Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JL audio 1000/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JL audio 1000/1

Witam.
    Proste pytanie a mianowicie: Planuje zakup 2 subów które będą dobrze współgrać z tym wzmakiem. Myślałem nad jakimiś 2 x 10". Głownie słucham HH, trance i sporadycznie techno. Dodam że sprzęt będzie kupowany w usa wiec wiadomo jest w czym wybierać. Rozmyślałem nad subami powerbass 3xl ale nie ma o nich żadnych opinii. Co byście polecili? Raczej nastawiam się na dobra jakość niż na db drag itp. Pozdrawiam naprawdę będę wdzięczny za wszelkie propozycje, opinie, sugestie, i własne doświadczenia z rożnymi przetwornikami.
    Pozdro

JL audio 10w3v3
    re audio SE10

Skomentuj

jak masz możliwość kupowania w usa to pomyśl nad sprzętem który nie można dostać w PL czy EU. myślę że lektura tego forum http://www.diymobileaudio.com/ może być pomocna. Mnie osobiście interesują Image Dynamics czy Sundown Audio

Skomentuj

Dzięki wielkie za wszelkie propozycje na bank zbadam ten link :) Zawsze wiedziałem ze co parę głów to nie jedna :P

---------- Post dodany o 10:14 ---------- Poprzedni post o 09:21 ----------

Tak przeanalizowalem propozycje i re audio sa naprawde ciekawe ale znalazlem w tej samej cenie sundown audio SA-10D4 czyli ok. 1200 za 2 sztuki. Przyznam ze o sundown malo co slyszalem. JL wydaja mi sie jakies delikatne a i cenowo jest to to samo takze ciezko bedzie podjac decyzje.
        Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Vincent Zobacz posta
          JL wydaja mi sie jakies delikatne a i cenowo jest to to samo takze ciezko bedzie podjac decyzje.
          delikatne one napewno nie sa
          to dobre glosniki, tylko w polsce przynajmniej 2x za drogie
          w usa pewnie cena bedzie adekwatna do ich jakosci

Skomentuj

Mowiac dokladnie to ich cena jest idealnie 2x mniejsza niz w pl czyli ok 1200 za 2 sztuki wiec sadze ze sie chyba oplaca. A ze ja niezdecydowany jestem to zalezy mi na hmmm przedstawieniu tego co oferuja :P

Skomentuj

To warto jak najbardziej w każdym razie warto podjechać posłuchać gdzieś jednych i drugich, wsadzić do siebie - dowiesz się co dla Ciebie lepsze :)

Skomentuj

Problem polega na tym że ja mieszkam w PL a sprzet bedzie z usa bo tam mam ojca wiec nie ma mozliwosci posluchania i testowania :/ cos za cos bo albo cena albo ryzyko w pewien sposob. Chyba ze ktos zna kogos z okolic Elblaga kto ma jakikolwiek z tych glosnikow?

Skomentuj

Czy w takim razie nie lepiej kupić głośnik, który jest dostępny w Polsce, w sieci można znaleźć opinie na jego temat zamieszczone przez osoby, które miały z nim do czynienia i, co najważniejsze, którego można posłuchać przed zakupem? Wydaje się to rozsądniejsze niż kupowanie, jak by nie było, kota w worku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Vincent Zobacz posta
                    Problem polega na tym że ja mieszkam w PL a sprzet bedzie z usa bo tam mam ojca wiec
                    i co w zwiazku z tym?
                    przeciez nie wysle ci tego bo bedziesz musial zaplacic clo i podatek!

Skomentuj

Powiem tylko ze jezeli sadzicie ze trzeba placic clo i podatek to malo wiecie jak sie wysyla paczki z usa do pl. Od 17 lat moj ojciec wysyla paczki z doslownie wszystkim elektornika, ciuchy, alkochol i wszystko innec o sie da. Np glosnik audiobahna, wzmacniacz soundstrema, 2 wzmaki jl audio, glosniki jbl wszystko szlo paczkami i dotarlo cale zdrowe i szczesliwe. Xtant tez bedzie podrozowal w ten sam sposob. Patrzycie na wysylke przez pryzmat wysylania ich poczta amerykanska czy tez kurierem a tego sie nei robi :)

Moze i po czesci jest to kot w worku ale biorac pod uwage roznice cen moze nie byc to kotem w worku bo za 1200zl za 2 ww suby w pl moge tylko snic jak chociazby Xtant X604 ktory wpadl mi w rece za 150$.

Takze gwarantuje ze transport jest nie istotny bo zadnego cla ani podatku nie bedzie jest tylko cena zakupu i wysylki co jest zalezne od wagi.
                      Jak ktos chce wiedziec jak sie wysyla to niech da znac na pm albo cos to wyjasnie :P
                      Pozdrawiam

Skomentuj

w takim razie poszukaj czegos co jest u nas dostepne a w usa jest tansze

Skomentuj

Ostatnio mam okazję posłuchać nieco suba na 2xJL10W7 w ok.75lCL (wzmak US Amps 2000X) i do tej muzy mogę szczerze polecić. Mocno, nisko i gra a nie dudni.
                          Do tego przy ustawieniach takich jak do słuchania pocisnęły 138,2 dB
                          Faktem jest, że prąd jest bardzo dobry, bo jest aku żelowy dosłownie przy wzmaku i do tego kond 12F...

Skomentuj

Wszystkie suby jl od w3 do w7 (ponizej w3 to nie jest prawdziwy jl ) maja zblizony charakter brzmienia bass nie buczy jest miekki ,alle to nie jest zamullony bass, jest zroznicowany doskonale uslyszysz jak zmienia sie on na poszczegolnych rodzajach muzyki i albo ci sie spodoba od poczatku albo i nie. Ja mam w7 w zamknietej obudowie ze szkla w ktoryms poscie mozesz go poogladac.Jeslity chcesz podlaczyc do jlaudio 1000 dwa w3 a lubisz czasami podkrecic wiecej niz pozwala na to zdrowy rozsadek to szczerze odradzam na 500jl te glosniki zaczynaja juz przegrzewac sie i wydaja niemila won.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA Zobacz posta
                              Do tego przy ustawieniach takich jak do słuchania pocisnęły 138,2 dB
                              zapomniales dodac ze na aktywnej korekcji od dolu

Skomentuj

Czaruję...
                              X