela w W-wie to kabli z promu nie ma sa zwykle jakies miedziane druciaki podobno (dobrze że jeszcze nie jest w swoim innym świecie) ;-)
    jeszcze
    ale wszystko da się poprawić

Zostaw komentarz:

• disaster3
    replied
    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    chyba nie za drogie
    ostatnio montowaliśmy i stroiliśmy dynaudio esotar
    to dopiero były drogie tweetery
    i woofer do kompletu
    tez o tym slyszalem...... ;-)
    Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    W Krakowie są 3 drogi na esostarach, muszę tego posłuchać, tylko podobno właściciel już jest w swoim świecie, kable z promu kosmicznego itp.
    no u tego wlasciciela w W-wie to kabli z promu nie ma sa zwykle jakies miedziane druciaki podobno (dobrze że jeszcze nie jest w swoim innym świecie) ;-) Nie wiem jak mogą grać te 3 drogi ale najmocniejsza stroną woofera z systemu Esotar jest własnie srednica (więc wrzucenie do tego systemu sredniaka) trochę zabiera to co akurat w nim jest najlepsze. Poza tym mimo swojej konkretnej konstrukcji i wagi wydawałoby się że bass będzie miażdzył cycki a jednak nic z tych rzeczy to jest system ktory wymaga dobrego suba (szybkiego i jakościowego) zeby zajął sie niższymi partiami bo ten woofer nie lubi niskich cięć.
    Last edited by disaster3; 21.05.2012, 14:37.

Zostaw komentarz:

• LightSound
    replied
    chyba nie musze mowic kto go projektowal
    Chyba jednak musisz powiedzieć Mam pewne domysły, ale wolę się wstrzymać :)

Wynik piękny, mocno odbiegliście od konkurencji.

Macie jakieś foto? :)

Zostaw komentarz:

• lklukasz
    replied
    przy takim systemie to sie nie dziwie
    w wawie gra to na nowym arc audio a chyba nie musze mowic kto go projektowal :)

---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post o 13:47 ----------

oficjalne wyniki:
    http://www.easca.pl/Pliki/sezon%2020...iec%202012.pdf

Marcin ma 49 punktów przewagi w dźwięku nad drugim z kolei

Zostaw komentarz:

• LightSound
    replied
    W Krakowie są 3 drogi na esostarach, muszę tego posłuchać, tylko podobno właściciel już jest w swoim świecie, kable z promu kosmicznego itp.

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
    I gdyby nie to że nie wypowiadam się na strefie napewno napisałbym swoją opinie na ich mniemanie o STX'ach..
    nie ma sensu - i tak do nich nie dotrzesz

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    LuSzTi przepraszam, mój błąd powinienem był napisać że chodzi mi o woofery i to co w kuferku..:) Bo oczywiście morelki tanie nie są.. A nawet droższe niż moje audio w wozie:) lklukasz nie musze pytać.. Wiem że zagrał cały system..! I gdyby nie to że nie wypowiadam się na strefie napewno napisałbym swoją opinie na ich mniemanie o STX'ach..

Zostaw komentarz:

• lklukasz
    replied
    Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    ale Morele Supremo Piccolo to raczej górna już półka samochodowych tweeterów (koszt nowych to ok 1500zł) i do tanich bym ich nie zaliczył
    chyba nie za drogie
    to dopiero były drogie tweetery
    http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...w=1280&bih=688

i woofer do kompletu
    http://www.google.pl/imgres?start=21...w=1280&bih=688

lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba.. Więc STX'y musiały pokazać klasę..
    no to zapytaj ich czy uważają ze:
    - bas niski
    - bass
    - fundament
    - cześć średnich tonów
    - szerokosc
    - wysokosc
    - skupienia
    - mikrodynamike
    - dynamike
    - natarcie
    - atak
    też odpowiedzialny jest tylko supremo?
    Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?

dokładnie nie wiem ale w jednym z nich siedziały braxy
    Last edited by lklukasz; 19.05.2012, 20:03.

Zostaw komentarz:

• LuSzTi
    replied
    LuSzTi ok drogie są.. Ale reszta głośników..? Sam zobacz.. lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba..
    Zawsze mówiło się, że lepiej dać dobry tweeter i słabszy woofer niż na odwrót. Myślę, że tej kasy głośnik zrobił swoje. Oczywiście nie ujmuję nic AWX'om, na pewno grają bardzo dobrze. Chciałem tylko przestrzec przed stwierdzeniami, że to były tylko tanie głośniki.

Należy także uznać klasę lklukasza i spółki. Nawet najlepszy głośniki nie zagrają jak się źle zgra system. Wynik mówi sam za siebie i tu chwała twórcom!

Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?
    Nie wiem, mnie tam nie było.

Zostaw komentarz:

• smerfetek13
    replied
    LuSzTi ok drogie są.. Ale reszta głośników..? Sam zobacz.. lklukasz Na strefie piszą że to właśnie te morele podciągają system.. Coś mi się nie chce wierzyć że tak jest.. Auto nie zdobyło by tylu punktów chyba.. Więc STX'y musiały pokazać klasę.. Dla porównania wiesz mniej więcej co siedziało w pozostałych trzech autach..?

Zostaw komentarz:

• LuSzTi
    replied
    to co?
    budżet to 11500zl
    Dobrze wiesz, że nie o to chodzi. Smerfetek napisał, że był to system na jak on to określił "na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich)", ale Morele Supremo Piccolo to raczej górna już półka samochodowych tweeterów (koszt nowych to ok 1500zł) i do tanich bym ich nie zaliczył. A jakby na to nie patrzeć, nie ujmując nic AWX'om to na pewno Morele zrobiły dużą część roboty.

Zostaw komentarz:

• lklukasz
    replied
    Co służyło jako źródło i napęd..?
    dvd alpiny po światełku do proca 700 również alpine i dla a7

Żywy przykład jak zrobić dobre audio na nie najdroższych głośnikach (coby niemówić tanich).
    my tylko wymieniliśmy głośniki i zgraliśmy system
    auto przygotował kto inny

---------- Post dodany o 20:44 ---------- Poprzedni post o 20:41 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    To zobacz ile kosztują Morele Supremo Piccolo
    to co?
    budżet to 11500zl

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X