Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką skrzynia do SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką skrzynia do SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP ??

Witam.
    Jaką skrzynie zbudować do głosnika SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP lub SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP ?? Kiedy Tu na forum byla PDFka jak zbudowac skrzynie ale niemoge tego znalesc, a niestety swojej skrzyni juz nie mam i nie pamietam wymiarów. Czy warto kupić ktorys z tych glosnikow czy lepiej cos innego?

jak zbudowac skrzynie to nie PDF a temat
    http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...w-CONRAD-AUDIO
    i ta skrzynia bedzie dobra - tylko tunel bedzie swistal troche

do 10" http://pawel.lutuje.se/sub%2030%20litrow%20b-r.PDF tylko tunel 35-36cm (musze to w koncu zmienic!)

glosnii dobre - niestety wymagaja ok 300w zeby dobrze sie rozbujaly

Skomentuj

dzięki. Dzis porozcinam plyty, jutro zaczne składać. Sluchaj a jaki tunel musze kupic? I czy to musi byc tunel czy sama dziura niestarczy/nie da takiego efektu? Bo nie wiem gdzie moge dostac tunel, chyba tylko na allo. Zalezy mi na tym zeby grało czysto bez jakis trzaskow itd no i zeby trzęsło autem.

Skomentuj

Zamieszczone przez kubzik123 Zobacz posta
        Sluchaj a jaki tunel musze kupic?
        jeśli robisz skrzynkę do 10" według projektu Pawła to tam jest tunel szczelinowy, przyjrzyj się dokładnie, więc nic nie musisz kupować

Skomentuj

tak tutaj wyglada tunel

Skomentuj

nie, robie pod 30cm

Skomentuj

w takim razie polink lub stx

Skomentuj

skręcilem taką skrzynie http://img146.imageshack.us/img146/9...wymiarywm0.jpg jednak zastanawiam sie czy niezrobic szczeliny tak na zdjęciu powyzej, tylko ile musiala by miec szczelina? Skrecalem z plyty o gr. 20mm

Skomentuj

jak juz skreciles to za pozno

a szczeline policz sobie na 35-38Hz o powierzchni 80-100cm2

Skomentuj

Nie no zostaje juz taka jaka zrobilem, terasz tylko nie wiem jaki tunel zamontowac, jaka srednica

Skomentuj

http://stx.pl/tunel-bass-reflex-143x197.html

Skomentuj

Mam wielka prośbę, czy ma ktoś może wymiary skrzyni 30l 35hz ale bez tunelu szczelinowego tylko zwykły bass reflex z plastiku? Bardzo mi na tym zależy,a nie mam jak policzyć wymiarow bo pracy jestem,a stolarz jest do 18. Głośnik będzie siedział stx 10". Ewentualnie o co chodzi z wymiarem 313 x480 (boki przeciąć na pol pod kątem) z projektu pdf na początku tematu?

Skomentuj

bedzie to "jamnik" czyli dluga, nieporeczna obudowa. inaczej tunel sie nie zmiesci

Zamieszczone przez eremsc Zobacz posta
                          Ewentualnie o co chodzi z wymiarem 313 x480 (boki przeciąć na pol pod kątem) z projektu pdf na początku tematu?
                          jedna plyte przecinasz na 2 trapezy, boki obudowy
                          lub odczytaj z rysunku jakie powinny byc 2 mniejsze plyty

Skomentuj

Generalnie moge poinformowac, że zmienilem troche plan skrzynia jaka skrecilem to 50 litrów szczelinowa strojona na 25hz. W przyszlosci wrzuce filmik jak glosnik sie sprawuje...

Skomentuj

oj za nisko :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                oj za nisko :/
                                Paweł tego sie juz nie da słuchac...
                                Przecież on jest stworzony do takiego strojenia.

Skomentuj

taaak?
                                  przeciez z takim strojeniem on gra prawie jak w zamknietej...
                                  przeciez wiecej tracisz na efektywnosci niz zyskujesz na zejsciu ;]
                                  bez korekcji nie ma sensu

Skomentuj

Czaruję...
                                  X